LATVIJA | Jēkabpils

Pēc rudens sajūtām uz Jēkabpils pusi!

Kur piedzīvot krāšņāko zelta rudeni? Dodoties uz Jēkabpils novada gleznainajiem muižu parkiem, skaistajām dabas takām un augstajiem skatu torņiem!

Jēkabpils Mežaparks ir lieliska vieta aktīvai atpūtai vai nesteidzīgām pastaigām. Mežaparkā sev saistošas aktivitātes atradīs gan lieli, gan mazi parka apmeklētāji - pieejams bērnu rotaļu laukums ar "Lūšu māju", koka vingrošanas iekārta, pēdotāju taka, spēle “Meža domino”, disku golfa parks, āra tenisa galds, vissezonas kameršļūkšanas trase un citas aktivitātes.

Krustpils pils torņa skatu platforma ļauj baudīt Jēkabpils pilsētas raibo rudens panorāmu. Vairākos torņa stāvos pa ceļam līdz skatu laukumam iespējams aplūkot mākslas izstādes, bet pašā pilī - iepazīties ar pils un Jēkabpils vēsturi, apskatīt vērienīgās restaurācijas laikā atjaunotās pils interjera detaļas.

Laukezera dabas parka teritoriju dzestrā rudens rītā vai saulainā pēcpusdienā iespējams izbraukt pa speciāli tam ierīkotu veloceliņu. Garām pazib Laukezera veselības taka, kas veido apļveida maršrutu, starp citu, tā ir piemērota arī skriešanai, nūjošanai vai vienkāršām pastaigām dabā. Lai atvilktu elpu, parka gleznainākajās vietās ir pieejamas labiekārtotas atpūtas un piknika vietas.

Rogāļu gravā ikviens var ne tikai izstaigāt ainavisko pastaigu taku, apskatīt Rogāļu dižakmeni, pasmelt dzidro Mīlestības avota ūdeni, bet arī sastapt mītiskos tēlus no Rogāļu gravas rašanās teikas.

Marinzejas muižas parks ir izcila vieta pastaigām un rāmai dabas baudīšanai. Angļu un franču jauktā stila parks ar daudzām retām koku sugām un Marinzejas ezera krastmala atrodas līdzās Marinzejas muižai. Parkā pieejamas vairākas labiekārtotas atpūtas vietas un izveidota skaņu terapijas taka. 14 kilometru attālumā no Marinzejas muižas slejas staltais Kristakrūga skatu tornis, no kura paveras elpu aizraujošs skats uz Teiču dabas rezervāta plašumiem.

Arī Taborkalns, kurā atrodas Strūves ģeodēziskā loka punkts "Dabors-kalns" un 28 metrus augstais skatu tornis, aicina zelta rudens ainavu baudītājus. Aptuveni piecu kilometru attālumā no Taborkalna - Zvejnieklīcī ierīkots brīvdabas atpūtas komplekss - pieejami sporta un spēļu laukumi, piknika vietas un rudens rotā tērptas takas gar Daugavas krastu. No Zvejnieklīča krasta redzamas senās Sēlpils pilsdrupas un turpat līdzās slejas Sēlpils “zaļā” baznīca.

Gārsenes dabas takas. Jau izsenis Gārsenes pusē ļaudīm paticis iziet dabā – pat barons Budbergs, kam piederēja skaistā Gārsenes pils, ierīkojis sev pastaigu taku, lai veldzētu dvēseli putnu dziesmās un dabas smaržās. Gārsenes mežā vijas dažāda garuma labiekārtotas pastaigu un izziņas takas - Kultūrvēsturiskā taka, Zaļā taka, Baronu pastaigu taka, Staburaga taka, ar ierīkotām atpūtas un ugunskuru vietām. Dabas takās ietilpst arī „Krēslas stundas taka”, kas īpaši patiks zinātkāriem mazajiem ceļotājiem. Taka stāsta par Rūķu dzīvi mežā un tās veidošanas pamatā ir stāsti no „Lielās Rūķu enciklopēdijas”. Takas iespējams izstaigāt arī gida pavadībā, tālrunis - 26367150.  

Zasas muižas parks. Zasas muižkungs, 18. gs.  veidojot ainavu parku romantisma stilā, lielu vērību pievērsa svešzemju kokiem – sudrabapsēm, balteglēm, sudrabvītoliem un valriekstkokiem. Rudenī jo īpaši iespaidīgi skati paveras uz “zeltā” tērptajiem kokiem, pastaigājoties romantiskajā Zasas muižas parkā pāri tiltiņiem, iekoptajām takām un uzkalniņiem. Parku iespējams izstaigāt gida pavadībā, tālrunis - 25465787.

Saukas dabas parks veidots, lai saglabātu Augšzemes augstienes Sēlijas paugurvaļņa ainavu un biotopus. Dabas parka centrālais objekts ir Sēlijas lielākais ezers – Saukas ezers. Apkārtnes ainavu veido līkumainie grants ceļi, pauguri, dižkoki, viensētas un vairāki izcili skatu punkti. Košākos skatus uz dabas parku un Saukas ezeru iespējams vērot no Ormaņkalna skatu torņa.

Mīlestības taka Viesītē ir labiekārtota pastaigu laipa dumbrājā ar atpūtas vietām un bērnu rotaļu laukumu. Taka savieno Mīlestības saliņu ar pilsētas vēsturisko centru. Ja vēlies atrast plāksnīti ar sava vārda pirmo burto, izlasīt, ko Vecais Stenders mācījis, un mēģināt sacerēt savu divrindi, tad piemērota vieta rudenīgām pastaigām būs Stendera parka komplekss, kas atrodas 14 kilometru attālumā no Viesītes. Parkā atrodas “Ābeces” un “Augstās gudrības” takas. Ābece ir pamats bērna pasaulei un viena no visu laiku filozofiskākajām grāmatām.

Vairāk informācijas par objektiem un to atrašanās vietu – visit.jekabpils.lv.

Sajūti un piedzīvo krāsaino rudeni Jēkabpils novadā!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60506105sec.