LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Finnair» ģenerālmenedžera Baltijas valstīs un Austrumeiropā Arunas Skuja

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Finnair» ģenerālmenedžera Baltijas valstīs un Austrumeiropā Arunas Skuja

Arunas Skuja lidsabiedrībā «Finnair» strādā jau 12 gadus un uzkrājis vērā ņemamu pieredzi, lai būtu lidsabiedrības ģenerālmenedžeris Baltijā un Austrumeiropā. Šī brīža lidsabiedrības galvenās darbības vērstas uz ilgtspējīgu ceļošanas risinājumu rašanu un "Finnair" ir viens no labajiem piemēriem, kas iesaistās oglekļa dioksīda samazināšanas pasākumos, kā arī nemainīgi vērš savu uzmanību uz to, lai "Finnair" klienti izbaudītu lielisku pieredzi ikkatrā lidojumā.

BalticTravelnews.com: Kādas ir globālās prognozes nākošajiem 10-15 gadiem pasažieru satiksmei aviācijā? Piemēram, jauni pakalpojumi, jauni maršruti, jaunas lidmašīnas, jaunas lidostas, ekoloģiskās un drošības prasības vai arī kādi ierobežojumi?

Arunas Skuja: Saskaņā ar Starptautiskās Gaisa Transporta Asociācijas (IATA) datiem, pasažieru skaits palielinās ik pēc 10–15 gadiem. Kopumā aviācija ir augoša nozare un mēs sagaidām, ka satiksme turpinās pieaugt arī "Finnair" galvenajos satiksmes maršrutos, it īpaši starp Āziju un Eiropu.

Jau šobrīd aviācijas nozarē novēroju globālu tendenci, kas spēlēs arvien lielāku lomu arī nākotnē – tie ir dažādi ilgtspējīgie ceļojumu risinājumi, piemēram, biodegviela, efektīvākas dzinēju tehnoloģijas, ka arī elektrisko lidojumu attīstība. Aviācijas nozare rada tikai 2% oglekļa dioksīda (CO2) izmešus, un tā ir vienīgā nozare, kura ir vienojusies par vispārējiem mērķiem CO2 izmešu samazināšanā. Starptautiskās aviācijas oglekļa izmešu samazināšanas shēma (CORSIA) ir vērsta uz oglekļa neitrālu pieaugumu no 2020. gada.

Uzskatu, ka lidsabiedrība "Finnair" daudz iegulda emisiju samazināšanā. Mēs bijām viena no pirmajām lidsabiedrībām, kas lidoja ar biodegvielu, un mēs strādājam, lai palielinātu biodegvielas izmantošanu arī nākotnē. Saviem klientiem jau tagad piedāvājam pakalpojumu, kurā viņi, izmantojot "Finnair" tīmekļa vietni, var kompensēt lidojumu CO2 emisijas. Alternatīvas iekļauj arī atbalstu CO2 emisiju samazināšanas projektam.

BalticTravelnews.com: Zināms, ka lidsabiedrības interneta vidē cenšas pārdot savus pakalpojumus bez starpniekiem, taču ceļojumu aģentūru loma vēl joprojām ir ļoti būtiska. Vai nākošajos 10-15 gados ir gaidāmas kādas izmaiņas? Kādas?

Arunas Skuja: Digitalizācijas dēļ ir ievērojami mainījušies pasažieru ceļojumu rezervēšanas veidi. Tomēr pasaules mērogā starp tirgiem ir ļoti lielas atšķirības tajā, kā biļetes tiek pārdotas - izmantojot aģentus, tiešsaistē vai tiešajos kanālos. Tādēļ daudzos tirgos ceļojumu aģentūrām joprojām ir galvenā loma. Galvenie jautājumi, kuriem jāpievērš uzmanība visiem ceļojumu tirdzniecības dalībniekiem, ir palielinātās iespējas personalizēt pakalpojumu un ērtības klientiem - gan atpūtas, gan korporatīvajiem ceļotājiem.

BalticTravelnews.com: Daudzi augsta līmeņa politiķi kritizē gaisa satiksmes intensitāti īsajās un vidējās Eiropas distancēs, kur ir ļoti liela lidsabiedrību konkurence. Politiķi uzskata, ka šajās distancēs ir jādod priekšroka vilcienu un autobusu satiksmei. Reāli dzīvē mēs redzam, ka strauji attīstās mazās lidostas, kuras izmanto zemo izmaksu lidsabiedrības. Kāds ir Jūsu viedoklis šajā jautājumā?

