LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie laikraksta «Diena» ekonomikas ziņu nodaļas redaktores Magdas Riekstiņas
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie laikraksta «Diena» ekonomikas ziņu nodaļas redaktores Magdas Riekstiņas
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie restorāna «Bibliotēka No 1» vadītājas Ineses Dzelmes
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie restorāna «Bibliotēka No 1» vadītājas Ineses Dzelmes
LIELĀ INTERVIJA ar Tatjanu Kozačuku, Krāslavas Tūrisma informācijas centra vadītāju
LIELĀ INTERVIJA ar Tatjanu Kozačuku, Krāslavas Tūrisma informācijas centra vadītāju
LIELĀ INTERVIJA ar Aleksandru Boļšakovu «Astra Tūre» direktoru
LIELĀ INTERVIJA ar Aleksandru Boļšakovu «Astra Tūre» direktoru

Viedokļi : +

Viedoklis: Vai Jāņus atzīmē arī Rīgas greznākajās viesnīcās?

Ierasts, ka pieczvaigžņu viesnīcās apmetas biznesa ceļotāji, prominentas personas un - vienkārši, cilvēki, kas grib atpūsties netraucēti. Tā kā tuvojas Jāņi, kas sev līdzi nes ierastās "ampelēšanās", troksni, alu un negulēšanu - vēlējāmies painteresēties...

Viedoklis: Kas ir trīs lietas, kas jebkuram Līgo svētku un Jāņu dienas laikā būtu jāizdara?

Strauji tuvojas Līgo svētki - un šodien arī piedzīvosim astroloģiskās vasaras iestāšanos, tāpēc sarunājoties ar tūrisma speciālistiem vēlējāmies noskaidrot kas ir trīs lietas, kas noteikti ikvienam šajos svētkos būs jāizdara...

Viedoklis: Ko saviem apmeklētājiem piedāvā «izlaušanās spēle» Xroom.lv?

Ja šķiet, ka dzīve rit pārāk vienmuļi un gribas tai piešķirt nedaudz asumiņa vai arī, ja vienkārši vēlas pavadīt lielisku laiku kopā ar draugiem – izlaušanās spēles "Xroom.lv"...

Viedoklis: Pēc kādiem kritērijiem jāveic viesnīcas izvēle - vai 3 zvaigžņu viesnīca automātiski būs sliktāka par 4?

Mūsdienās viesnīcu piedāvājums ir tik plašs teju katrā pasaules malā – spēj vien izvēlēties! Īpaši, izmantojot čārterreisus, apjukt no plašā klāsta! "Travelnews.lv" vērsās...

Viedoklis: Kā restorāni veido savu porciju izmērus?

Uz restorānu dodamies paēst – ierasts ne tā kārtīgi pierīties, kā pie omītes Ziemassvētkos, bet tomēr, lai ejot prom no restorāna, kurā atstāta zināma naudas summa, nejustu izsalkumu. Tomēr cilvēki ir dažādi – un arī viņu ēstgriba...

Viedoklis: Kas ir neierastākais ko var nobaudīt Rīgas restorānos?

Bieži vien, ceļojot uz ārzemēm, kā latvieši tā citi tūristi steidz nobaudīt ko neparastu, iespējams vien šajā reģionā pieejamu maltīti! "Travelnews.lv" vēlējās noskaidrot no Rīgas...

Viedoklis: Vai pilsētas jau šonedēļ gatavojas ielīgošanai un kādus pasākumus plāno Līgo vakarā?

Lai arī līdz Līgo svētkiem vēl desmit dienas, jau varam manīt, ka šur tur ielīgošanu grasās sākt jau šajā nedēļas nogalē. Tas gan vairāk novērojams laukos - tāpēc zvanījām...

Viedoklis: Kāds ir ieteicamais laiks, ko pavadīt konkrētā Latvijas pilsētā vai novadā?

