LATVIJA | Aizkraukle

Satiec pavasari vārtos uz Sēliju

Pavasaris ir pārejas gadalaiks no ziemas uz vasaru. Šis gadalaiks ir laiks, kad daba pamostas un atdzīvojas no ziemas bargā sala. Laiku, kad atmodušies augi sāk ziedēt, sauc par ziedoni. Dabas māte ir māksliniece – tā veido gaismas ēnas dabā un piešķir krāsas. Tā rūpējas arī par to, lai mēs skaistumu varētu baudīt cauri gadalaikiem.

Vēro gājputnus un ieraugi pirmās vizbulītes Jaunjelgavas promenādē

 Promenāde ir lieliska putnu vērošanas un pastaigu vieta. Izveidota 2011. gadā Daugavas krastā aptuveni 2 km garumā, šī pastaigu taka visā savā garumā vijas gar Daugavu, nodrošinādama lielisku iespēju ikvienam  baudīt Daugavas tecējumu visos gadalaikos, ledus iešanu pavasarī un baltos plašumus ziemā.  Taka iet  gar pārceltuves vietu un izbūvētu pietauvošanās vietu laivām, kuteriem un ūdens motocikliem, šeit ir arī  vairāki rotaļu laukumi bērniem, peldvieta, atpūtas vietas ar soliem, galdiem, ugunskura vietām, automašīnu stāvvieta, velo novietne, nojume, ģērbtuves – skaista un sakopta vieta, kur visai ģimenei  ļauties Latvijas lielākās upes valdzinājumam!

Baudi Jaunjelgavas pilsētas vēsturiskā centra šarmu

17.-19.gs. valsts nozīmes pilsētbūvniecības piemineklis.  Jelgavas un Rātūža ielu apkaimē saglabājies kādreizējais ielu plānojums, kas veido noslēgtus apbūves kvartālus. Jaunjelgavas vēsturiskajā centrā apskatāms 1912. gadā uzbūvēts moderns pārvaldes nams. Pirmā pasaules kara laikā ēka cietusi, bet pēc atjaunošanas tajā tika ierīkota komercskola un pašvaldība tajā atgriezās vien pēc Otrā pasaules kara. Namu var uzskatīt par lielāko un greznāko jūgendstila paraugu mazpilsētā. Pavasarī tā apkārtne ir burvīga vieta lēnai pastaigai, kur baudīt krāšņo krokusu ziedēšanas laiku un putnu dziesmas.

Sakrālā mantojuma un piemiņas vietu pētniekiem

Jaunjelgava ir unikāla vieta ar to, ka tajā ir saglabājušies unikāli vēstures liecinieki  četras baznīcas - luterāņu, katoļu, pareizticīgo un baptistu, kas katra var lepoties ar unikālām lietām, kas saglabājušās to mantojumā, ar neatsveramu vēsturi pilsētas veidošanās stāstā. Līdz mūsdienām nav saglabājusies neviena no piecām sinagogām, kas ir bijušas Jaunjelgavā, bet ir saglabājušies vieni no lielākajiem un sakoptākajiem ebreju kapiem, kurus būsiet redzējis. Kā mācību grāmata, kā amatniecības un mākslas krātuve, kā bezmaksas vērtīgs muzejs zem klajām debesīm. Vieta, kur var saprast vietējo kultūrvēsturisko mikrokosmu, dzimtas un ļaudis, kas ir veidojuši pasauli ap mums, veikt savus negaidītos atklājumus dzimtas un Latvijas vēsturē! Pavasarī, vizbuļu ziedēšanas laikā, tie apsedzas ar balto vizbuļu segu. Gida pavadībā Jums ir vienreizēja iespēja iepazīt pilsētas vēsturi un ielūkoties tās tapšanas vēsturē.

Brauciet vienas dienas vēstures ceļojumā pilsētā Daugavas kreisajā krastā Sēlijā, Aizkraukles novadā. Pilsētā ar senu vēsturi, kuras nosaukumi laika gaitā ir daudzkārt mainījušies. Tā saukta par Sēreni, Jaunpilsētiņu vai Jaunpilsētu , par Jelgaviņu, Jauno Jelgavu, Lubu Jelgavu, "Jauno Rīgu" jeb Nairi. Kādu vārdu tai dotu Tu, ja būtu to redzējis pavasarī?

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43315291sec.