Burtnieku kvartālā Limbažos baroka mūzikas koncerts

2022.gada 31.jūlijā pl.17 Burtnieku kvartālā Limbažos baroka mūzikas koncerts- "Mūzas pieskāriens". Programmas autori vēlas aicināt savus klausītājus izbaudīt, gūt iedvesmu, mieru un harmoniju klausoties baroka laika skaņražu muzikālos sacerējumus, kas mijiedarbosies gan ar dejā radīto kustību plastiku, gan ar dzejā izteikto mīlas liriku.

Koncerta norise Limbažos dod iespēju iepazīstināt un sniegt kultūras un estētisko baudījumu Programmā izskanēs: Arcangelo Corelli, Johann Sebastian Bach, Isabella Leonarda, Nicola Matteis, Heinrich Ignaz Franz Biber un Jean – Baptiste Barrierè muzikālie sacerējumi. Tās būs solo un Trio sonātes vijolei, čellam ar basso continuo. Brīnišķīgo sonāšu buķeti koncerta programmā papildināsim ar solo skaņdarbiem vijolei un čellam.

Mūziķi ir ieguvuši izglītību J.V. Latvijas Mūzikas akadēmijā, papildinot savas zināšanas un atskaņošanas prasmes citās Eiropas Mūzikas augstskolās, kā arī meistarklasēs Latvijā un ārpus Latvijas. Mūziķi ar dažādām senās mūzikas programmām un dažādos muzikālos sastāvos regulāri sniedz koncertus gan Latvijas koncertzālēs, muižās un baznīcās, gan koncertos ārpus Latvijas robežām.

Programmas atskaņošanā piedalīsies baroka vijolniece Sanita Zariņa, baroka čelliste Danuta Ločmele un ērģelniece Beata Geka pie instrumenta pozitīva. Šajā koncerta programmā pieaicināta viena no nedaudzām baroka dejas izpildītājām Latvijā - Stella Lazda, kas iejutīsies apburošajā Mūzas tēlā. Balstoties uz rūpīgi pētītu un praktizētu baroka dejas horeogrāfiju, Stella Lazda pati veidos konkrēti šai senās mūzikas programmai veidotas dejas improvizācijas, ar baroka dejas kustību elementiem. Lielisko mūzikas un dejas mijiedarbi papildinās Valmieras teātra aktiera Ivo Martinsona rūpīgi izvēlētā mīlas lirikas dzeja. Tieši šādā sastāvā mākslinieki ir satikušies, lai radītu mūzikas dzejas un dejas sintēzi.
Programma veidota 1. daļā, aptuveni 60 minūtes.

Koncertprogrammu papildina baroka laika deja un dzejas lasījums. Sanita Zariņa /baroka vijole/, Danuta Ločmele /baroka čells/, Beata Geka /pozitīvs/, Stella Lazda /baroka deja un baroka dejas improvizācija/, Ivo Martinsons /dzeja/.
Biļetes cena: EUR 5. Pasākuma biļetes var iegādāties Limbažu novada tūrisma informācijas centrā, tālr. informācijai 28359057.

Koncertu organizē Limbažu novada pašvaldības aģentūra „LAUTA”. Projektu līdzfinansē Valsts kultūrkapitāla fonds un Limbažu novada pašvaldība.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.69106913sec.