Vasara ir jau sākusies, cilvēki arvien vairāk sāk ceļot kā uz ārvalstīm, tā tepat pa Latviju. Lai ceļotāji varētu precīzāk rēķināties ar braucienam nepieciešamo laiku...

Viedoklis: Kādas ir sporta līdzjutēju iespējas Rīgā?

Latvijā šodien norisināsies ilgi gaidītā futbola spēle starp Latvijas un Portugāles futbola izlasēm. Šī spēle ir radījusi teju nebijušu ažiotāžu Latvijas sporta arēnā - jau sen ir izpārdotas visas biļetes...

Viedoklis: Cik gatavus ēdienus un to sastāvdaļas saņem restorāni?

Domājot par restorāniem, prātā nāk kartupeļu mizotājs, kas aktīvi atbrīvo tupeņus no mizām - tomēr vai tā ir arī šodienas realitāte? Vai restorānā vēl kāds mizo dārzeņus un augļus - vai viss tiek iepirkts vakuumā (vai jau pat izvārīts)? Cik gatavu partiku iegādājas restorāni...

Viedoklis: Cik lielu uzmanību viesnīcas pievērš savu fasāžu noformējumam?

Viesnīcu Rīgā ir salīdzinoši ļoti daudz, tāpēc tām ir jāspēj izcelties, iespējams pat piesaistot potenciālo klientu. Tieši tāpēc viesnīcām būtu jāpievērš uzmanība to noformējumam un jāspēj izcelt...

Viedoklis: Kādus papildpakalpojumus viesnīcas piedāvā saviem klientiem?

Laikam ejot, mainās arī cilvēku ceļošanas paradumi - un vēlmes. Viesnīcas vairs netiek uztvertas par vietu, kur tikai gulēt - bet gan par vietu, kur saņemt plašu pakalpojumu klāstu...

Viedoklis: Kāds ir aģentūru piedāvājums ceļojumam līdz 400 eiro?

Domājot par ceļošanu, viena no būtiskām lietām ir ceļojuma budžets. Travelnews.lv redakcija veica nelielu aptauju savā starpā un noskaidroja, ka 400 eiro par ceļojumu būtu tā summa, kura nebūtu tāda, kas "sistu pa kabatu", bet arī neliktos, ka ceļojums būs neizdevies - jo pārlieku lēts...

Viedoklis: Ģimenes brīvdienas vasarā – ko piedāvā ceļojuma aģentūras?

Bērniem ir sācies skolēnu brīvlaiks, bet daudziem pieaugušajiem iespējams, ka ilgi gaidītais atvaļinājums! Un šis ir laiks, kas noteikti jāizmanto lietderīgi – pavadot to kopā ar ģimeni...

Viedoklis: Kas ir pieprasītākie saldie ēdieni Rīgas restorānos?

Travelnews.lv redakcija ir novērojuši, ka saldo ēdienu klāsts dažādos restorānos ir visai plašs - tomēr, cik tas ir pieprasīts no klientu puses un ko konkrēti dažādi restorāni piedāvā...

Viedoklis: Vai Latvijā pieņemts atstāt dzeramnaudas?

Lai arī sensitīva tēma, Travelnews.lv redakcija vēlējās noskaidrot par dzeramnaudām Latvijas restorānos. Vai dzeramnaudas tiek dotas, cik lielas un kā tās tiek sadalītas - starp viesmīļiem vai visu virtuvi? Kad vajadzētu un kad nevajadzētu atstāt dzeramnaudas...

Viedoklis: Kā veidojas viesnīcu atlaides tiešsaistes rezervāciju sistemās?

Travelnews.lv redakcija novērojusi, ka dažādās tiešsaistes rezervāciju sistēmās (piem. "Booking.com") potenciālo klientu uzmanību uz viesnīcām cenšas vērst ar dažādām atlaidēm un piedāvājumiem...

