Iepazīsti Smilteni un pilsētas vēsturi

Lai iepazītos ar Smiltenes pilsētas vēsturi, aicinām doties izbraucienā ar elektromobili "Līvens", kur klausoties stāstos par Smiltenes muižas kādreizējā īpašnieka firsta Paula Līvena dzīvi, uzzināsiet viņa ieguldījumu Smiltenes pilsētas attīstībā un atstāto kultūrvēsturisko mantojumu.

Iepazīsties ar Niedrāja ezera apkārtni, kas ir piemērota gan nesteidzīgām pastaigām un dabas baudīšanai, gan aktīvai atpūtai un sportam – nūjošanai, skriešanai, slēpošanai un velobraukšanai. Apkārtnē atrodas vairākas labiekārtotas peldvietas ar laipām kā arī atpūtas vietas, kur iespējams uzrīkot pikniku.

Netālu no Niedrāja ezera atrodas Pārkalņu naudas akmens, kuram virs zemes ir redzama tikai akmens virsējā daļa, apmēram  25m². Tilpumu ir grūti noteikt, jo akmens nav atrakts, bet tas varētu būt viens no lielākajiem dižakmeņiem Latvijā. Akmens ir iekļauts aizsargājamo dabas pieminekļu sarakstā.

Sidra darītava Abuls piedāvā apskatīt sidra pagrabu, izzināt sidra darīšanas procesu un degustēt visus uz doto brīdi pieejamos dzērienus kā arī iegādāties pieejamo produkciju uz vietas.

Sporta un atpūtas komplekss "Teperis" noķer adrenalīnu, dodoties braucienā ar kartingu pa kartinga trasi. Pieejami 2 bērnu kartingi, 7 jauniešu/pieaugušo kartingi un 1 divvietīgais kartings.

Savukārt Silvas dendroloģiskajā parkā, kurā aug aptuveni 200 koku un krūmu sugas, var doties mierīgā pastaigā. Vairākām sugām tā ir tālākā augšanas vieta uz ziemeļiem. Stādījumi veidoti grupās, pa dzimtām kā kolekcijas. Katram augam ir informatīvā plāksne ar tā nosaukumu.

Varbūt kādu boulinga partiju? Iespēja uzspēlēt boulingu pašā Smiltenes centrā – Tirdzniecības centra Top 2.stāvā. Pieejami 4 celiņi, kur katrā var spēlēt līdz 8 cilvēkiem.

Valda Paegļa saimniecībā, kas atrodas Smiltenes pilsētā, klusā meža ielokā, piedāvā ekskursiju un stāstījumu par bišu dzīvi “Kur bites, tur medus”. Piedāvājumā iespēja gulēt virs bišu stropiem. Guļot namiņā var sajust medus un stropu īpašo smaržu, dzirdēt nomierinošo bišu sanēšanu. Īpaši piedāvājumi (iepriekš piesakot): Biškopības produkcijas iegāde (medus, ziedputekšņi, sveces, bišu maize u.c.), degustācija, bišu gultiņa.

Paēst pilsētā vari: Park Hotel "Brūzis", RE Kebabs Smiltene, Trīs pipari un kūkas, Pasēdnīca

Rezervē naktsmītni: Viesu nams ''Oāze'', Park Hotel "Brūzis", Vilks un Briedis, Kalna Ligzda, Kaktuss apartamenti

Vairāk informācijas par citām aktivitātēm un atpūtas iespējam Smiltenes novadā meklē: www.visit.smiltenesnovads.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42678595sec.