Travelnews.lv piedāvā: Lieldienu pasākumu kalendārs

Travelnews.lv piedāvā: Lieldienu pasākumu kalendārs

Tūdaļ jau klāt Lieldienas – svētki un vairāk brīvdienas. Latvijas pilsētas un novadi piedāvā gana plašu pasākumu klāstu – katrs varēs atrast sev piemērotāko.

Aizkraukles novads

Aizkraukles novadā Lieldienu svinēšana notiks daudzos pagastos. Kokneses parkā lieli un mazi svinētāji 31. martā plkst. 12 svinētāji aicināti uz pasākumu “Re, kur nāca liela diena”. Gaidāmas rotaļas, olu krāsošana un ripināšana, kā arī svinēšana kopā ar folkloras kopu “Urgas”. Plašāka informācija par svētku norisēm Aizkraukles novadā atrodama šeit.

Alūksnes novads

31. martā un 1. aprīlī ap SKIIM centru “Dailes” Lieldienu pasākums ģimenēm – fotoorientēšanās “Pa Lieldienu Zaķa pēdām…”. Sāc no šūpolēm, lasi uzmanīgi aprakstu, izstaigā Zaķa atstātās cilpas un atrodi 5 uzdevumus, izpildi tos, nofotografējies, atsūti uz WhatsApp 26567521 (Marinai) un saņem Lieldienu Zaķa atstāto dāvaniņu. Plašāka informācija par Lieldienu pasākumiem Alūksnes novadā atrodama šeit.

Balvu novads

Lieldienu laiks Balvu novadā būs piepildīts ar daudzveidīgu pasākumu un notikumu programmu - radošām darbnīcām, teātru izrādēm, svinīgiem koncertiem un lustīgām ballēm. Ieskaties pasākumu piedāvājumā un ieplāno svētku svinības. Plašāka informācija par pasākumiem atrodama šeit.

Bauskas novads

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, no plkst. 11:00 visi interesenti tiks gaidīti uz GARAUŠU LĪKSMĪBĀM Bauskas Kultūras centra urbānajā pagalmā (Kalna iela 18), kur koši svinēsim Lieldienas kopā ar garaušiem un radošu pavasara meistarklasi. Plkst. 14:30 pagalma viesi tiks aicināti pulcēties Bauskas Kultūras centra zālē, lai piedalītos Zīmējumu teātra izrādē. Līksmā pagalma viesiem zaķis Bannijs būs sarūpējis dažādus jautrus konkursus visai ģimenei – notiks stiprākā tēta konkurss, olu makšķerēšanas konkurss, augstākā torņa konkurss, dziesmu atpazīšanas konkurss, kā arī krāsainākās olas konkurss. Lai piedalītos konkursā un citās aktivitātēs, apmeklētājiem līdzi jāņem pašu dekorētas Lieldienu olas. Vēl ikviens savu attapību varēs pārbaudīt atmiņas un krāsu spēlēs. Lai visiem Lieldienu svinētājiem būtu tikpat līksms prāts kā zaķim Bannijam, sanākušajiem radošajā darbnīcā būs iespēja izgatavot garauša galveno rotu – krāsainas austiņas, kuras dalībnieki varēs izrotāt atbilstoši savai gaumei. Neiztiksim arī bez šūpošanās un olu ripināšanas. Līdz plkst. 14:30 pagalmā viesosies arī garauši no Trušu pilsētiņas. Plašāka informācija par Lieldienu pasākumiem Bauskas novadā atrodama šeit.

Cēsu novads

31. martā no plkst.13.00-15.00 Cēsīs, Rožu laukumā – aicina svinēt Lieldienas! Būs iespēja iešūpot Lieldienas lielajās koka šūpolēs, ripināt līdzi paņemtās oliņas, uet rotaļās kopā ar Vistu un Zaķi, dziedāt kopā ar bērnu popgrupām no vokālām studijām “Gamma”, “Vizbulēni” un “Sekunda”, baudīt Z/s “Jaunieviņas” gardās pankūkas, piedalīties radošajās Lieldienu darbnīcās. Plašāka informācija par svētku pasākumiem Cēsu novadā atrodama šeit.

Daugavpils

Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē notiks otro Lieldienu svinības. Tās sāksies plkst. 12, un turpināsies ar dažādiem pasākumiem visas dienas garumā. Plašāka informācija par pasākumiem Daugavpilī Lieldienās atrodama šeit.

Dobeles novads

Dobeles novada Aucē 31. martā notiks Lieldienu tirgus, kā arī būs Trakās Lieldienas Aspazijas laukumā. Svētki gaidāmi arī pašā Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā, kā arī Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē. Plašāka informācija par pasākumiem Dobeles novadā atrodama šeit.

