LATVIJA | Aizkraukle

Mājas kafejnīcu dienas “Vidusdaugavas garšu viļņi” 23. un 24.jūlijā

Otro gadu norisināsies "Mājas kafejnīcu dienas" Aizkraukles novadā. Vidusdaugavā, jeb Skrīveros, Aizkrauklē, Koknesē un Pļaviņās tās norisināsies ar devīzi "Vidusdaugavas garšu viļņi" un notiks 23. un 24.jūlijā.  Sēlijā, jeb  Jaunjelgavā un Neretā, pasākums norisināsies 10. un 11.septembrī.  “Vidusdaugvas garšu viļnos” savas durvis un pagalmus vaļā vērs 23 mājas kafejnīcas - gan uzņēmumi, kas ikdienā ir saistīti ar ēdināšanu, gan ļaudis, kas ikdienā ar to nenodarbojas, taču vēlas uzņemt un pacienāt viesus.

Skrīveru pusē viesus gaidīs sešās mājas kafejnīcās. Garšu viļņu ceļojums sanāks plašs - no saldumiem līdz pat brangākiem ēdieniem un dzērieniem! Kuģītis "Balta Kaza" šajā akcijā piedāvās iespēju mājas kafejnīcā "Baltas Kazas Lielais Plosts" - apmeklētājiem, iepriekš piesakoties, būs iespēja baudīt vakariņas uz plosta klāja.  Mājas kafejnīcā "RADADA Lāčplēsis grilē" līdzās gardiem ēdieniem, viesiem būs iespēja ielūkoties darbnīcā, kur top košās apdrukās uz apģērbiem, iegādāties produkciju par īpašām darbnīcas cenām un iepazīties ar sietspiedes apdrukas tehniku. “Garšu ceļojumā SPK gaumē” viesiem būs iespēja doties īstā garšu ceļojumā Skrīveru Pārtikas Kombinātā, pamatēdienā baudot meksikāņu tako vai spāņu auksto zupu gaspačo. Saldajā ikviens varēs atgriezties bērnībā un nogaršot piena īrisu ar kakao vai pašcepto mājas vafeli ar tikko izvārītu konfekti “Gotiņa”. “Ziedu ielas namiņā” ciemos gaidīs darbīga ģimene, kas nodarbojas ar bitēm. Līdzās gardiem, uz ugunskura gatavotiem  ēdieniem būs iespēja apskatīt bišu darbošanos un nobaudīt saimniecības produkciju. Mājas kafejnīca "Raudas krogs" ciemos gaidīs visus, kam garšo saldumi un aicina nobaudīt jauno konfektes Skrīveru gotiņas torti, kas tiks pasniegta ar dažādiem dzērieniem. "Skrīveru mājas saldējuma kafejnīca”  pārsteigs ar īstiem mākslas darbiem no saldējuma ar latviskām garšām.

Aizkrauklē viesos gaidīs četras mājas kafejnīcas. Kafejnīca “Betija” aicinās vakariņās pie zviedru galda vasaras terasē un telpās ar iespēju baudīt skaistas dzīvās mūzikas skaņas. “KWB Street food restaurant” piedāvās suši meistarklases un kokteiļus ikvienam interesentam, kas vēlas pārbaudīt savas prasmes un iemācīties ko jaunu. “Balkānu garšās” Aizkraukles pagastā varēs nobaudīt albāņu tradicionālos ēdienus kā byrek un petullas, kā arī baudīt muzikālus priekšnesumus. Meistarstiķus zupu pagatavošanā un baudīšanā piedāvās mājas kafejnīca “Garšīgās zupas”, kurā Aizkraukles Profesionālās vidusskolas brangākie un zinošākie pavāri piedāvās piecu dažādu variāciju zupas.