Arunas Skuja: Lidsabiedrība "Finnair" koncentrējas uz savienojumiem starp Āziju un Eiropu, bet, protams, tā kā arī mēs veicam īsus un vidēja attāluma reisus, jautājums mums ir zināms. Mēs paredzam, ka vides apsvērumu dēļ dažādu transporta līdzekļu apvienojums kļūs izplatītāks un, iespējams, arī vēlamāks. Gadījumos, kad jāmēro salīdzinoši nelieli attālumi, nākotnē saskatām intensīvāku dzelzceļa un gaisa satiksmes sadarbību.

Ir svarīgi, lai lidojumi, neatkarīgi no tā, vai distance ir tāla vai neliela, tiktu veikta pēc iespējas efektīvāk - izmantojot biodegvielu, un tas ir tas, uz ko mēs pašreiz ļoti koncentrējamies.

BalticTravelnews.com: Pēc dažiem gadiem visas trīs Baltijas valstis un varbūt arī Somija ar Rail Baltica dzelzceļa līniju tiks iekļautas Rietumeiropas kopējā dzelzceļa tīklā. Vai jūsuprāt tas mazinās gaisa satiksmes lomu šajā reģionā vai tieši otrādi – sekmēs?

Arunas Skuja: Īsākiem attālumiem braucieni ar vilcienu noteikti ir reāls risinājums. Ir pilnīgi saprātīgi apvienot dažādus ceļojuma veidus, kad vien tas ir iespējams. Mazāk iespēju ir starp lielākiem attālumiem. Somijas ģeogrāfiskā atrašanās vieta savā ziņā ierobežo citu transporta veidu izmantošanu starptautiskiem ceļojumiem. Ceļotājiem ir dažādas vajadzības, un par jaunu satiksmes risinājumu lietderību runās klientu pieprasījums, kā arī ceļotaju attieksme jautājumā par klimata izmaiņām.

BalticTravelnews.com: Lietuvā aktīvi tiek būvētas modernas autostrādes un drīz vien Lietuva pievienosies Rietumeiropas autostrāžu tīklam. Savukārt Latvija un Igaunija joprojām brauc ar 90 km/h. Kāpēc jūsuprāt Baltijas valstīs ir tik dažāda pieeja satiksmes procesiem?

Arunas Skuja: Šo jautājumu ir jāadresē attiecīgo valstu satiksmes iestādēm, es neesmu labākā persona, kas šo jautājumu var komentēt.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs vērtējat «airBaltic» lomu Baltijas reģionā?

Arunas Skuja: Mēs galvenokārt koncentrējamies uz mūsu lidsabiedrības darbību. Lidsabiedrība "Finnair" gadiem ilgi veidojusi savas pozīcijas, savienojot Eiropu un Āziju, un, pateicoties tam, mēs varam piedāvāt ļoti plašu savienojumu tīklu saviem klientiem caur Helsinkiem.

BalticTravelnews.com: Zināms, ka Somijas lidsabiedrība "Finnair" ir viena no vecākajām lidsabiedrībām Eiropā, bet kādi ir 3 svarīgākie lidsabiedrības jaunumi šobrīd?

Arunas Skuja: "Finnair" koncentrējas uz ilgtspējīgu un rentablu izaugsmi. Mēs savienojam Eiropu un Āziju, un mūsu galamērķu piedāvājums pieaug. Novembrī "Finnair" sāka lidot uz jauno Dasjiņas (Daxing) lidostu Pekinā, palielinot lidojumu skaitu uz Pekinu līdz 10 reizēm nedēļā -  joprojam lidojam arī uz Pekinas Galvaspilsētas Starptautisko Lidostu. Esam atklajuši arī divus jaunus maršrutus - 2019. gada decembrī "Finnair" sāks lidot uz Sapporo Japānā, bet 2020. gada martā uz Pusanu Dienvidkorejā. "Finnair" jau ir paziņojis par Premium Economy (trešā pakalpojumu klase) ieviešanu garajos lidojumos - tā tiek plānota uz 2020. gada beigām. Šī projekta ietvaros visās "Finnair" nodaļās notiek lieli sagatavošanās darbi. Mēs arī daudz investējam, lai klientu pieredze, veicot īsos lidojumus, ir lieliska. Piemēram, WiFi tagad ir pieejams visā Airbus lidaparātu flotē. Tiek atjaunota arī mūsu ATR flote.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs raksturotu "Finnair" klientu Baltijas valstīs?

