LATVIJA | Aizkraukle

Ieplāno savā brīvdienu grafikā Sama modināšanu!

Ziedošais maijs ir klāt un aktīvā tūrisma sezona ir sākusies - lai visi ceļi ved uz Koknesi, jo ir laiks modināt Daugavas dižo iemītnieku – Samu! Šogad Sama modināšanas svētki sāksies jau 12. maijā, ar pārgājienu no Kokneses viduslaiku pilsdrupām līdz Bilstiņiem.Maršruts iekļaus sevī daudzus jaunatklājumus. Pārbaudīt savas spējas un erudīciju varēs piedaloties aizraujošās auto orientēšanās sacensībās. Tās šogad notiks otro reizi un starts pirmajai komandai paredzēts pulksten 21 no Kokneses estrādes.

2023. gada 13. maijā svētku rosība sāksies jau rīta agrumā ar pavasara gadatirgu Blaumaņa un Parka ielās. Kokneses parkā ar dažādām aktivitātēm būs „apdzīvots” katrs stūrītis, būs iespēja gardi pamieloties pie vietējiem ēdināšanas uzņēmumiem. Jauno paaudzi svētkos gaidīs piepūšamās atrakcijas un citas sportiskas un radošas aktivitātes.

No pulksten 10 laukumiņā pie „Fauna galvas” un skulptūras „Mūžībai” uzstāsies Kokneses apvienības pašdarbības kolektīvi.

Retro velosipēdu un  tērpu un parāde jeb iecienītais Tvīda brauciens pulksten 12 sāksies Blaumaņa pagalmā (reģistrēšanās braucienam no pulksten 11). Skanot velosipēdu zvaniņiem un aicinot vietējos iedzīvotājus dalībai tradicionālajos svētkos Tvīda braucēji dosies aptuveni 5 kilometru garā maršrutā.

Kokneses viduslaiku pilsdrupās jau no pulksten 9 būs iespēja iepazīt nesen atklāto informatīvo stendu “Daugavas laivinieka stāsts” un doties apskatīt stilizēto moku kambari ar moku rīkiem. Visas dienas garumā pasakainus skatu no ūdens varēs baudīt vizinoties ar kuģīšiem pa Daugavu un Pērsi.

Noslēdzoties Tvīda braucienam, Kokneses viduslaiku pilsdrupu priekšpils teritorijā pulksten 13:30 notiks Tvīda brauciena, autoorientēšanās sacensību “Brauc modināt Kokneses Samu” un Jauniešu biedrības “Solis” viktorīnas un atmiņu stāstu konkursa dalībnieku apbalvošana. Tūlīt pēc apbalvošanas visi dalībnieki un līdzjutēji, kā arī viesi aicināti uz Alfrēda Vintera skaistāko dziesmu stāstu “Kā var aizmirst”, kuru izpildīs Reinholds Sprukulis un Karikstes muzikanti.

Pulksten 19  Likteņdārzā notiks Dziesmu svētku cildinājuma akmens svinīga atklāšana “Celiet mani uz akmeņa”. Šis būs viens no nozīmīgākajiem gada notikumiem Likteņdārzā, kas pulcēs vairākus simtus dalībnieku. Pulcēšanās Likteņdārza Ziedu pļavā. Īsi pēc tam visi aicināti uz koncertu “Daugavas dziesma” Likteņdārza amfiteātrī.

Svētku noslēgumā Kokneses estrādē šīs sezonas pirmo zaļumballi spēlēs grupa “Sikspārnis”.

Sestdien, naktī no 13. uz 14. maiju, Latvijā jau 19. reizi norisināsies starptautiskā akcija "Muzeju nakts". Attīstot pasākuma vienojošo tēmu "Radīšana", muzeji Bebros aicina piedalīties muzeju nakts aktivitātēs. Tēlnieka Voldemāra Jākobsona memoriālajā mājā Bebru pagasta “Galdiņos” pulksten 16 notiks pasākums “Re, kā tā saule lej un lej arumos, mežos un bizēs! /I.Ziedonis/”. Būs Edītes Krastenbergas un Agneses Krastenbergas gleznu izstādes “…ar cerībām uz gaismu, ko radām…” atklāšana, kā arī tikšanās ar mākslinieci Agnesi Krastenbergu un Kokneses Mūzikas skolas audzēkņu koncerts.

No pulksten 18 Latvijas Biškopības vēstures muzejs Bebros aicina uz pasākumu "Bites un savvaļas apputeksnētāji" ar stāstiem par bitēm un citiem kukaiņiem apputeksnētājiem. Varēs iepazīt bišu saimes dzīvi, nektāraugu, biškopības produktu un to nozīmi muzeja ekspozīcijā. Mācību dravā muzeja dārzā varēs vērot bites, kā arī Dūmkannas kūpināšanu. Apmeklētāji aicināti uz bišu vākumu degustācija ar rupjmaizi un pienu.

Pulksten 19 būs sadziedāšanās un danči pie ugunskura “Galdiņu” dārzā kopā ar Ināru Mačuļsku un “Kokneses zēniem”.

Visas dienas garumā ieeja Kokneses viduslaiku pilsdrupās bez maksas.    

Informācija par pasākumu Aizkraukles novada un Kokneses tūrisma informācijas centrā, pa tālruni 29275412,  www.facebook.com/samamodinasana, www.visitkoknese.lv,                        

Pasākuma atspoguļošanai un sabiedrības informēšanai, svētku laikā notiks masu skatu fotografēšana un filmēšana.                    

Galvenais svētku organizators:

Aizkraukles novada un Kokneses tūrisma informācijas centrs            

Pasākumu atbalsta:                            

Kokneses apvienības pārvalde

Kokneses Kultūras centrs    

Kokneses Sporta centrs

Kokneses apvienības uzņēmēji

Tvīda brauciens sadarbībā ar biedrību "Pērses krasts" un “Hanza Elektro”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81104016sec.