Rīgas bankrota pulciņam pievienojas jauni restorāni

Tūrisma ziņu portāls ''Travelnews.lv'' pirms neilga laika ziņoja, ka VID darbību un nodokļa sloga dēļ ir aizvērušies trīs iecienīti Rīgas restorāni.

Slēgts "Beletage" (Lāčplēša ielā 14), kas viesus priecēja ar franču desertiem, restorāns "Kinfield" (Kr. Barona ielā 66) kuru viesi iecienījuši šarmantās atmosfēras dēļ, kā arī restorāns "Aprika" (Pils laukums 4-3), kas šogad ieguva prestižo balvu «TOP 7 LABĀKIE JAUNIE RESTORĀNI 2019», ko organizēja un apbalvoja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs.

Bankrotējušo restorānu saraksts diemžel nebeidzas un minētajiem trīs restorāniem pievienojas vēl divas iecienītas Rīgas iedzīvotaju un tūristu vietas - Tējnīca "Materia Tējas un sarunas" (Mūkusalas iela 17), kuri publiskā paziņojumā atklāj, ka "Diemžēl, valsts nodokļu politikas, VID ierēdņu neatsaucības un augstprātības dēļ, arī tējnīca ir spiesta pārtraukt savu darbību". Pa pēdām tējnīcai seko arī  konditoreja "Safie" (Ģertrūdes iela 37), kas darbojās 7 gadus.

Latvijā iecienīti pavāri un restorānu īpašnieki aicina valsts ierēdņus samazināt PVN, jo uzskata, ka šī ir vienīgā iespēja restorāniem izkļūt no pelēkās zonas.  
Šefpavāri un restorānu īpašnieki aktīvi iesaistās savu prasību popularizēšanā un veido īsus video ar lūgumu samazināt PVN. Tomēr valsts ierēdņi sola nodokļu reformas vērtēšanu sākt nākamgad, piebilstot, ka arī šogad valdība tiksies ar nozaru nevalstiskajām organizācijām, lai kopīgi rastu kompleksus risinājumus ēnu ekonomikas mazināšanai. 

Latvijā ir trešais lielākais nodokļu slogs restorānu nozarē Eiropā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44822311sec.