Arunas Skuja: Mūsu piedāvājums Igaunijā nedaudz atšķiras no Latvijas vai Lietuvas. Vasaras sezonā "Finnair" maršrutā starp Tallinu un Helsinkiem lido līdz pat 9 reizēm dienā, kas ļauj igauņiem lidot caur Helsinkiem uz visiem "Finnair" galamērķiem kurus piedāvājam no mūsu mājas lidostas Helsinkos. Papildus Tallinas reisiem, "Finnair" 6 reisus nedēļā izpilda arī no Tartu pilsētas. Igaunijā "Finnair" zīmols ir ļoti spēcīgs, un mums ir daudz Finnair Plus pāstavīgo klientu augstākā līmeņa kluba biedru. No Rīgas un Viļņas mēs veicam 3 reisus dienā un galvenokārt fokusējamies uz tiem klientiem, kuri ir ieinteresēti iegādāties tālos lidojumus.

Vairums klientu no visām trim Baltijas valstīm izmanto Helsinkus kā tranzītpunktu, turpinot lidojumu tālāk uz kādu no mūsu 19 Āzijas galamērķiem, 8 Ziemeļamerikas galamērķiem, kā arī uz mūsu Eiropas tīklu. Esam priecīgi, ka ir manāms līdzvars starp korporatīvajiem un atpūtas ceļotājiem, kas izvēlās mūsu lidsabiedrības pakalpojumus!

BalticTravelnews.com: Varat nosaukt populārākos galamērķus, kurp ar lidsabiedrību "Finnair" lido Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ceļotāji?

Arunas Skuja: Balstoties uz izskaidrotajām atšķirībām mūsu piedāvājumā Baltijas tirgos, TOP 3 galamērķi no Igaunijas ir Parīze, Londona un Helsinki. Bangkoka un Ņujorka ir starp TOP 10 maršrutiem. Sakarā ar nesen veiktajām izmaiņām konkurences vidē Igaunijā, mēs esam novērojuši ļoti pozitīvu attīstību Eiropas iekšienē, kur vislielākais lidojumu pieaugums vērojams Francijā, Spānijā, Vācijā, Portugālē un Lielbritānijā.

Galvenie galamērķi no Rīgas pagājušajā gadā bija Ņujorka, Helsinki, Deli, Tokija un Singapūra. Savukārt no Viļņas pirmajā vietā ir Somijas galvaspilsēta Helsinki. Tai seko Ņujorka, Bangkoka, Čikāga un Tokija.

BalticTravelnews.com: Cik daudz un no kurām valstīm lidsabiedrība "Finnair" atgādā tūristus uz Baltijas valstīm? Ko visas trīs valstis varētu darīt vairāk, lai tūristu skaits ar "Finnair" starpniecību šajā reģionā pieaugtu?

Arunas Skuja: "Finnair" vairākus gadus ir Baltic Connecting partneris. Tā ir lielākā un nozīmīgākā platforma Baltijā, kas koncentrējas uz ienākošā tūrisma attīstību no tālākiem tirgiem. Mūsu pārdošanas komandas Āzijā un Amerikā, sadarbībā ar vietējām tūrisma institūcijām, reklamē Baltijas valstis. Mēs jau šobrīd redzam labus rezultātus tūristu skaita pieaugumā.

BalticTravelnews.com: Kurā brīdi un kur ir jāpērk izdevīgākās "Finnair" lidojumu biļetes?

