Rīgas Ziemassvētku koncertā dziedās meitene ar zelta balsi

Ziemassvētkos, 25. un 26.12.2010 Rīgas Ziemassvētku koncertā, Ķīpsalā uz skatuves līdzās profesionāliem operas un mūziklu solistiem dziedās arī 13 gadus vecā Amanda Bašmakova, kas ar savu lielisko balsi apbūrusi visu Latviju.

Ziemassvētki ir vieni no Amandas mīļākajiem svētkiem, turklāt uzstāties uz vienas skatuves ar izciliem mūziķiem, orķestri un kori Amandai ir liels izaicinājums un pagodinājums. Amanda šobrīd nopietni gatavo vairākas Ziemassvētku dziesmas, lai Ķīpsalas hallē Ziemassvētku prieku ienestu katra klausītāja sirdī.

Plašākai sabiedrībai Amanda kļuvusi pazīstama pēc spožās uzvaras LNT “Zelta talantu” pusfinālā, tagad turam īkšķus par viņas startu konkursa finālā jau šosestdien. Par Amandas skanīgo balsi un plašo diapazonu komplimentus izteikuši gan mūzikas pedagogi un profesionāli dziedātāji, gan muzikologi.

Par “meiteni ar zelta balsi” jau nodēvētā Amanda šobrīd mācās Ernsta Glika Alūksnes ģimnāzijas 7.klasē, Alūksnes mūzikas skolā apgūst klavierspēli un savu vokālu pilnveido vokālajā studijā “Jaunie talanti”. Dzīvespriecīgā Amanda labprāt ceļo un vokālistiem netipiski aizraujas ar basketbolu, trenējoties sporta skolā.

Amanda jau piedalījusies šā gada Siguldas opermūzikas svētkos, festivālos "Liepājas vasara" un „Dziesma manai paaudzei”, konkursos "Jaunās Zvaigznes", „Jaunais vilnis”, "DEBIJA " N.Bumbieres fonda rīkotajā “Latvijas jauno vokālistu konkursā”, „Dziedošo, dejojošo talantu konkursā” un daudzos citos. Alūksniete Amanda ar savu vokālo talantu jau apbūrusi skatītājus ne vien Latvijā, bet arī Krievijā un Baltkrievijā.

Runājot par mūziku, Amanda piemin Aristoteļa teikto: “Kad mūsu auss uztver ritmu un melodiju, mainās mūsu dvēseles noskaņojums”.

Kā zināms, Rīgas Ziemassvētku koncertos piedalīsies mūziklu zvaigzne, šobrīd vēl Londonā studējošais Juris Vizbulis, viesis no Lielbritānijas – Pauls Putniņš (bass), Latvijas Nacionālās operas solisti Liene Kinča (soprāns), Viesturs Jansons (tenors), jaunais, talantīgais mūziķis Daumants Kalniņš (vokāls), Amanda Bašmakova, “Kremerata Baltica” pirmā vijole Eva Bindere, kā arī pasaules atzinību guvušais Rīgas doma zēnu koris diriģenta Andra Pogas vadībā, profesionālais pūtēju orķestris “Rīga”, kamerorķestris “Konsonanse” un arī starptautisku atzinību guvušais “Swedbank” jauktais koris.

Koncerta pirmajā daļā skanēs pasaules klasikas pērles – Volfganga Amadeja Mocarta, Georga Fridriha Hendeļa, Antonio Vivaldi, Franča Šūberta un citu komponistu Ziemassvētku laika mūzika. Otrā daļa ir atvēlēta pazīstamām Ziemassvētku dziesmām, tādām kā White Christmas, Rudolph the Red-Nosed Reindeer, The Little Drummer Boy un citām mūsdienīgos aranžējumos un vēl nedzirdētā izpildījumā.

Koncerti notiks 25. decembrī plkst. 17.00 un 26. decembrī plkst. 15.00 Rīgā, Ķīpsalas hallē.

Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā http://www.bilesuparadize.lv/. Biļešu cena – Ls 4,50–10! Informācija pa tālr.: 67067500 vai e-pastu: [email protected].

Koncertu rīko Ziemassvētku koncertu Ķīpsalā un pasaulslaveno mūziklu “Mūzikas skaņas”, “Vestsaidas stāsts” un “Les Misérables” iestudējumu producenti “BT 1 Music” ar Rīgas domes atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.05.2024 - 01.06.2024 SVĒTKI VISAI ĢIMENEI "No viena zieda zara" Tukuma TIC
“No viena zieda zara" ir radošs meistarklašu pasākums visai ģimenei, kurā visas dienas garumā būs neskaitāmas aktivitātes Jaunpils pusē. | Skatīt vairāk
KONCERTPROGRAMMA VIOLETS Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Burvīgo solistu Ances Krauzes uz Zigfrīda Muktupāvela balsi papildinās Zigfrīda vijoles spēle, bet pie klavierēm uzstāsies pats komponists Jānis | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 03.06.2024 Līgo Liepājā Liepājas reģiona TIB
23. jūnijā Liepāja aicina svinēt Līgo vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Riga Islande Hotel boulinga centrs
,


1. Stāvs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7241869sec.