Veiktas izmaiņas CSDD pakalpojumu cenrādī

Valdība apstiprināja vairākas izmaiņas VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) pakalpojumu cenrādī. To paredz valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta (MK) 2013.gada 24. septembra noteikumos Nr.1000 "Valsts akciju sabiedrības "Ceļu satiksmes drošības direkcija" publisko maksas pakalpojumu cenrādis".

2015.gada Ceļu satiksmes drošības padomes sēdēs tika lemts par padziļinātām pārbaudēm tehniskajā apskatē, transportlīdzekļu reģistrācijas procesos un topošo autovadītāju pārbaudē – braukšanas eksāmenos. Tas prasa būtiskus tehnoloģiju, laika un cilvēkresursu ieguldījumus, tādēļ atsevišķās pozīcijās valdība lēma par pakalpojumu maksas palielināšanu. Bet vienlaikus grozījumi paredz, ka par vairākiem pakalpojumiem maksa netiek piemērota, piemēram, par elektromobiļu pirmreizējo reģistrāciju, to numurzīmju izsniegšanu, kā arī par transportlīdzekļu tehnisko kontroli uz ceļiem. Tāpat tiek mazināts administratīvais slogs un izmaksas transportlīdzekļu mazumtirdzniecībā. Vienlaikus klientiem tiek paplašinātas iespējas arvien vairāk CSDD pakalpojumus saņemt e-vidē (e.csdd.lv), tā ietaupot klientu laiku un naudu.

Turpmāk tehniskajā apskatē tiks kontrolētas tādas satiksmes drošībai nozīmīgas lietas, kā automobiļu elektroniskās vadības un drošības sistēmas, notiks pieslēgšanās pašdiagnostikas sistēmai (OBD) – bremžu antibloķēšanas sistēmas (ABS) pārbaude, elektroniskās stabilitātes kontroles sistēmas (ESC) pārbaude un gaisa spilvenu drošības sistēmas (SRS) pārbaude, pastiprināta riepu protektora un vecuma kontrole. Tā rezultātā nepieciešamas modernāks aprīkojums, kā arī palielinās patērētais laiks automobiļa kontroles veikšanai. Cenas izmaiņas skars tikai vieglos automobiļus un kravas automobiļus ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām – maksa par tehnisko apskati tiek palielināta par 2,98 eiro + PVN.

Ceļu satiksmes drošības padomes sēdēs tika pieņemts lēmums par nepieciešamību pagarināt vadīšanas eksāmena ilgumu līdz 40 minūtēm. Vadīšanas eksāmena kārtošanas laika pagarināšana ir saistīta ar papildus eksāmenu transportlīdzekļu iegādi un papildus nepieciešamu darbaspēku. Tāpēc maksa par vadīšanas eksāmenu palielināsies par 7,08 eiro + PVN.

Savukārt, lai mazinātu administratīvo slogu komersantiem, kas nodarbojas ar transportlīdzekļu mazumtirdzniecību, ir paredzēts atteikties no tirdzniecības numura zīmju kartes izsniegšanas, to aizstājot ar kartes noformēšanu Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā. Arī rēķinu-uzziņu veidlapu izsniegšana komersantiem tiks aizstāta ar atzīmes izdarīšanu reģistrā un ieguvējam komersants izsniegs izdruku no reģistra – īpašumtiesību apliecību.

Lai palielinātu iespējas konstatēt dažādas pretlikumīgas darbības, kas tiek veiktas ar transportlīdzekļiem (piemēram, identifikācijas numuru viltojumi, "auto kloni" jeb "frankenšteini"), nepieciešams papildināt CSDD rīcībā esošo tehnoloģisko iekārtu skaitu un veidus, kā arī paplašināt pārbaužu iespējas starptautiskajos reģistros. Tādejādi tiek samazināta iespējamība šādus auto reģistrēt Latvijā. Līdz ar to maksu par agregāta numura salīdzināšanu nepieciešams palielināta par vienu eiro.

Lai veicinātu MK apstiprinātajā dokumentā "Elektromobilitātes attīstības plāns 2014.-2016.gadam" noteikto – veicināt elektromobilitātes attīstību Latvijā – elektrotransportlīdzekļu lietotājus rosina atbrīvot no maksas par reģistrācijas pakalpojumiem pirmreizējā reģistrācijā.

Noteikumu projekts paredz palielināt izcenojumu kuģošanas līdzekļu reģistrācijai. Tas saistīts ar papildus drošības pārbaudēm kuģošanas līdzekļiem. Proti, ieviestas stingrākās prasības pašizgatavotu motorlaivu un kuteru reģistrācijai, CE marķējuma pārbaude, kas noteikts ar grozījumiem kuģošanas līdzekļu reģistrācijas nosacījumos. Paredzēts, ka kuģošanas līdzekļu reģistrācija palielinās par 1,65 eiro + PVN.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.07285404sec.