Lielās zives copmaņi ir gatavi atklāt noslēpumus izstādē «Outdoor Riga 2024»

Lielās zives copmaņi ir gatavi atklāt noslēpumus izstādē «Outdoor Riga 2024»

Kā tikt pie trofejas līdakas, zandarta, karpas vai sama? 5.–7. aprīlī uzzini izstādē “Outdoor Riga 2024” Ķīpsalā, kur uz Atvērtās skatuves notiks aizraujoši pasākumi makšķerniekiem. Uzstāsies ne tikai labākie Latvijas copes gidi, sportisti un dažādu sacensību čempioni, bet arī pasaules vicečempions. Pirmo reizi būs viesi no Somijas!

“Outdoor Riga 2024” Atvērtās skatuves pasākumi atspoguļos aktualitātes copes pasaulē. Joprojām popularitātes zenītā turas plēsīgo zivju trofeju makšķerēšana – milzu līdakas, zandarti, asari, laši, taimiņi, sami. Palielinās to makšķernieku skaits, kas ne tikai vēlas, bet arī māk tās noķert. Protams, nozīmīgu lomu makšķernieku un zivju sacensībās spēlē arī tehnoloģiju attīstība.

“Sarunās ar pieredzējušiem copmaņiem noskaidrosim, kādas tendences šobrīd valda viņu laivās, kāds ir skats uz trofeju zivju copi un vai pieaug interese arī par fīdermakšķerēšanu un miermīlīgajām zivīm,” stāsta Atvērtās skatuves vadītājs, žurnāla “Copes lietas” rakstu autors, kurš pats sevi dēvē par kaislīgu makšķernieku, Gunārs Klēģers.

Trofejas zivis un makšķernieku paradumi

6. aprīlī plkst. 11.00 uz nopietnu sarunu izstādē aicina vīri, kas uz un pie ūdens pavada pārsimts dienas gadā. Copes gidi Normunds Ikomass, Kaspars Holms, Uģis Circenis un Gunārs Klēģers diskutēs par trofejas zivju resursiem un makšķernieku paradumiem. Interesenti varēs uzzināt, kā mainās trofejas zivju cope, kas interesē makšķerniekus un ko par to domā zemūdens plēsēji – paliek vairāk, mazāk, kļūst piesardzīgāki?

Spinerbaitu meistarklase

Pirmo reizi uz Atvērtās skatuves izstādē “Outdoor Riga” kāps plēsīgo zivju makšķernieku komūnas pārstāvji no Somijas. Trīs mānekļu meistari, starptautisku sacensību dalībnieki no Somijas ar Marko Palkeinenu un “Fin Custom Lures” priekšgalā klātienē dalīsies ne tikai ar šā brīža Somijas plēsīgo zivju copes tendencēm, bet arī vienu no saviem meistardarbiem – spinerbaitu. Izstādes apmeklētāji sestdien plkst. 14.00 aicināti uz spinerbaitu lietošanas meistarklasi, kas norisināsies angļu valodā, tiks nodrošināta tulkošana.

Samu cope

Sams ir lielākā saldūdens zivs Latvijas ūdeņos. Šo milzeņu makšķerēšana Latvijā kļūst arvien populārāka. 7. aprīlī plkst. 11.00 uz Atvērtās skatuves norisināsies veikala “Eholotes.eu” radītāja un vadītāja Mārtiņa Baloža meistarklase “Samu cope – no kvoka līdz LIVE”. Makšķerēšanas entuziastu par inventāra izvēli un precīzu lietojumu, kā arī par samu uzvedības niansēm un makšķerēšanas taktikām iztaujās Gunārs Klēģers. Saruna būs vērtīga gan iesācējiem, gan pieredzējušiem samu copes piekritējiem.

Fīdermakšķerēšana

Arī fīderis debitēs uz “Outdoor Riga” Atvērtās skatuves! 2023. gada pasaules vicečempions fīdermakšķerēšanā Krišjānis Lisovskis 7. aprīlī plkst. 12.00 aicina uz “Fīdera meistarklasi: ekipējums, barība, taktika”. Tā ir iespēja kopā ar vienu no zinošākajiem un pieredzējušākajiem šī copes žanra pārstāvjiem apskatīt gan tehniskās nianses, gan arī fīdera copes taktiku. Eksperta noslēpumi noderēs gan iesācējiem, gan profiem.

Milzu karpas

Savu popularitāti nezaudē arī karpu makšķerēšana, kam par pierādījumu ir šogad Latvijā notiekošais Pasaules čempionāts karpu makšķerēšanā sievietēm un jauniešiem. Karpu cope kļūst arvien populārāka, bet pie lielajām gan izdodas tikt retajam! 7. aprīlī plkst. 14.00 būs meistarklase “Kā noķert milzu karpu jeb ko sportisti tev nestāsta”, kurā NGT sponsorēts profesionāls makšķernieks Aigars Zumbergs un Latvijas karpu makšķerēšanas pieaugušo izlases dalībnieks, jauniešu izlases kapteinis Ričards Milašs dalīsies ar sportistu noslēpumiem, kas noderēs arī atpūtas copē.

Veloamfībijas stāsts

Vēl īpašs viesis izstādē sestdien, 6. martā, būs veloamfībijas “BeTriton” izgudrotājs Aigars Lauzis. Četrus gadus Aigars pavadīja ceļā ar velosipēdu, nobraucot 30 tūkstošus kilometru no Londonas līdz Tokijai. Ik pa brīdim viņš piestāja un strādāja par dizaineru tādās pilsētās kā Stambula, Dubaija, Singapūra un Šanhaja (2013.–2017.). Šis ceļojums iedvesmoja realizēt ideju par amfībiju, lai piedāvātu atšķirīgu, ilgtspējīgu un aizraujošu ceļojumu pieredzi. Ja vēlies uzzināt, kā ideja tika relizēta, apmeklē Atvērto skatuvi plkst. 13.00. Sarunu moderēs Gunārs Klēģers.
Viss aktīvai atpūtai izstādē “Outdoor Riga”

Kā zināms, no 5. līdz 7. aprīlim Ķīpsalā notiks starptautiskā aktīvās atpūtas un vaļasprieku izstāde “Outdoor Riga 2024”, kas piedāvās sadaļas “Moto & velo”, “Medības un makšķerēšana”, “Baltic Boat Show” plašam interesentu lokam. Ikviens – piedzīvojumu meklētājs, dabas entuziasts vai aktīvās atpūtas cienītājs – izstādē atradīs ko noderīgu. Vairāk: www.OutdoorRiga.com
Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.
Darba laiks:
5. un 6. aprīlis 10.00–18.00
7. aprīlis 10.00–17.00


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67379594sec.