Arunas Skuja: Protams, ka izvēli, kur iegādāties lidojumu biļetes, klienti veic pēc saviem ieskatiem, tomēr es iesaku pārbaudīt Finnair.com, kur mums pastāvīgi ir plašs konkurētspējīgu cenu un kampaņu klāsts. Esmu novērojis, ka klienti no Baltijas valstīm sāk pievērst uzmanību ne tikai cenai, bet arī ērtībai - par to man liels prieks! Ņemot vērā "Finnair" bāzes lidostas ģeogrāfisko atrašanās vietu Helsinkos, mūsu lidojumi uz Āzijas galamērķiem notiek pa tā saucāmo "īso Ziemeļu ceļu" (lidojot caur Helsinkiem, klienti galamērķi sasniedz ātrāk, jo tiek veikts īsākais ceļš). Jaunās Airbus 350 lidmašīnas nodrošina lielisku klientu servisu, savukārt Helsinku lidosta nodrošina vienkāršas pārsēšanās iespējas. "Finnair" priekšrocības uzsver arī mūsu klienti, un viņi arvien biežāk ir gatavi maksāt par vislabāko cenas un vērtību attiecību.

BalticTravelnews.com: Somijas lidsabiedrība "Finnair" un Helsinku lidosta pēc būtības ir nedalāmi jēdzieni. Kādi jaunumi ir Helsinku lidostā?

Arunas Skuja: Helsinku lidostā notiek liela paplašināšanās, kas atbalsta "Finnair" izaugsmi. Tās atjaunošana sniegs lielas priekšrocības mūsu transfēra ceļotājiem un padarīs viņu ceļojumus vēl patīkāmus. Mūsu biznesa atpūtas telpas ārpus Šengenas zonas šajā rudenī tiek pilnībā atjaunotas, un jaunā Premium Wing Lounge uzgaidāma atpūtas telpa jau šobrīd uzņem klientus, patīkami pārsteidzot tos ar pilnīgi jaunu izskatu un sajūtu buķeti - ir pavisam dabiski, ka tajā ir arī sauna, kurā var atpūsties starp lidojumiem.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet lūdzu par sevi! Kur Jūs esat dzimis, mācījies, studējis, strādājis? Kādi ir bijuši Jūsu profesionālie sapņi un vai tie ir realizējušies?

Arunas Skuja: Es esmu dzimis mazā Lietuvas pilsētā Radviliški, kur nodzīvoju 17 gadus. Skolā 1995. gadā ieguvu Rotary stipendiju un devos mācīties uz Skara pilsētu Zviedrijā. Šis ir bijis viens no neticamākajiem periodiem manā dzīvē. Tajā laikā Lietuva nupat bija atguvusi neatkarību, un man bija pārsteidzoši izbaudīt rietumu dzīvi. Šis viens gads manā dzīvē ir atstājis ļoti lielu iespaidu kopumu. Jau tad es nolēmu strādāt lidsabiedrībā. Sākotnēji gatavojos studēt politikas zinātni Viļņas universitātē, bet tad pēdējā brīdī mainīju savas domas un iestājos Klaipēdas universitātē, kur bija vienīgā iespēja studēt ar tūrismu saistītā jomā un saņemt tajā augstāko izglītību.

Neilgu laiku esmu strādājis ceļojumu aģentūrā un negaidīti saņēmu piedāvājumu pārcelties uz Viļņu, kur "Czech Airlines" atvēra jaunu tirdzniecības biroju. Šī arī bija laba pieredze, jo ikdienas uzdevumi bija biļešu pārdošana, kravas pārdošanas pārskatu pārbaude, cenu veidošanas stratēģija un uzbūve. Uzskata, ka cilvēkiem ik pēc 5 gadiem ieteicams mainīt darba vietu. Esmu piemērs šim viedoklim un pēc 5 gadu pieredzes nodevos jauniem darba izaicinājumiem.

Lidsabiedrībā "Finnair" mani pieņēma darbā par Lietuvas tirgus pārdošanas vadītāju. Šis bija ļoti interesants laiks, jo man bija daudz jāmācās. Pēc dažiem gadiem es kļuvu par Baltijas valstu pārdošanas menedžeri un kopš 2016. gada es esmu ģenerālmenedžeris Baltijā un Austrumeiropā - atbildu par Baltiju, Poliju, Čehiju, Ungāriju, Slovākiju, Rumāniju un Ukrainu. Esmu uzņēmumā jau 12 gadus un man nekad nav bijis garlaicīgi, jo mana loma un atbildība pastāvīgi mainījusies.

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu hobiji? Pastāstiet lūdzu par tiem!

