LATVIJA | Jelgava

Jelgavā skolēnus aicina brīvlaiku pavadīt izzinoši

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) sadarbībā ar vietējiem uzņēmējiem un saimniecībām piedāvā idejas, kā aizraujoši un izzinoši visai ģimenei pavadīt skolēnu pavasara brīvlaiku.

No 13. līdz 18. martam ar saukli “Parādi, kā tas top” skolēni, viņu ģimenes un draugi aicināti viesoties Jelgavas pilsētas tūrisma objektos un Jelgavas novada saimniecībās, lai atklātu, kā tiek ražoti ikdienā lietojamie pārtikas produkti un našķi, apskatīt dzīvnieku saimniecības un iepazīt keramikas priekšmetu veidošanas nianses.

15., 16., 17. un 18. martā kārumniekus gaidīs Karameļu darbnīca un ļaus ikvienam iegrimt saldajā cukura smaržā un krāsu bagātībā. Šeit skolēni varēs iepazīt karameļu meistaru noslēpumus un paši izgatavot savu karameli uz kociņa.

No 13. līdz 17. martam svaigās pastas ražotnes “SIA Pasta house” saimnieks parādīs, kā top veselīga un uzturvielām bagāta pasta, kas sastāv no 40 procentiem krāsainu dārzeņu.

13., 14. un 17. martā zemnieku saimniecības “Dārziņi” apmeklētāji varēs iepazīt dažādus saimniecībā audzētus garšaugus un ārstniecības augus, uzzināt par to pielietojumu kulinārijā un veselības stiprināšanā, kā arī par augu izmantošanu skaistumkopšanā. Čaklākie apmeklētāji varēs piedalīties meistarklasē un izgatavot dabīgus ķermeņa kopšanas līdzekļus.

No 13. līdz 17. martam dzīvnieku mīļi būs laipni gaidīti kaziņu fermā “Līcīši”, kur mīt vairāk kā 200 kaziņu. Saimnieks pastāstīs par dzīvnieku ikdienu un to draiskajiem nedarbiem. Apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par kazas piena siera un citu produktu tapšanu, kā arī degustēt dažādus gardumus.

Arī Strausu ferma “Mazzariņi” skolēnus un ģimenes laipni uzņems no 13. līdz 17. martam, lai parādītu un pastāstītu par planētas lielāko putnu ikdienu, viņu ēdienkarti un uzturēšanas specifiku. Apmeklētāji varēs apskatīt un iegādāties suvenīrus, kas gatavoti no strausu olu čaumalām, spalvām, kā arī iegādāties gardumus, kas gatavoti no strausu olām.

Radoši jaunieši brīvlaika dienās aicināti viesoties Vilces muižas keramikas darbnīcā, iepazīt keramiķa darbu un pašiem aktīvi darboties veidojot dažādus priekšmetus no māla.

Objektu apmeklējumu nepieciešams pieteikt iepriekš. Vairāk par piedāvājumu “Parādi, kā tas top”, ieejas maksām un objektu darba laikiem -  www.visit.jelgava.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.02413988sec.