Gulbenes novads

Gulbenes novadā paredzēta plašā svinēšana. Pašā Gulbenē svētki notiks 31. martā plkst. 12.00 Spārītes parkā. Plašāka informācija par svētku pasākumiem atrodama šeit.

Jelgavas novads

Jelgavas novada pagastos gaidāmi svētki! Šoreiz izcelsim pasākumu pie Svētes pils, lai kopīgi ar Lieldienu zaķi kārtīgi nosvinētu Lieldienas! Pils parkā meklēs saldumus, krāsos un ripinās olas, ies rotaļās, šūposies, pūtīs ziepju burbuļus un locīsim balonu zvēriņus. Plašāka informācija par svētku pasākumiem Jelgavas novadā atrodama šeit.

Jēkabpils novads

Jēkabpils Sporta centrs aicina 29. martā, plkst. 16.00 doties aptuveni 25 km garā apļveida pārgājienā. Maršruts no vecās Sūnu skolas vedīs augšup un lejup pa meža ceļiem un takām uz Silabebriem. Saulei norietot, atpakaļceļš tiks mērots pa lauku ceļiem, iegriežoties mežā tikai lai ugunskurā uzceptu līdzpaņemtos gardumus. Pulcēšanās vieta – pie vecās Sūnu skolas (56.541799, 26.064359) Kūku pagastā, Jēkabpils novadā. Plašāka informācija atrodama šeit.

Jūrmala

Jūrmalā centrālais Lieldienu pasākums būs 31. martā pilsētas centrā, Majoros, Horna dārzā. Savukārt 1. aprīlī jau plkst. 12 sāksies Lieldienu pasākums Kauguros pie kultūras centra. Plašāka informācija par Lieldienu svinēšanu Jūrmalā atrodama šeit.

Krāslavas novads

Krāslavas novads priecēs ar Lieldienu tirdziņiem. 29. martā Lieldienu tirdziņš būs Dagdā, bet 30. martā – Krāslavā. Plašāka informācija par pasākumiem Krāslavas novadā atrodama šeit.

Liepāja

Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus Lieldienās, 31. martā, doties uz Zirgu salu vērot un izzināt dabas mošanos pavasarī svētku sarīkojumā “Dabas pētnieki”. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

Limbažu novads

Limbažu novadā gan izrādes, gan interesanti pasākumi sagaidām svētku svinētājus. Viens no tiem – pakaļdzīšanās Lieldienām, kur dalībniekiem būs jāatrod 22 kontrolpunkti. Plašāka informācija atrodama šeit.

Līvānu novads

Jersikas tautas namā gaidāma balles ar brāļiem Puncuļiem. Balles sākums 31. martā plkst. 22.00. Plašāka informācija par pasākumiem Līvānu novadā atrodama šeit.

Madonas novads

31. martā plkst. 1414.00 – 18.00 Lieldienu radošās darbnīcas ģimenēm, fotostūris un putnu dārzs ”Rozas”, bet
plkst. 15.00 Muzikāla rotaļu izrāde bērniem “Oliņ, boliņ pūpolos”. Un tas viss Madonas novada kultūras centrā Plašāka informācija par Lieldienu pasākumiem Madonas novadā atrodama šeit.

Preiļu novads

31. martā no plkst. 13.00 līdz plkst. 16.00 Preiļu novada Aizkalnes pagastā, Raiņa muzeja pagalmā notiks Lieldienu pasākums visai ģimenei. Lielā diena jeb pavasara saulgrieži ir laiks, kad mostas daba, cilvēki svin gaismas uzvaru pār tumsu. Mēs, Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvalde kopā ar Preiļu novada kultūras darbinieku saimi, aicinām kopīgi svinēt Lieldienas un smelties spēku, prieku un enerģiju no dabas, tradīciju izzināšanas un muzikālu priekšnesumu baudīšanas, lai viss gads būtu svētīts, saticīgs un veiksmīgs! Plašāka informācija par Lieldienu pasākumiem Preiļu novadā atrodama šeit.

Rēzekne

1.aprīlī plkst.16.00 Latgales vēstniecība GORS ielūdz uz pūšamo instrumentu orķestra "Rēzekne" un Rēzeknes bigbenda Lieldienu koncertu "Re, kur muzikanti spēlē". Tie būs dubultsvētki, jo koncerta dienā godināsim arī orķestra izveidotāju un galveno diriģentu Sergeju Sergejevu viņa 75. gadu jubilejā. Plašāka informācija atrodama šeit.

