Preiļu novada svētki ieskandinās Preiļu 666. dzimšanas dienu

Jau otro gadu Preilu novada svētki notiek vasaras izskaņu krāsās. Šogad gaidām ikvienu uz svētku pasākumiem, koncertiem un jautrām izdarībām no 28. līdz 30. augustam.

28. augustā Pelēču pagastā bērni tiksies ar pārsteigumu tēliem Pirmsskolas noskaņu dienā "Brīnums brīnuma galā", bet Aizkalnes pagastā pulksten 18.00 norisināsies orientēšanās sacensības „Iepazīsti un atpazīsti Aizkalnes pagastu!". Svētku aktivitātes vienā no novada pagastiem turpināsies arī 29. augustā, kad no pulksten 10.00 līdz 14.00 ziedu paklājs tiks veidots Saunas pagastā. Pulksten 19.00 turpat aicinām uz koncertu "Savam pagastam, saviem cilvēkiem".

Svētku pasākumi 29. augustā turpināsies Preiļu pilsētā. Preiļu kultūras nams aicina uz divu izstāžu atklāšanu: pulksten 17.00 pirmā stāva zālē - Antas Rugātes un tēlnieka Viktora Vaņukova izstāde ''Strande'', pulksten 18.00 kultūras nama Konferenču zālē Igora Pliča jubilejas izstādes atklāšanas pasākums. Noslēgumā – pulksten 19.00 koncertuzvedums "Teleports" (Artūrs Cingujevs - klavieres, Valters Pūce – čells, Dace Pūce - videogleznas, Anna Cingujeva – grafika).

Svētku dienas noslēgumā pulksten 22.00 Preiļu parka estrādē norisināsies jauniešu izklaides pasākums ar grupu "Bez PVN", "Transleiteris", DJ, atraktīvā MC Artusa Skrūzmaņa un DJ ERVIN MAIN piedalīšanos.

Svētku pasākuma kulminācijas diena - 30. augusts – iesāksies Preiļu pilsētā, laukumā pretī kultūras namam, ar Tirgus ielu, kur gaidām amatniekus, mājražotājus ar produkciju un pircējus. Tirgus iela sāks darboties pulksten 8.00, Tautas mākslas kolektīvi svētku rītu sāks ieskandināt no pulksten 10.00. Šajā pašā laikā tiks atklāts ielu vingrotāju laukums pie Preiļu 2. vidusskolas, sāks darboties Monētu, Pakavu un Naglu kalšanas darbnīca, NVO ideju tirdziņš, lielformāta spēles - Šahs, Cirks, Riču Raču bērniem, varēsim iepazīties arī ar gara un ķermeņa pilnveidošanas praksi Faluņa Dafa.

Pulksten 11.00 skatīsim elpu aizraujošu "Greentrials Bike Tour" ekstrēmo sporta veidu programmu, no pulksten 12.00 darbosies dziesmu un eksperimentu šovs bērniem "Ķertais profesors", pulksten 13.00 notiks NVO ideju tirdziņa prezentācija. Rīta programma noslēgsies ar Uškānu ģimenes ansambļa koncertu pulksten 14.00.

Pulksten 20.30 aicinām preiliešus un novada viesus pievienoties Preiļu novada iestāžu, uzņēmumu Svētku gājienam, kas pa Raiņa bulvāri, Aglonas, Liepu un Paulāna ielām virzīsies līdz Preiļu parka estrādei. Uzreiz pēc gājiena godināsim konkursa "Sakoptākais īpašums" nomināciju ieguvējus un dalībniekus.

Vakara programmas muzikālajā koncertuzvedumā "GADALAIKI" varēs ļauties trīsdimensiju sajūtām un izbaudīt latviešu un pasaules popmūzikas, rokmūzikas, džeza un klasiskās mūzikas skaņdarbus populāru mākslinieku izpildījumā, ko papildinās maģiskas gaismas spēles, krāšņas video projekcijas, aizraujoši specefekti un neaizmirstamas sajūtas, dodoties mīlestības ceļojumā cauri četriem gadalaikiem. Kā ierasts, svētku programmas noslēgumā līdz rīta gaismai dejosim zaļumballē kopā ar Andri Ērgli.

Laipni aicināti Preiļos! Baudīsim svētkus – mūzikā un tikšanās priekā vienam ar otru!



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.64362216sec.