Lielbritānijā atklāj pirmo autoskolu braukšanai ar auto, kam stūre kreisajā pusē

Pētījumā noskaidrojot, ka vairāk nekā vienai ceturtdaļai britu atpūtnieku ir bail sēsties pie auto stūres ārzemēs, aviobiļešu, viesnīcu un autonomas piedāvājumu meklētājsistēma "Skyscanner" atvērusi pirmo autoskolu Lielbritānijā, kurā kursanti tiks apmācīti braukšanā ar auto, kam stūre novietota kreisajā pusē.

Apmācības ietvaros notiks iepazīšanās arī ar ceļazīmēm, kādas sastopamas ārzemēs, kā arī pastiprināti tiks pievērsta uzmanība apļveida krustojumu izbraukšanai valstīs, kur satiksme tiek organizēta pa ceļa labo pusi. Britu ceļotājiem, kuri ārzemēs gatavojas sēsties pie auto stūres, "Skyscanner" apmācību piedāvās bez maksas.

Šādu autoskolu nolemts izveidot pēc tam, kad pētījumā tika noskaidrots, ka 27 procentiem britu nepietiek drosmes, lai ārzemēs, piemēram, kontinentālajā Eiropā, vadītu auto. Turklāt, saskaņā ar pētījumu, 36 procenti aptaujāto pirms sēšanās pie auto stūres ārzemēs neiepazīstas ar vietējiem ceļu satiksmes noteikumiem, savukārt 24 procenti norādījuši, ka auto vadīšanu labāk uztic saviem ceļabiedriem.

Tāpat "Skyscanner" publicējusi arī īpašu ceļvedi, kurā sniegti padomi, kas saistīti ar braukšanu pa ceļa labo pusi, kā arī apkopotas neparastākās ceļazīmes un spēkā esošie ātruma ierobežojumi britu ceļotāju iecienītākajos brīvdienu galamērķos.

"Tā kā aptuveni divās trešdaļās pasaules valstu satiksme tiek organizēta pa ceļa labo pusi, mēs vēlamies, lai britu atpūtnieki ārzemēs pie auto stūres justos droši," norāda "Skyscanner" pārstāve Mērija Portere.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44395113sec.