Viedoklis: Kā pilsētas un novadi gatavojas saviem ikgadējiem svētkiem? (papildināts)

Neviena vasara nav iedomājama bez vismaz pāris siltām dienām, zemenēm (vēlams tām, kuras omes dārzā lasītas) - un pilsētu un novadu svētkos. Sākot apkopot šā gada pilsētu un novadu svētkus, ievērojām, ka daudzās vietās svētku norises laiks iekrīt vienā nedēļas nogalē...

Viedoklis: Vai degvielas cenu izmaiņas ietekmē auto izīrētāju tendences un autobusu biļešu cenas?

Nav noslēpums, ka cilvēkiem patīk ietaupīt un arī ziņas, ka degvielas cenas krīt, var iepriecināt ne vienu vien automašīnas vadītāju - īpaši ceļotāju, kam, dodoties ceļojumā, jārēķinās ar lielu degvielas patēriņu.

Viedoklis: Ko restorāni dara ar pāri palikušo pārtiku un kā izvairās no pāri palikumiem?

Protams, nekad nevarēs pilnīgi precīzi noteikt, cik daudz pārtikas produkti konkrētajai dienai būs nepieciešami, jo nevar skaidri zināt – cik klientu būs restorānam. Tāpēc Travelnews.lv taujāja restorānu šefpavāriem, kā viņi nosaka, kā prognozē, cik daudz pārtikas produktu būs nepieciešams. Tāpat pie nozares pārzinātājiem interesējāmies, cik bieži to piegādā uz restorānu un ko viņi dara ar neizlietoto pārtiku?

Viedoklis: Kādas ir velobraucēju iespējas Latvijā?

Sākoties siltajai sezonai, arvien biežāk redzami cilvēki uz velosipēdiem. Travelnews.lv redakcija vēlējās noskaidrot kādas ir iespējas velotūristiem Latvijā - cik sakārtota ir infrastruktūra vai ir kādas nepilnības...

Viedoklis: Kādus atspirdzinājumus un karstajam laikam atbilstošus ēdienus piedāvās Rīgas restorāni un kafejnīcas?

Arī mūs, Latvijā, laiks sācis lutināt un pilsētas ielas jau sāk pildīt kafejnīcu terases. Īpaši pilsētas sirdī – vecpilsētā – tās ir teju blakus viena otrai "plecu pie pleca". Tas, protams, pilsētas iedzīvotājiem un viesiem apgrūtina izvēli, kur tad vislabāk tveicīgajā dienā meklēt atspirdzinājumus. Lai palīdzētu veikt šo izvēli, Travelnews.lv redakcija aptaujāja restorānus un kafejnīcas par to, kas tiks galdā celts pie viņiem.

Viedoklis: Vai novērojams, ka latvieši vairāk interesējas par Latvijas tūrisma piedāvājumu?

No ne-speciālistu mutēm dzirdēts, ka Latvijas tūrisma piedāvājums kļūst arvien pievilcīgāks - cilvēki labprātāk dodas uz Latgali, dodas "īsajās" brīvdienās tepat Latvijā un vispār vairāk interesējas par Latvijas tūrisma piedāvājumu. Vai tā patiešām ir un kāpēc tā - mēģinājām noskaidrot pie tūrisma speciālistiem...

Viedoklis: kā pilis un muižas gatavojas to apceļošanas akcijai?

Līdz ar maija mēnesi, proti, pirmo maiju, iesākusies ceļot un Latvijas vērtības izzināt rosinošā akcija "Apceļo Latvijas pilis un muižas". Šajā akcijā kā apskates objekti piedalās liels skaits Latvijas piļu un muižu, katra no tām ir unikāla savā veidā un līdz ar to, viesošanās katrā no tām nebūs nedz vienmuļa, nedz garlaicīga.

Viedoklis: Kā laikapstākļi Latvijā ietekmē ceļotāju tendences?

Kā laikapstākļi Latvijā ietekmē ceļotāju tendences? Ja Latvijā sola siltu vasaru (vai tā jau ir silta), tad nesamazinās pieprasījums pēc siltajiem galamērķiem – Ēģipti, Kipru, Itāliju? Varbūt viņi izvēlas braukt kur tuvāk? Un kā ir ar ziemu...