Rīga

Lieldienas Rīgā šogad tiks svinētas koši, jautri un rotaļīgi – svētki iesāksies ar garīgās mūzikas koncertiem, izstādēm un tematiskām darbnīcām, bet svētku galveno aktivitāšu vidū – īstas Lieldienu šūpoles septiņos pilsētas laukumos un parkos, sadziedāšanās un jautras rotaļas Pārdaugavas Lieldienu pasākumā, kā arī “Lieldienu pikniks” Mežaparkā lieliem un maziem. Plašāka informācija atrodama šeit - Lieldienas Rīgā šogad tiks svinētas koši, jautri un rotaļīgi – svētki iesāksies ar garīgās mūzikas koncertiem, izstādēm un tematiskām darbnīcām, bet svētku galveno aktivitāšu vidū – īstas Lieldienu šūpoles septiņos pilsētas laukumos un parkos, sadziedāšanās un jautras rotaļas Pārdaugavas Lieldienu pasākumā, kā arī “Lieldienu pikniks” Mežaparkā lieliem un maziem. Plašāka informācija atrodama šeit.

Salaspils novads

Jau 3. gadu Salaspils novada tūrisma informācijas centrs organizē vērienīgo Lieldienu aktivitāti ģimenēm “12 Lieldienu zaķu pēdu meklēšanas ceļš”, kuras virsuzdevums šogad ir atrast pavasari Salaspilī. Mūsu 12 zaķi šoreiz būs apmetušies pilsētas centra apkārtnē, vietās, kur cer sagaidīt un sveikt pavasari. Te tos varēs atrast 4 dienu garumā sev ērtā laikā no 29. marta līdz pat 1. aprīlim. Plašāka informācija atrodama šeit.

Siguldas novads

Lieldienās, no 2024. gada 30. marta līdz 1. aprīlim, Siguldā norisināsies jau astotais Šūpoļu festivāls, priecējot kā vietējos, tā arī iebraucējos vienīgajā šāda veida pasākumā visā Latvijā. Tradicionāli būs iespēja izšūpoties dažādās Siguldas šūpoļu festivāla meistaru radītajās šūpolēs, kā arī apskatīt mākslinieku veidotos vides objektu. Šogad festivāls pārsteigs arī ar vairākiem jaunumiem. Plašāka informācija atrodama šeit.

Smiltenes novads

31. martā plkst. 15.30 Drustu brīvdabas estrādē notiks Lieldienu pasākums ar olu ripināšanu, olu krāsošanu, šūpošanos un citām ambrāžām. Plašāka informācija atrodama šeit.

Talsu novads

No ģimeniskām olu krāsošanas darbnīcām līdz aizraujošām olu medībām – mums ir pasākumi, kas priecēs gan lielus, gan mazus. Neaizmirsti par koncertiem, amatnieku tirdziņiem un garšīgām maltītēm, kas padarīs šīs Lieldienas neaizmirstamas. Plašāka informācija par svētku pasākumiem Talsu novadā atrodama šeit.

Tukuma novads

Tradicionālo svētku svinības ienāks tieši Pirmajās Lieldienās Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikāli izklaidējošā programma ar dziesmām un dejām priecēs  Tukuma Pilsētas parkā no pulksten 12:00 līdz 15:00. Plašāka informācija par pasākumiem Tukuma novadā atrodama šeit.

Valmieras novads

Otrajās Lieldienās, 1. aprīlī, ar prieku gaidīsim mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā. Plkst. 11.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies pavasarīgs tautas deju ansambļa “Gauja” studijas grupu un mūsdienu deju grupas “Baltā” studijas grupas Lieldienu koncerts, savukārt no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00 aicinām piedalīties kustīgās, jautrās un sportiskās aktivitātēs pastaigā “Zaķim pa pēdām”. Pastaigas laikā četrās tematiskās pieturās varēs sastapt iemīļotus tēlus no radošās apvienības “Pasaku nams” un pārbaudīt savu veiklību, atjautību, izveicību, veicot dažādus uzdevumus. Plašāka informācija par svētku pasākumiem Valmieras novadā atrodama šeit.

Ventspils

Šogad Lieldienas svinēsim 31. martā un 1. aprīlī. Svinības iešūpināsim jau sākot ar 29. martu, no plkst. 7.00 līdz 15.00 un 30. martā no plkst. 8.00 līdz 15.00 visu nepieciešamu svētku galdam varēs iegadāties Lieldienu tirgū (Vecpilsētas tirgus laukumā), kurā norisināsies paplašināta tirdzniecība. Plašāka informācija par Lieldienu pasākumiem atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.543612sec.