Liepājas muzejā atklās mākslinieces Guntas Krastiņas personālizstādi

2015. gada 29. maijā plkst. 17.00 Liepājas muzejā Kūrmājās prospektā 16/18 ikviens interesents aicināts uz mākslinieces Guntas Krastiņas personālizstādes "Ieziedēt mīlestībā” atklāšanu

Gunta Krastiņa dzimusi Ventspilī, bet nu jau astoto gadu dzīvo un radoši strādā Liepājā. Māksliniece trīs gadus vada gleznošanas studiju Rucavā un ir mākslas biedrības "Impasto" vadītāja.

Liepājas periods māksliniecei ir bijis ļoti radošs un ražīgs. Liepājas Universitātē iegūts mākslas maģistra grāds, tieši Liepājā ir radies apjomīgais gleznu cikls "Indigo", "Jūras impresijas" un tagad arī izstādē skatāmās ziedu un abstrakciju inspirācijas "Ieziedēt mīlestībā".

Guntai Krastiņai ir bijušas vairāk kā 25 personālizstādes dažādās Latvijas pilsētās un novados, māksliniece piedalījusies mākslinieku grupu kopizstādēs kā Latvijā, tā arī ārzemēs.

Nozīmīga radošā darba sastāvdaļa ir dalība plenēros, dažādās ar mākslu saistītās akcijās, kā arī ikgadējā Liepājas Universitātes rīkotajā starptautiskajā mākslas simpozijā. Darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, ASV, Vācijā, Austrijā, Kanādā, Slovākijā, Krievijā. Gunta Krastiņa darbojos arī kā kuratore, organizējot izstādes gan mākslinieku grupām, gan mākslinieku personālizstādes dažādās Latvijas pilsētās.

Guntas Krastiņas gleznās dominējošā ir krāsa un tās dinamiskā attīstība, veidojot atpazīstamus vai ne tik atpazīstamus objektus, tēlus un kompozīcijas savstarpējā mijiedarbībā. Kustības sajūta, dinamisms ir svarīgākā sastāvdaļa viņas gleznās.

Iedvesmu māksliniece smeļas no Žorža Serā un Džeksona Pollaka puantilisma un tašisma gleznošanas tehnikām. Šo divu gleznošanas tehniku simbiozē ir radušās Guntas Krastiņas eļļas gleznas. Mākslinieci aizrauj spāņu arhitekta Antonio Gaudi izpratne par formu un līniju kā dzīvu un dinamisku realitāti, kurā nav taišņu un nogriežņu, bet ir tikai ideja savā brīvajā plūdumā, kas it kā pati par sevi rada gala rezultātu – celtni.

Izstāde skatāma līdz 28. jūnijam. Ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.43374801sec.