Viedoklis: Kā restorāniem veicies restorānu nedēļā?

Aizvadīta tikusi "Rīgas restorānu nedēļa", kurai paralēli pirmo reizi norisinājās arī "Valmieras restorānu nedēļa". Rīgā šogad pasākumā piedalījās kopumā 53 restorāni, bet Valmierā - 5...

Viedoklis: Kā ar gadiem ir mainījusies cilvēku ēdienkartes vēlmes?

Globalizācija viennozīmīgi ir ienesusi jaunas vēsmas cilvēku ikdienas ritējumā. To skaitā arī dažādu jauno, līdz šim latviešiem iespējams mazpazīstamo produktu un ēdienu "ienākšana" ēdienkartē. Ēdināšanas sfērā strādājošajiem uzņēmumiem ar šiem jauninājumiem garšas izpratnē ir jāsaskaras visvairāk.

Viedoklis: Kā viesnīcās tiek apmierinātas VIP personu vēlmes?

Par VIP (no angļu valodas "very important person" - "ļoti svarīga persona") klientiem var tikt uzskatītas sabiedrībā plaši pazīstamas personības – mūziķi, aktieri vai vienkārši bagāti cilvēki. Šis termins ir plaši stiepjams, taču viens ir skaidrs - šādas personas prasa īpašu uzmanību, par ko arī ir gatavas samaksāt...

Viedoklis: Kā tūrisma aģentūras rīkojas neordinārās situācijās - piemēram, kad tūrists pazūd vai saslimst?

Ceļojot ārpus savas mājas un komforta zonas, vienmēr iespējams, ka kaut kas atgadīsies. Vai apmaldīsies jaunā vidē, vai aizgulēsies vai pat salauzīsi kāju...

Viedoklis: Pēc kādiem principiem tiek veidots pusdienu piedāvājums restorānos?

Pusdienu piedāvājums katrā restorānā, bez šaubām, ir atšķirīgs. Katrā no restorāniem ir sava pieeja tam, ko vislabāk iekļaut piedāvājumā un kā to pasniegt klientiem. ''Travelnews.lv'' painteresējās dažos no tiem un taujāja pēc pusdienu piedāvājuma veidošanas principiem...

SADAļU ATBALSTA:
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pusdienu piedāvājums Rīgas centrā SemaraH Hotel Metropole
Katru darba dienu no 12:00 līdz 17:00 Salāti/zupa, pamatēdiens, deserts EUR 10 – divi ēdieni EUR 12 – trīs ēdieni | Skatīt vairāk
Latvija no 10 EUR
Vjetnama ar uzkāpšanu Phansipan kalnā Jēkaba Ceļojumi
Joprojām tūristu neizlutināta, Vjetnama atalgos Tevi ar iespēju ienirt autentiskā Āzijas kultūrā. Ceļot pa šo zemi – tas ir piedzīvojums ik dienu. | Skatīt vairāk
2465 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.06.2017 - 30.06.2017 Ķīnas Jandzi upes kruīzs Jēkaba Ceļojumi
Teiksmainu pūķu un neparastas auras zeme, kas aug un attīstās prātam neaptveramā ātrumā. Ir vērts iepazīties! | Skatīt vairāk
2225 EUR
Intensīva angļu valodas nometne Braitonā Durbe Education Centre
Intensīvā vai standarta angļu valodas programma par vienu cenu! Mācies saulainās Braitonas centrā un izbaudi jūras priekus pēc nodarbībām! | Skatīt vairāk
Populārakie piedāvājumi
KOMENTĀRI
Baltijas tūrisma objekti
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ... Uz priekšu
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI

Par mums | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Vakances | Prakse studentiem | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2017 www.turismabizness.de | Design & maintenance © 2000 - 2017 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13600683sec.