Svinīgā pasākumā pasniegtas «Balvu novada Gada balva Uzņēmējdarbībā 2021» desmit nominācijās

 2022. gada 18.martā Balvu Kultūras un atpūtas centrā norisinājās svinīgais pasākums “Balvu novada Gada balva uzņēmējdarbībā 2021”, kura laikā tika godināti Balvu novada pašvaldības konkursa “Balvu novada Gada balva uzņēmējdarbībā 2021” laureāti 10 nominācijās:

• Novada tēla popularizētājs - z/s “Kotiņi”
“Kotiņi” ir viena no lielākajām graudaugu sēklas ražotājām valstī. No izaudzētās labības saimniecībā tiek ražoti dažādi pārtikas produkti: pērļu grūbas, lobītas/šķeltas pupas un zirņi, vairāku veidu milti, nerafinēta rapšu eļļa u.c. produkti. Saimniecība pieejama apskatei tūristiem, nozares speciālistiem un citiem interesantiem. “Kotiņi” pamanīti un novērtēti starptautiskā konkursā "Gada lauksaimnieks Baltijas jūras reģionā", kurā kļūst par Latvijas finālistu. “Kotiņu” saimniece Vija Kuļša visai Latvijai ir pazīstama kā televīzijas šova “Īstās Latvju saimniecse” dalībniece ar Latgales viesmīlību un sirsnību, veicinot saimniecības, dzimtā pagasta un Balvu novada atpazīstamību.

• Gada jaunais uzņēmējs - SIA “Atbalsta māja Brīvupes”
SIA “Atbalsta māja Brīvupes” darbības mērķis nodrošināt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem ar funkcionālajiem traucējumiem, kanisterapiju, Montesori medicīniskās pedagoģijas nodarbības, nodarbības ar speciālo pedagogu, logopēdijas nodarbības un Minhenes funkcionālā attīstības diagnostiku.

• Gada tūrisma pakalpojumu sniedzējs - Rančo “Ozolmājas”
Viens no apmeklētākajiem, pieprasītākajiem un atpazīstamākajiem tūrisma objektiem Balvu novadā, Ziemeļlatgalē, kas apmeklētājiem pieejams visu gadu. Rančo "Ozolmājas" ne tikai dažādo brīvā laika pavadīšanas iespējas Balvu novadā ģimenēm ar bērniem, draugu grupām un klasēm, bet arī piesaista apmeklētājus no tuvākām un tālākām vietām Latvijā.

• Gada pakalpojumu sniedzējs - Bērzpils pagasta zemnieku saimniecība “Vecpils 1”
Z/s “Vecpils 1” sniedz transporta pakalpojumus, kravu pārvadājumus Eiropā, NVS valstīs, kokvedēja pakalpojumus un birstošo kravu pārvadājumus Latvijā. Uzņēmums darbojas Balvu novada Bērzpils pagastā vairāk kā 20 gadus. 2020. gadā apgrozījums uzņēmumā pārsniedz vienu miljonu euro.

• Gada pakalpojumu sniedzējs- picērija “Zebra”
2021. gada noteikti bija viens no izaicinošākajiem viesmīlības sektorā, taču neskatoties uz sarežģīto situācija ar ierobežojumiem nozares darbībai Covid-19 dēļ, uzņēmums ne dienu netika slēgts, pielāgojās visiem nosacījumiem un joporjām nodrošina pilsētas iedzīvotājiem un viesiem pieprasītu pakalpojumu – ēdināšanas pakalpojumus katru dienu.

• Gada investīcija - SIA “Kureti sport”
2021. gada rudenī durvis vēris aktīvā dzīvesveida centrs "Kureti cafe", kas ir vienīgais šādas nozares uzņēmums Balvos, nodrošinot kvalitatīvu un daudzveidīgu pakalpojumu izklaidei un aktīvai atpūtai ģimenēm ar bērniem.

