6 pilsētas, kuras ar savu skaistumu, iespējams, apsteidz galvaspilsētas

Pirms došanās kādā ceļojumā un galamērķa nospraušanas, skatoties kartē kāda pilsēta izceļas vairāk kā pārējās. Neskatoties uz to, kā galvaspilsētas ir atzīmētas kartē – ar zvaigznīti, punktiņu vai treknākiem burtiem – tās tik un tā mēdz aizēnot pārējās pilsētas. Nosaukums "galvaspilsēta" var likt domāt, ka šī pilsēta ir svarīgāka, iespaidīgāka vai skaistāka, kā pārējās vietas, taču tā ne vienmēr var būt taisnība. Reizēm tieši mazās pilsētiņas uz ceļotāju var atstāt lielāku iespaidu un spilgtākas atmiņas.

Granada, Spānija

Dodoties uz dienvidiem no Madrides var nonākt Andalūzijas reģionā un Granadas pilsētā. Šajā pilsētā ir iespējams iepazīt dažādus Spānijas kultūras aspektus un izbaudīt tradicionālās spāņu tapas jeb uzkodas. Visā pilsētā ir manāma arābu ietekme arhitektūrā, kas ir sastāvdaļa no Spānijas vēstures. Ļoti labi to var redzēt Alhambrā, kas ir viena no iespaidīgākajām pilīm Eiropā.

Bāta, Lielbritānija

Ja vēlies iepazīt Lielbritāniju neapmaldoties cilvēku pilnajās Londonas ielās, iekāp vilcienā un dodies uz rietumiem no galvaspilsētas, kur atrodas Bātas pilsēta. Pilsētas ielās ir iespējams nesteidzīgi pastaigāties, aplūkot itāļu kultūras iedvesmotās kaļķakmens ēkas, kā arī izpētīt un pašam izmēģināt seno romiešu karstos avotus. Bāta ir pilsēta ar bagātīgu vēsturi, ko izvēlēties, ja vēlies mierīgāku ceļojumu. Kā arī, netālu no Bātas atrodas tūristu iecienītā Stounhendža.

Kioto, Japāna

Kioto ir viegli sasniedzama no Japānas galvaspilsētas Tokijas. Nepieciešams tikai divu stundu brauciens, lai nokļūtu skaistajā pilsētā. Ar tempļiem, svētnīcām un nepārtraukti mainīgajām koku lapotņu krāsām dažādos gadalaikos, tieši šī ir vieta, kur uzzināt vairāk par Japānas kultūru un vēsturi.

Boloņa, Itālija

Itālijas kultūras galvaspilsētas – no Romas līdz Venēcijai – atstāj lielu iespaidu uz to apmeklētājiem. Taču Itālijā ir vēl kas vairāk par šīm lielajām pilsētām. Piemēram, Boloņa ikvienu apburs ne tikai ar skaistu arhitektūru, bet arī ar savu ēdienu. Boloņa ir mājvieta tādiem ēdieniem kā Boloņas mērce, tortellini un mortadella. Papildus skaistai arhitektūrai un gardiem ēdieniem, pilsēta piedāvā arī interesantus apskates objektus, piemēram, Rietumu pasaules vecāko universitāti un kino arhīvus.

Bordo, Francija

Parīze bieži vien tiek dēvēta par skaistāko pilsētu pasaulē, bet Francijā ir atrodams arī kas vairāk, kā stāvēšana rindā, lai uzkāptu Eifeļa tornī. Lai izbaudītu patiesāku francūžu ikdienu, kuras neatņemama sastāvdaļa ir vīns, vērts doties uz Bordo. Šī pilsēta pie Garonnas upes ir vīna reģiona centrs, kas piedāvā arī iespaidīgus skatus, piemēram, Sv. Andrē katedrāli un 3. gadsimtā celta amfiteātra drupas.

Krakova, Polija

Lai iegūtu nelielu viduslaiku pieskaņu Polijā, vērts izlaist Varšavu un doties izpētīt Krakovu, kur Vecās pasaules šarms piepilda Krakovas vecpilsētu. Šī pilsēta piedāvā vairākus skaistus un neatkārtojamus apskates objektus – no Krakovas karaļa pils Vāveles līdz pat Oskara Šindlera rūpnīcai, kur viņš nacistu okupācijas laikā glāba viņa ebreju darbinieku dzīvības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50528312sec.