Koknesē un apkārtnē būs iespēja izbaudīt deviņu mājas kafejnīcu piedāvājumu.  “Baltaines garšu piedzīvojumā” biedrības “Baltaine” ļaudis piedāvās izbaudīt tradicionālo kulināro mantojumu un ierādīs kliju pīrāgu cepšanas tradīcijas. Kafejnīca “B2” pārsteigs ar neaizmirstamu pieredzi, jo saimnieki kopā ar draugiem piedāvās gastronomisku baudījumu piecās kārtās dzīvās mūzikas pavadījumā, būs arī mākslas stūrītis. “Olalā! Cafe Bilstiņi” varēs baudīt visplašāko paipalu ēdienu piedāvājumus, un skaistus mirkļus, smalkus desertus un kafiju varēs baudīt siltumnīcā Love Garden. Mājas kafejnīcā “Kārkļu osta” Daugavas krastā būs iespēja baudīt uz atklātas uguns gatavotus un īpašā veidā pasniegtus ēdienus, vērot skaistos dabas skatus un lauku mieru. Ar moto “Skaisti svinēt dzīvi” mājas kafejnīca “Svini šodien” aicinās kopā svinēt svētkus – mājas kafejnīcu dienas, baudīt ēdienus un dzert kafiju uz terases, kas atrodas virs upes, aplūkot košumdārzu un piedalīties minifotosesijā.  Iršos viesus sagaidīs kafejnīca “Kļavas”. Līdzās gardiem ēdieniem, ko gatavos biedrības “Irši iedvesmo” biedri, būs iespēja doties  ekspedīcijā “Pa Hiršenhofas takām” un aplūkot nupat atjaunoto līdzās esošo Iršu muižas klēti - magazīnu. Mājas kafejnīcā “Janavas” kopā ar saimnieci būs jāgatavo lakšu pīrāgi un kamēr tie cepsies ikviens varēs doties pastaigā basām kājām pa apmēram kilometru garo dabas taku, salasīt tējas zālītes savai tējai, ko baudīs kopā ar svaigi ceptajiem pīrāgiem. Pērn iepazītās mājas kafejnīcas “Kūpiņsala” un “Mežsaimniecības kantoris” apvienojušās vienuviet. “Kūpiņsala” priecēs ar gardiem ēdieniem, kas pagatavoti uz uguns. Līdzās būs “Mežsaimniecības kantoris”, kas aicina atnākt un baudīt mīlestības pilnus saldumus - vasarīgas ogas, gaisīgus krēmus un siltus smaidus, jo “kūkas ir jāēd”.

Pļaviņu pusē visos gaidīs četras mājas kafejnīcas. Klintaines pagastā kafejnīcā “Vizbuļi” būs iespējams izbaudīt saimnieku ikdienā iecienītus ēdienus. Viesus ar dažādām atrakcijām izklaidēs “māsas” Vizbulīte un Vijolīte. ”Bites pienotavā” viesus uzņems ģimene, kuri nomainījuši dzīvi pilsētā uz dzīvi laukos senajā Bites pienotavā un piedāvās ēdienus, kas ļoti garšo pašiem. Būs laiks nesteidzīgi atpūsties un izbaudīt mirkli. Baudīt mieru, atpūsties no ikdienas aicina mājas kafejnīcas “Kadiķītis” saimnieki. Daba, miers, pastaiga pa laukakmeņu taku, dziedinošas tējas, lauku labumi, “pagalma koncertzāle” ar līdzi dziedāšanu, radošas aktivitātes būs kafejnīcas piedāvājumā. “Karlīnas virtuvē” būs iespēja baudīt uz ugunskura gatavotu plovu, baudīt kafiju mierpilnā vietā  un aplūkot mini zoo.

Aicinām izbaudīt “Vidusdaugavas garšu viļnu” daudzveidību! Pilns mājas kafejnīcu piedāvājums atrodams mājaslapās www.majaskafejnicas.lv un www.visitaizkraukle.lv, Facebook grupā “Ceļo ar garšu Vidusdaugavā!”, kā arī lapā “Visit Aizkraukle”. Lai nodrošinātu patīkamu pieredzi un jaunu garšu atklāšanu, aicinām iepriekš izpētīt mājas kafejnīcu darba laikus, cenas, kā arī pieteikties iepriekš, ja tas nepieciešams.

Uz tikšanos 23. un 24. jūlijā “Vidusdaugavas garšu viļnos”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56238818sec.