Nervus kutinošs brauciens – pa Korintas kanālu peld līdz šim garākais kruīza kuģis (video)

Kruīza kuģu kompānijas "Fred. Olsen Cruise Lines" kuģis "Braemar" aizvadītajā nedēļā lauzis rekordu, kļūstot par garāko kuģi, kas jebkad šķērsojis Grieķijā esošo Korintas kanālu.

Kanāls ir 6 kilometrus garš un 8 metrus dziļš. Tā platums jūras līmenī sastāda 25 metrus, bet dibenā - 21 metru. Kuģis "Braemar", kas šķērsoja kanālu, ir 22,5 metrus plats un 195,82 metrus garš. Iespaidīgais kruīza kuģis var uzņemt 929 pasažierus.

Aculiecinieki stāstīja, ka brīdis, kad kuģis peldējis cauri kanālam, esot bijis patiešām iespaidīgs un nervus kutinošs – šķitis, ka tas jebkurā mirklī pieskarsies kanāla sienām.

Savukārt "Fred. Olsen Cruise Lines" apgalvo, ka šī bijusi fantastiska pieredze un jau šobrīd ir radusies liela interese par tuvākajiem braucieniem pa šo kanālu. Kompānija sola, ka nākamais brauciens būs laika posmā līdz 2121. gada aprīļa vidum.

Korintas kanāls ir kuģojams bezslūžu kanāls Grieķijā, kas savieno Egejas jūras Saroniku ar Jonijas jūras Korintas līci. Kanāls ir izrakts cauri Korintas šaurumam nodalot Peloponēsu no kontinentālās Grieķijas. Tas nosaukts Korintas pilsētas vārdā, kas atrodas kanāla dienvidrietumos. Kanāla sienas veidotas galvenokārt no kaļķakmens un tās sasniedz 76 metru augstumu.

Pāri kanālam ir uzcelti trīs autotransporta tilti un viens dzelzceļa tilts. Bez tam vēl kanāla galos ir divi iegremdējamie tilti. Kanāla celtniecība ilga vairāk kā desmit gadus (1881—1893), tajā tika iesaistīti ap divarpus tūkstoši strādnieku. Svinīgā atklāšana notika 1893. gada 7. augustā. Gadā caur kanālu iziet līdz 15 000 kuģu. Lai neizskalotu kanāla sienas lieltonnāžas kuģi tiek vilkti ar velkoņu palīdzību.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 23.03.2024 Alīsijas Edelvaisas (Austrija) koncerts Valmieras TIC
22.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā koncertēs austriešu dziesminiece, multiinstrumentāliste, cirka māksliniece un aktrise Alīsija Edelvaisa. | Skatīt vairāk
25 EUR
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43470097sec.