Mūzika var apdraudēt satiksmes drošību

Gandrīz katrs autobraucējs klausās mūziku, radio vai mācās svešvalodu ar audio palīdzību savā automašīnā. Daudzi autobraucēji pievērš īpašu uzmanību mūzikas atskaņošanas kvalitātei un investē ievērojamas summas akustiskā komforta uzlabošanai. Taču retais aizdomājas, ka dažas autoavārijas arī notiek tieši mūzikas dēļ. Profesors Günther Rötter no Dortmundes universitātes Vācijā jau vairākus gadu desmitus pēta jautājumus, kuri ir saistīti ar autovadītāju reakciju uz dažāda stila, kvalitātes un skaļuma mūziku. Galvenais rezultāts, kas ir iegūts vairākos pētījumos, ir mūzikas negatīvā ietekme uz avārijas un kritiskām situācijām autosatiksmē. Tieši šajos brīžos skaļa mūzika nelabvēlīgi ietekmē autovadītāja reakciju. Pētījumos ir atklājies, ka bremzēšanas ceļš, braucot ar skaļu mūziku, palielinās par 15 metriem pie ātruma 100 km/h.

Dažādas melodijas ietekmē autobraucēja reakciju, piemēram, jautras melodijas palīdz uzlabot autovadītāja reakciju uz monotonās autostrādes. Arī nakts laikā ir ieteicams klausīties jautrāku mūziku. Tā palielina sirds frekvenci un smadzenes strādā ātrāk.

Taču pilsētas satiksmē jautra mūzika var radīt sarežģījumus attiecībā uz autovadītāja reakciju. Šoferis var nepamanīt citu autobraucēju signālus vai sirēnas.

Autobraucēji, kuri klausās simfonisko mūziku, brauc lēnāk nekā citi, bet tie, kas klausās disko mūziku, dinamiskāk. Profesors atzīmē, ka nav ideālas mūzikas autovadītājam, jo katram cilvēkam ir sava gaume.

Autovadītāja uzmanību var novērst audio svešvalodas kursi vai grāmatu lasījumi, tāpēc autobraucējam ir jāizvērtē katra atsevišķa situācija attiecībā uz klausāmo mūziku un tās skaļumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tivata un Melnkalne  Karstais piedāvājuma Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri , 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 249 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 30.05.2024 Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā! Bauskas TIC
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas-dodoties pa Mēmeli, Mūsu, Lielupi ar laivām vai SUP, iegūstot labus lomus kādā no makšķerēšanas vietām vai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 25.05.2024 WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒! Latvia Tours
🔥 ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS individuālam ceļojumam 𝐧𝐨 𝟐𝟏/𝟎𝟓/𝟐𝟎𝟐𝟒, ar 7 nakšu atpūtu All Inclusive kūrortā CLUB MED KANI. | Skatīt vairāk
no 2331 EUR
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


SIXT Latvija
,


Park Hotel Latgola semināru telpas
,


Europcar
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20020008sec.