Spokainākie meži pasaulē

Tumši, biezi meži var radīt baiļu sajūtu un tas viss pateicoties mitoloģiskiem stāstiem un tādiem šausmu filmu varoņiem kā “Blēras ragana”. Bieži vien šī trauksmes izjūta rodas no mūsu iztēles, bet pasaulē ir tādi meži, kas tiešām ir slaveni ar tumšiem starpgadījumiem tajos.

Epping Forest, Anglija

Meža izmērs un blīvums to ir radījis par populāru vietu kriminālnoziegumiem. Nav pārsteidzoši, ka vietējie iedzīvotāji mežu uzskata par bīstamu vietu, kur iespējams sadzirdēt dažādas neizskaidrojamas skaņas un piedzīvot spokainas parādības. Meža koki nav cirsti jau no 1800.gada, veidojot īstu biezokni.

Pine Barrens, Ņūdžersija, Ziemeļamerika

Aizaugušais apvidus Pine Barrens tika pamests laikā, kad Pensilvānijā atklāja ogles. Iedzīvotāji aiz sevis atstāja pamestus ciematus. Viena no pazīstamākajām pārdabiskajām būtnēm ir “Jersey Devil”, kuru raksturo kā būtni ar ādas spārniem, kazas galvu un gariem nagiem. Šī būtne  nogalinot mājlopus un ložņā pa apvidu.

Hoia-Baciu Forest, Rumānija

Kāds militārais tehniķis, 1968.gadā, virs meža nofotografēja NLO. No šīs fotogrāfijas Hoia Baciu mežs ieguvis neslavu un par to ir radušās vairakas teikais. Apvidus kļuvis pazīstams kā “Bermuda Triangle of Transylvania”, jeb Transilvānijas Bermudas trijstūris, jo daži iedzīvotāji tic, ka tas ir apvidus, kur viesi var pazust. Tūristi, kuri izgājuši cauri mežam, atsaucas, ka mežā viņi jutušies nemierīgi un tos ir piemeklējusi sliktu pašsajūta.

The Black Forest, Vācija

Reti kad tūristiem mežā ir iespējams izbaudīt saulainu dienu. Mežs tiek saistīts vairāk ar fantāzijas tēliem, nevis pārdabiskām būtnēm. Pēc vietējo iedzīvotāju nostātiem, mežā iespējams sastapt tādas mitoloģiskas būtnes kā nimfas, draudzīgus rūķus un vilkačus. Mūsdienās uzskata, ka šos nostāstus iedzīvotāji veidojuši iedvesmojoties no Brāļu Grimmu pasakām.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2344141sec.