Aivars Mackevičs: dažas atziņas autotūristiem, kuri dodas ceļojumā no Latvijas uz Vāciju [3]

BalticTravelnews.com direktors Aivars Mackevičs 2015.gada jūnijā ar autonomas Sixt atbalstu bija devies ceļojumā uz Vāciju ar mikroautobusu VW T5. Dažas Aivara Mackevičs atziņas autotūristiem, kuri dodas ceļojumā no Latvijas uz Vāciju (40 bildes - www.tn.lv/index.php?view=gallery&g_uid=6390):

1) Informāciju par ceļojuma automobili VW T5 Caravelle (140 zs, 2014) publicēju savā Fb profilā vakardien (25.06.2015) - http://on.fb.me/1CyhtAK
2) Ceļošana ar automobili uz Vāciju ir kļuvusi ērtāka, jo, izņemot Poliju, kur 1 eiro ir aptuveni 4 zlotu vērts, visās valstīs (LV, LT un DE) ir eiro. Tas atvieglo rēķināšanu un ļauj ērti salīdzināt cenas. Polijā var ērti norēķināties ar maksājuma karti, tāpēc poļu nauda principā nav vajadzīga tranzīta ceļotājam.
3) Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem Lietuvā, Polijā un Vācijā ir būtiski pieaudzis stacionāro ātruma radaru daudzums. Tāpēc braukšana ar ieslēgtu WAZE atmaksājas, jo kā ziņo paziņas, tad sodi no ārvalstīm (sevišķi no LT) pienāk arī par maziem pārkāpumiem. Uz Vācijas autobāņiem ir kļuvis vairāk stacionāro ātruma radaru, kuri daudzos ceļa posmos ir izslēgti, lai gan satiksme bieži vien ''noraustās'', jo autobraucēji nav pārliecināti par ierobežojuma būtību tajā brīdī. Uz autobāņa ir elektroniskās ceļa zīmes, kuras brīžiem ierobežo braukšanas ātrumu, bet kad ceļš ir ''tīrs'', tad tās atslēdz un atslēdz arī stacionāros radarus. Proti, ja eletroniskās ceļa zīmes ir izslēgtas un šo ceļa posmu neierobežo stacionārās zīmes, tad var spiest grīdā kaut vai 300 km/h uz paša atbildību.
4) No ceļa seguma viedokļa maršruts Rīga-Kauņa-Varšava-Berlīne-Disseldorfa pēdējos 2 gados nekas īpašs nav mainījies. Līdz Varšavai ir jārēķina apmēram 8-9 braukšanas stundas, kas arī ir pats nelabvēlīgākais un nogurdinošākais ceļa posms šajā maršrutā, jo ir daudz kravas, lauksaimniecības tehnikas un nekomfortabla apdzīšana. No Varšāvas līdz Berlīnei ir ideāla maksas (ca. 20 eiro) autostrāde 600 km garumā. To var pieveikt apmēram 4-5 stundu laikā, jo atļautais braukšanas ātrums ir 140 km/h, Vācijas posms no Berlīnes līdz Disseldorfai (galvenokārt A2) ir labi izbraucams naktī vai svētku dienās (bez smagā transporta), kur nepilnie 600 km tiek pieveikti apmēram 4-5 stundās. Braukšanas ātrums daudzos autobāņa posmos ir bez ierobežojuma.
5) Degvielas cena visā maršruta (Rīga-Diseldorfa) ir gandrīz vienāda un lielu ietaupījumu nevar gūt. Latvijā dīzeļdegvielu varēja uzpildīt par 1.12 eiro, Lietuvā 1.20 eiro, Polijā 1.25 eiro (uz autostrādēm tā ir dārgāka) un Vācijā par 1.16 eiro. Lētāko degvielu var uzpildīt tieši Latvijā, tāpēc droši braucam ārā no Latvijas Vācijas virzienā ar pilnu degvielas tverni.
6) Atpūtas stāvvietas vislabākās un bez maksas ir uz Polijas autostrādes, Lietuvā, Latvijā un uz parastiem ceļiem Polijā tās bieži vien ir piemēslotas, bet Vācijā uz autostrādes bezmaksas tualetes ir neciešamas (uz A2), bet degvielas uzpildes stacijās par 0,70 eiro sagaida vācu tīrības etalons.
7) Lai tranzīta brauciena laikā neiekļūtu problēmās ar vēderu, tad mans ieteikums būtu, ka par brauciena pamatēdienu būtu jāparūpējas jau mājās. Proti, paņemt līdzi to ēdienu, kas nebojājas un ir jau pārbaudīts. Autovadītājam ieteiktu turēt sevi vairāk izsalkumā un ''nepiegrūzt'' kunģi ar smagiem ēdieniem, jo tā atņems enerģiju, kas ir vajadzīga braukšanai. Ievērot braukšanas atpūtas brīžus un nepieciešamības gadījumā atpūsties ar snaudienu automašīnā vai viesnīcas gultā. Vācijā automašīnā drīkst nosnausties tikai autostrāžu atpūtas vietās, jo citādi policija būs klāt.
8) Ja autovadītājs ir nolēmis veikt šo ceļa gabalu vienā personā, tad pēc savas pieredzes (vismaz 80x esmu braucis šo maršrutu) varu teikt, ka izbraukšanas laiku ieplānojiet aptuveni ''+ vai -'' viena stunda. Bet ja ir vajadzīgs, tad arī divas stundas ņemat klāt, jo jābūt sajūtai (sarakstam), ka viss ir paņemts un nekas nav aizmirsts. Darbu un mantu sarakstu ir ieteicams izveidot vismaz nedēļu pirms brauciena, lai pēc saraksta var nočekot un ar mierīgu sirdi doties ceļojumā. Es parasti pirms šādiem braucieniem ieeju ''miera transā'' un nekas mani nespēj ''uzraut augšā''. Pats svarīgākais ir šofera pašsajūta un tas ir nopietni. Ļoti svarīgi ir būt pārliecinātam par auto tehnisko stāvokli, jo tas dod papildus drošības sajūtu, tāpēc pirms tālāka brauciena būtu jānočeko auto pie meistara.
9) Ar līdzbraucējiem pirms brauciena sākuma vienojaties par svarīgiem noteikumiem, kas attiecas gan uz ceļošanu, gan uz pauzēm, gan uz ēšanu, gan uz gulēšanu, gan uz drošību, gan uz apdrošināšanu, gan uz pienākumiem/atbildību, gan uz bagāžas mantu kārtību utt.
„smile“-Emoticon
Principā tas īsts komandas darbs, kur katrs saprot, ka galvenais automašīnā ir šoferis.
10) Autovadītājiem iesaku pirms brauciena painteresēties par katras atsevisķas valsts īpašajiem ceļu satiksmes noteikumiem un ''ievākt'' vērtīgas atziņas no pieredzējušiem kolēģiem vai paziņām.

Novēlu visiem veiksmīgu ceļojumu laiku un paldies www.Sixt.lv par sadarbību!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Ollijs 07/10/2015 16:25 Tualetes Vācijā ir pa maksu 0,70, bet pie ieejas saņemat 0,50 kuponu ar kuru var norēķināties attiecīgajos benzīntankos/veikaliņos. Kupons ir derīgs 1 gadu!

2 Fiksais 07/10/2015 13:34 No fūristim poļos parasti pērku 1 EUR litrā

3 Jānis 07/10/2015 10:09 Nekad nekad Polijā nēeesmu lējis tik dārgu degvielu, pirms nedēlas ilēju pa 1.10 eur, ja zin nianses var dabūt pat zem euro. :)


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18149209sec.