Arunas Skuja: Man nav īpašu hobiju. Skolā es iesaistījos ļoti daudz un dažādās aktivitātēs - vairākus gadus biju kluba prezidents un atbildēju par skolas pasākumu organizēšanu. Kopumā laika pavadīšana ar ģimeni un došanās uz darbu ir mani pašreizējie hobiji! Nesen esmu sācis skriet un gribētu skriešanu izveidot par savu ieradumu. Es vēlos, lai nākotnē es būtu fiziski aktīvāks cilvēks, tāpēc skriešana ir tikai sākums manam lielajam plānam!

BalticTravelnews.com: Ja Jums viens gads, bet kopā trīs, būtu jānodzīvo ārpus Lietuvas, kuras trīs valstis Jūs izvēlētos un kāpēc?

Arunas Skuja: Man ļoti patīk dzīvot Viļņā, kur dzīves kvalitāte ir diezgan augsta. Tomēr, ja būtu iespēja veikt īslaicīgas izmaiņas, mana pirmā izvēle būtu Itālija - klimata un ēdienu dēļ. Somija varētu būt labs risinājums manai ģimenei - pateicoties viņu sociālā nodrošinājuma sistēmai un vienai no pasaulē labākajām izglītības sistēmām. Neaizmirstat arī to, ka Somija ir vislaimīgākā valsts pasaulē. Ir jābūt kādam noslēpumam, kas viņus padara laimīgus - būtu interesanti to atklāt! Ārpus Eiropas es izvēlētos Singapūru - pilsētu ar daudzām kultūrām, kur Austrumi satiekas ar Rietumiem un ir tik daudz iespēju!

BalticTravelnews.com: Kur Jums patīk atpūsties Lietuvā?

Arunas Skuja: Laikam tādēļ, ka gandrīz katru nedēļu dodos komandējumos, man ļoti patīk uzturēties Lietuvā, jo īpaši vasarā. Kā cilvēks esmu ļoti lojāls un mīlu tradīcijas. Mēs jau 10 gadus pēc kārtas īrējam vienu un to pašu kotedžu pie Dusas ezera Lietuvas dienvidu daļā. Sākumā devāmies tur īsos nedēļas nogales braucienos, bet reiz tur pavadījām veselu mēnesi. Grilēšana, badmintona spēlēšana ar manu dēlu, tuvējo vietu iepazīšana, grāmatu lasīšana vai vienkārša nekā nedarīšana ir labākais veids, kā atpūsties. Man patīk apmeklēt arī Nidu, kas atrodas Kuršu kāpā pie Baltijas jūras. Kopumā mums nedēļas nogalēs vienkārši nepatīk palikt mājās. Bieži vien mēs iekāpjam mašīnā un dodamies pa dažādām izglītojošām takām un apmeklējam jaunas mazpilsētas. Tā kā manam jaunākajam dēlam ir gandrīz 4 gadi un viņš ir gatavs ilgākiem braucieniem, nākamajā vasarā ar ģimeni plānoju iepazīt Latvijas dabas bagātības.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs gatavojies saviem ceļojumiem ārpus Lietuvas, ja tie nav saistīti ar darbu? Esat spontāns ceļotājs jeb Jūs savu ceļojumu rūpīgi plānojat?

Arunas Skuja: Man patīk ceļot un es ceru, ka nākotnē varēšu to darīt vēl vairāk (ar uzsvaru uz atpūtas ceļojumiem). Sagatavošanas veids ir ļoti atkarīgs no tā, kur, cik ilgi un ar ko es ceļoju. Ja tas ir ģimenes ceļojums, es parasti cenšos to plānot un rezervēt jau laicīgi - tā, lai esmu pārliecināts, ka mēs ceļosim ērti, paliksim jaukā viesnīcā vai airbnb mītnē. Bet arī neplānotajiem ceļojumiem piemīt savs šarms. Pirms gada, kad ar dēlu devāmies uz Singapūru, viesnīcu rezervējām tikai tad, kad bijām izlidojuši no Helsinkiem. Man ļoti patīk apskatīt objektus, kurus vēl nav skāris masu tūrisms un bieži vien tieši neplānotajos ceļojumos esmu ieguvis vislieliskāko pieredzi un spilgtākās emocijas.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet kādu interesantu ceļojuma atgadījumu, kas vienmēr Jums sagādā siltas atmiņas?

