Tūrisma sezonu atklās ar ceļojumu cauri gadsimtiem

Jau tradicionāli maijā ar dažādām aktivitātēm un pasākumiem tiek atklāta vasaras tūrisma sezona Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā. 2015. gada 16. maijā ikviens aicināts piedalīties bezmaksas ekskursijās, uzzināt, kā laika griežos mainījušies ceļotāju tērpi, sveikt jaunos tūrisma gidus, kā arī nodegustēt vietējo uzņēmēju sagatavotos gardumus.

Vasaras tūrisma sezona tiks atklāta ar trim ekskursijām - pa Jelgavu, Jelgavas novadu un Ozolnieku novadu. Pl. 10:00 sāksies ekskursija ar autobusu "Aspazija un Rainis Zaļeniekos". Šogad Aspazijai un Rainim tiek atzīmēta 150 gadu jubileja, tāpēc ekskursija vedīs uz Aspazijas mājām "Daukšas" un Zaļenieku tautas namu, kur viesojies Rainis. Tiks apmeklēta skaistā Zaļenieku baznīca, kas lepojas ar lielāko zvanu Jelgavas novadā. Jāņem līdzi uzkodas piknikam. Ekskursijā vietu skaits ierobežots.

Pl. 11:00 aicinām doties veloekskursijā "Cilvēki un daba Ozolnieku novadā". Ekskursijas ietvaros apmeklēsim mazāk zināmas vietas Ozolnieku apkārtnē. Vietējā gida pavadībā atklāsim stāstu par veco Ozolnieku pagastmāju un šķērsosim Iecavas upi pa trošu tiltiņu. Maršrutā iekļauti Cenu kapi, kur apbedīti 1919.gadā Jelgavas atbrīvošanas cīņu laikā kritušie karavīri, lauku mājas "Caunītes", meža ieskautās "Saulgriežu" mājas un Dalbes baznīca. Maršruta garums apm. 37 km. Jāņem līdzi uzkodas piknikam.

Pl. 13:00 ekskursija kājām "Jaunas garšas, krāsas un sajūtas Jelgavā". Atklāsim jaunumus, ko šogad piedāvā Jelgavas tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmumi. Vērsim durvis, lai iepazītos ar saimniekiem, noklausītos katra īpašo stāstu un zinātu, kur atvest savus viesus šajā vasarā. Ekskursijas laikā viesosimies kafejnīcā "Kafijas un vīna galerija", veikaliņā "Pārtikas amatnieku sēta", atpūtas kompleksā "Dianda", modes namā "Tēma", uzkāpsim uz jaunā izklaides kuģa "Mītava" klāja, kā arī iepazīsimies ar vikingu laivas "Nameisis" jauno kapteini.

Visas trīs ekskursijas ir bez maksas, bet ar iepriekšēju pieteikšanos pa tālruni 63005445 vai e-pastu [email protected].

Pl. 16:00 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā norisināsies teatralizēts mini uzvedums "Ceļotājs cauri gadsimtiem". Godinot Jelgavas pilsētu jubilejā, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina ielūkoties, kā gadsimtu laikā mainījusies ceļotāju mode un pārvietošanās veidi. Ceļojums cauri gadsimtiem sāksies ar ieskatu alu laikmetā, vikingu laikā un 13.gadsimtā. Klātesošajiem būs iespēja iepazīt arī 19.gadsimta krāšņos dāmu tērpus, 20.gadsimta sākuma pludmales modi, 60to gadu eleganci retro automašīnās un to pasažieru tērpos, kā arī mūsdienu ceļotāju paradumus. Tiks demonstrēti dažādu laiku pārvietošanās līdzekļi. Uzveduma ietvaros uzstāsies Jelgavas Tirkīza kora ansamblis, Jelgavas novada deju kolektīvs "Laimes lāči". Biedrības "Remoss" alpīnisti skatītājiem būs sarūpējuši īpašu pārsteigumu.

Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā tiks sveikti un sertifikātus saņems jaunie Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada tūrisma gidi, kuri šogad pabeiguši gidu kursus Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā.

Vairāki Jelgavas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumi ir sagatavojuši īpašu vasaras piedāvājumu gardēžiem, kas būs pieejams no 1.jūnija. Vasaras tūrisma sezonas atklāšanas ietvaros ikvienam būs iespēja pirmajam nogaršot kādu no vasaras sezonas ēdienkartē iekļautajiem ēdieniem. Ar īpašajiem ēdieniem cienās bistro "Silva", restorāns "La Tour de Marie", krodziņš "Istaba", picorāns "Tami-Tami"; kafejnīca "Zemnieka cienasts", viesu nams "Pūteļkrogs" un kempings "Grantiņi". Savus ražojumus nodegustēt aicinās arī vietējie mājražotāji - Mālkalnu siers, Lolitas Duges piparmētras un Svētes maize.

Visas dienas garumā interesenti aicināti paviesoties Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā (JRTC), kas atrodas Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa 1.stāvā, un iepazīties ar JRTC darbību, sniegtajiem pakalpojumiem un tūrisma piedāvājumu šajā sezonā.

Vairāk informācijas par vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu 16.maijā iespējams saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, pa tālruni 63005447, e-pastu [email protected] un mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53412414sec.