Rīgā sagaida pirmo četras galvaspilsētas savienojošo vilcienu

29.septembrī plkst. 9.06 Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā tika sagaidīts pirmais četras galvaspilsētas savienojošais pasažieru vilciens “Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga”.

Pirmajā reisā braukuši vairāk nekā 200 pasažieru, kas ir vairāk nekā 60% no pieejamo vietu skaita. Atbilstoši SIA “LDz Cargo” aplēsēm, kas ir šī vilciena operators Latvijas teritorijā, pasažieru interese par pirmo reisu ir bijusi pietiekama, lai izdarītu secinājumus, ka šis maršruts nākotnē var būt pieprasīts.

Jaunais vilciena maršruts tapis, sadarbojoties Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas un Latvijas dzelzceļa uzņēmumiem, un līdz gada beigām tas kursēs reizi nedēļā pilotprojekta režīmā.

No Kijevas pirmais vilciens izbrauca 28.septembrī, savukārt nākamie aties 4., 12.,18. un 26.oktobrī, 2., 8., 16., 22. un 30. novembrī un 6.decembrī.

No Rīgas nākamie vilcieni aties 5., 13., 19. un 27.oktobrī, 3., 9., 17., un 23.novembrī, 1. un 7.decembrī.

Latvijas teritorijā biļetes var iegādāties Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes un Liepājas staciju starptautisko vilcienu biļešu kasēs. Paredzams, ka drīzumā biļetes būs iespējams iegādāties internetā.

Pasažieriem pieejami deviņi kupejas vagoni un viens SV jeb paaugstināta komforta vagons.

Vairāk informācijas: travel.ldz.lv, pa bezmaksas uzziņu tālruni 80001181, kā arī sūtot e-pastu: [email protected].

Pasažieru uzmanībai – starp Latviju un Baltkrieviju pastāv vīzu režīms, tādēļ, šķērsojot šīs valsts teritoriju, piemēram, ceļā uz Ukrainu, jāpārliecinās vai iegādāta tranzīta vīza.

VAS “Latvijas dzelzceļš” ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna “Latvijas dzelzceļš” valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitas sabiedrības – AS “LatRailNet”, kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA “LDZ CARGO”, kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA “LDZ infrastruktūra”, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA “LDZ ritošā sastāva serviss”, apsardzes uzņēmums SIA “LDZ apsardze”, kā arī loģistikas uzņēmums SIA “LDZ Loģistika”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13759995sec.