Arunas Skuja: Man un manam vecākajam dēlam ir jauka tradīcija doties puišu ceļojumā. Tā ir jauka un kvalitatīva laika pavadīšana kopā. Mēs jau esam apmeklējuši Parīzi, Barselonu, Singapūru. Šī gada rudenī mēs dosimies uz Honkongu.

BalticTravelnews.com: Kādu hobiju Jūs gribētu pēc 10 vai 20 gadiem, kuram tagad vienkārši nav laika?

Arunas Skuja: Es patiešām ceru, ka kādu dienu man būs vairāk laika lasīt, izpētīt jaunas vietas un būt fiziski aktīvākam.

BalticTravelnews.com: Kādi ir latvieši un igauņi no lietuvieša skatupunkta?

Arunas Skuja: Visas Baltijas tautas ir mazas, tomēr, neskatoties uz ciešo kaimiņbūšanu, tām ir tik daudz atšķirību. Lietuviešus bieži sauc par Baltijas itāļiem, un es to varu apzināties caur sevi. Mums ir itāļiem līdzīgs temperaments un bieži vien rīkojamies ātri. Es ļoti cienu arī igauņiem raksturīgo lēnīgo un labi pārdomāto lēmumu veikšanu. Strādājot Somijas uzņēmumā, varu pateikt, ka igauņi ir izteikti ziemeļnieki. Pirmais, kas man ienāk prātā, domājot par latviešiem, tā ir viesmīlība.

BalticTravelnews.com: Nupat Lietuva, Latvija un Igaunija svinēja Baltijas ceļa 30. gadu jubileju. Ko Jūs ieteiktu visu triju valstu politiķiem un tūrisma biznesam, lai mūsu kopības sajūta būtu ciešāka?

Arunas Skuja: Baltijas reģions ir mazs punktiņš pasaules kartē un, jo tālāk jūs ejat, jo mazāk zināšanu par to pastāv. Dažus gadus atpakaļ mūsu nacionālās biznesa iestādes, strādājot ar tālākiem tirgiem, savā valstī centās piesaistīt ārvalstu tūristus. Jau tajā laikā mēs iekš "Finnair" viņus izglītojām, ka Baltija ir jātirgo un jāpārdod kā kopīgs reģions. Ļoti bieži japāņu un ķīniešu tūristi Latvijā vai Lietuvā nepavada nedēļu. Viņus ir vieglāk piesaistīt Baltijai, lai arī reizēm viņi joprojām vēlas pievienot vēl vairāk. Mūsu gadījumā Somija šo kopumu papildina un pēc sava garā lidojuma viņi var sākt savu Eiropas pieredzi. Es apzinos, kā šī izpratne par Baltijas reģionu ir radusies, un Baltic Connecting pasākums ir labs sadarbības piemērs.

BalticTravelnews.com: Kādus informatīvos kanālus izmanto Lietuvas tūrisma profesionāļi, lai uzzinātu par tūrisma aktualitātēm Baltijā un pasaulē?

Arunas Skuja: Es bieži vien apskaužu Latvijas tūrisma industriju, kurai ir pieejams Travelnews.lv! Pārējās divās Baltijas valstīs nekas tāds nav pieejams. Es redzu nišu, kurā jūs varētu izvērsties, un patiesi novēlu jums drosmi to darīt!

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un audzis...

Mazā Lietuvas pilsētā Radviliški

Mana mīļākā vieta Lietuvā ir...

Nida un Viļņas vecpilsēta

Ja man būtu iespēja, es vienu stundu aprunātos ar…

ar Elonu Musku

Nauda ir…

Iespēja

Mans mīļākais ēdiens ir…

Itāļu virtuve

Iesaku visiem izlasīt grāmatu ar nosaukumu…

Daniela Kānemana grāmatu "Domā ātri, domā lēnām"

Es nekad nebraukšu uz…

Uz vietu, kas nav droša

Esmu pateicīgs…

Saviem vecākiem, ģimenei un draugiem, ka viņi pieņem mani tādu, kāds esmu un izaicina būt par labāko sevis versiju

Sociālie tīkli man ir…

Iespēja

Mans bērnības sapnis ir…

Radīt laimīgu ģimeni!

Man nepatīk, ja tūrists…

Neievēro vietējo kultūru

Ceļošana man ir…

Vislabākā investīcija

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

Paplašīnāties arī citās Baltijas valstīs!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27965093sec.