• Gada amatnieks - SIA “Anneles zeme”
Uznēmuma īpašniece, māksliniece Annele Slišāne atzīst: "Aušana ir domāšanas veids un pasaules kārtības izpratne, tas ir dzīvesveids un mīlestība, meditācija un gleznošana stellēs. Dečos ir ieausti sapņi, bērnība, visums, brīnumi, ceļojumi laikā un īstenībā. Katram dečam savs stāsts un sava vērtība. Ja noņemtu numerāciju un saliktu stāstus hronoloģiskā secībā, sanāktu biogrāfija par manu bērnību, dzīvošanu Latgales brīnumainajās puķu pļavās. Dabas materiāli mani atveda pie sevis – savas bērnības un savas būtības." Annele ir gandarīta, ka viņas #100dečiLatvijai ir pieejami arī neredzīgajiem un tiem, kam grūti koncentrēties lasīšanai, jo deču grāmata tapusi digitālajā formātā, kā arī grāmata Braila rakstā ar taktilajam ilustrācijām cilvēkiem ar redzes traucējumiem.

• Gada tirgotājs - studija “Azote”
Studija “Azote” ir vieta, kur var apskatīt un iegādāties mākslinieku, amatnieku un mājražotāju darbus, kur ienākt Balvu pilsētas viesiem un ieraudzīt, ar ko mūsu Ziemeļlatgale bagāta.

• Gada ģimenes uzņēmums - SIA “Krūmijs”
Mežizstādes uzņēmums SIA "Krūmijs" dibināts Balvos 2016. gadā un par sevi saka: "strādājam nebaidoties no sliktiem laika apstākļiem, izstrādājam gan lielus, gan mazus objektus, sadarbojamies gan ar uzņēmumiem, gan ar privātpersonām, mums ir atbilstoša kvalifikācija un pieredze”.

• Gada lauksaimnieks - Šķilbēnu pagasta zemnieku saimniecība “Ūdri”
Z/s “Ūdri” nodarbojas ar intensīvo Šarolē gaļas šķirnes lopu audzēšanu. Visi darbi saimniecībā tiek paveikti pašu spēkiem bez algota darbaspēka palīdzības. Tehnika un inventārs iegādāts izmantojot ES struktūrfondu finansējumu, kas sekmē saimniecības straujāku attīstību. “Ūdri”- saimniecība ar stabiliem ienākumiem, kura izceļas ar augstu darba kultūru, sakoptu ražošanas teritoriju un apkārtni.

• Sadarbības partneris - SIA” 5V”
No 2019. līdz 2021. gadam SIA “5V” veica Latgales partizānu pulka karavīriem 1919.-1920.g. pieminekļa (Balvos saukts “Staņislavs”) pamatnes rekonstrukcijas darbu. Pieminekļa stāvoklis bija kritisks un uzņēmums uzdrošinājās un pieteicās startēt iepirkumā. Daļa finansējuma tika saņemta no valsts budžeta, kur komunicējot ar Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldi un Balvu novada pašvaldības speciālistiem uzņēmumam bija jāpierāda sava kompetence - spēja darbus veikt pareizi un kvalitatīvi.

 Balvu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs pateicās uzņēmējiem un uzsvēra, ka ir būtiski komunicēt, biežāk tikties un runāt.

“Paldies visiem, kuri diskutē un darbojas Uzņēmējdarbības veicināšanas komisijā. Esam tikušies ar deputātiem, uzņēmējiem, lai diskutētu arī par Uzņēmējdarbības padomes vajadzību, tās darbu un attīstību, lai mums visiem šeit gribētos dzīvot un strādāt,” teica S.Maksimovs.

Svinīgo pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja arī finanšu ministrs Jānis Reirs, izsakot pateicību uzņēmējiem par novada un valsts izaugsmes veidošanu, par iedzīvotāju nodarbināšanu un par šo ne būt ne vieglo ceļu – būt uzņēmējam, piebilstot, ka ir nepieciešami šādi pasākumi, kad var satikties, apmainīties viedokļiem un iedvesmot citus. Finanšu ministrs pasākumā pasniedza Ministru kabineta (MK) Atzinības rakstu Balvu novada pašvaldības domes priekšsēdētājam S. Maksimovam un pateicības Balvu novada uzņēmējiem.

Tāpat pasākuma laikā tika sumināti arī pērnā gada konkursa “Gada balva uzņēmējdarbībā 2020” laureāti, jo Covid – 19 ierobežojumu dēļ pagājušajā gadā netika rīkots šāds pasākums uzņēmējiem.

Pēc apbalvošanas un svinīgajām uzrunām, klātesošos koncertā priecēja grupa “Apvedceļš”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64180303sec.