Uzmanies - 10 lietas, par kurām ceļotājus var arestēt Apvienotajos Arābu Emirātos

Katrai valstij raksturīgi savi likumi, noteikumi un tradīcijas, kas viesiem jārespektē. Tieši tāpēc, dodoties ceļojumā uz kādu vēl iepriekš neapgūtu valsti, ieteicams painteresēties par valsts likumiem un kultūras īpatnībām. Esam noskaidrojuši 10 lietas, par kurām Apvienoto Arābu Emirātos (AAE) ceļotāji var tikt sodīti un pat arestēti.

1. Ģērbšanās pretēji sava dzimuma pieņemtajam izskatam.

Musulmaņu zemē, vīrietis kleitā vai sieviete, kas acīmredzami ģērbjas kā vīrietis nav pieļaujams! Ja nu vēlies tā ģērbties, dari to privātās telpās, bet izejot uz ielas - riskē nonākt pat cietumā!

2. Dejošana publiskās vietās (arī uz ielas)

Ja pirmo punktu vēl varētu attaisnot, tad šis jau ir nedaudz jocīgāks... Tomēr dejošana uz ielas vai citās ārējās publiskās vietās tiek uzskatīta par kārtības traucēšanu un par to vari tikt sodīts. Gribas izkustināt kaulus? Dodies uz kādu no daudzajiem Dubaijas naktsklubiem!

3. Lamāšanās un nepieklājīgu žestu rādīšana

Uz šiem diviem iekrituši jau ļoti daudzi tūristi. Īpaši par vidējā pirksta rādīšanu, braucot satiksmē. Kāds starptautiskāks lamu vārds ceļotājam var pat maksāt ar  deportēšanu un aizliegumu iebraukt AAE atpakaļ.

4. Skūpstīšanās, maigošanās vai jebkāda cita intimitātes izrādīšana publiskās vietās

Šādas lietas pataupiet viesnīcas numuriņam! Arī par šo tūristi ir bijuši pat arestēti - jo skūpstīties publiski nav atļauts. Protams, ja esi tūrists un skūpsti savu sievu/vīru, iespējams, sanāks izlocīties no soda, taču, ja skūpstīsi savu vienkārši draudzeni/draugu, tad var sanākt nepatikšanas.

5. Dalīt viesnīcas numuriņu vai dzīvot kopā ar kādu pretējā dzimuma pārstāvi, ar ko neesi precējies

Lai arī šis ir strikts noteikums, liela daļa starptautisko viesnīcu to neievēro. Tāpat arī labāk publiski nelielies un nedalies ar to, ka ar savu otru pusīti - vai vienkārši draugu esat apmetušies kopā.

6. Alkohola dzeršana publiskās vietās vai arī nelicencētās vietās

Ja no iepriekšējiem punktiem vēl nenoprati, tad jā - arī alkohola lietošana ārpus bāra vai restorāna, kurš ir saņēmis īpašu atļauju tirgot alkoholu, ir aizliegta!

7. Narkotiku lietošana, glabāšana un izplatīšana

Tāpat kā Latvijā, arī AAE ir aizliegtas darbības ar narkotikām. Tomēr, ja Latvijā par zālītes gramu vēl cietumā nemetīs, tad musulmaņu valstīs par to soda ārkārtīgi - un AAE vari nonākt cietumā pat uz četriem gadiem. Bet, ja notiesā par narkotiku izplatīšanu, tad var saņemt arī nāves sodu.

8. Protestēšana publiskās vietās

Nav atļauts veidot nedz mītiņus, nedz organizēties pulkos, lai pret kaut ko protestētu un paustu savu viedokli. Īpaši, ja tas ir organizēts ar mērķi protestēt pret pastāvošo varu!

9. Pret AAE vērstu ierakstu publicēšana sociālajos tīklos

Ja ceļotajs nolamās valsti (vai publiski paudīs atbalstu Katarai) un varas iestādes to pamanīs, tad var rēķinies ar to, ka cenšoties pamest valsti, ceļotājs tiks nosūtīts taisnā ceļā uz cietumu. Un jā, tā patiešām ir noticis arī ar tūristiem.

10. Labdarības organizāciju reklamēšana sociālajos tīklos

Ar sociālajiem tīkliem vispār jābūt uzmanīgam AAE, jo ja reklamēsi kādu labdarbības organizāciju bez valdības akcepta, var tikt sodīts. Visticamāk, šis noteiktums attiecas pret vietējiem iedzīvotājiem un Latvijas labdarības organizāciju atbalsts Tev nekaitēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87990785sec.