Kokmuižas kompleksa teritorijā veidos jaunu atpūtas vietu

Kocēnu novada pašvaldība, piesaistot Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējumu, turpinās attīstīt Kokmuižas kompleksa teritoriju, izveidojot jaunu atpūtas vietu.

Projekta "Atpūtas vietas izveidošana Kokmuižas kompleksa teritorijā" ietvaros tiks izbūvēta lapene, kas būs novietota ūdenskrātuves malā, tādējādi maksimāli tuvinoties dabai un ļaujot baudīt nesteidzīgu atpūtu jebkādos laika apstākļos. Plānots, ka lapenes elegantais stils un ainaviskā atrašanās vieta raisīs iedzīvotāju interesi izvēlēties to kā norises vietu svinīgām ceremonijām un koncertiem.

Lapenes detaļas veido asociācijas un stilistiski sasaucas ar Kokmuižas pils mansarda jumta elementiem. Lapenes jumta konstrukcijas vertikālie kopturi turpināti kā smailes virs jumta kores. Vēsturiski smailei ir divas funkcijas - valdonīgā šķēpa simbols prestižam un bagātībai, un garīgās dimensijas vizieris tieksmei pret debesīm. Abpus ieejai lapenē margu statņi papildinājumā ar volūtas formas detaļu saskatāma kā atskaņa no neobaroka stilā celtās kungu mājas. Savukārt lietus ūdens tekņu nobeigumā izmantots pūķa galvas simbols, kas atrodams arī Rīgas pilsētas skulptūrās un reljefos, kā arī Cesvaines pils lietus tekņu detaļās.

Lapenes tehniskā projekta autors ir SIA "Marta Saule", arhitekts Zintis Butāns. Būvdarbus veiks iepirkumu procedūras uzvarētājs - SIA "R.K.C.F. Renesanse" par līguma summu 23660,49 (bez PVN).

Pirms sešiem gadiem Kokmuižas pils kompleksā tika uzsāktas vērienīgas pārmaiņas, kuras atzinīgi novērtējuši gan novada iedzīvotāji, gan viesi – vairāki tūkstoši tūristu, kuri ik gadu viesojas Kocēnos. 2012. gadā Kokmuižas parkā notika rekonstrukcija, kā rezultātā izveidots jauns muižas partera plāns un tā centrā novietots vienīgais Latvijā publiski apskatāmais sfēriskais saules pulkstenis. 2015. gadā Kokmuižas parka daļā, kas ilgus gadus bija nekopta un degradēta teritorija, norisinājās vērienīgi zemes izlīdzināšanas un labiekārtošanas darbi, lai jau tā paša gada 12. septembrī norisinātos pirmie Kokmuižas svētki, kas kļuvuši par neatņemamu un krāšņu Kocēnu novada kultūras dzīves sastāvdaļu. Kokmuižas kompleksā nemitīgi notiek labiekārtošanas darbi - 2017. gada pavasarī Lielās talkas laikā kopā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni veikta apstādījumu veidošana, bet 2017. gada vasarā pabeigta gājēju celiņa būvniecība gar ūdenskrātuves krastu, kur izveidots apgaismojums, uzstādīti soliņi un atkritumu urnas. Jaunā pastaigu promenāde papildina Kokmuižas pils parku, un dod iespēju mierīgi un nesteidzīgi izbaudīt gleznainu un ainavisku pastaigu, kā arī ieraudzīt Kokmuižu un Kocēnus no cita skatupunkta. Ieguldītais darbs ir ievērojami palielinājis tūristu skaitu, kas vēlas apmeklēt Kokmuižas pils kompleksu.

Projekta kopējās izmaksas ir 30 178,39 eiro, no kuriem 14 850 eiro ir Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums.

Projekta pieteikums iesniegts vietējās rīcības grupas biedrības "No Salacas līdz Rūjai" izsludinātajā LEADER pieejas projektu konkursā ELFLA finansējuma piešķiršanai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. - 2020. gadam apakšpasākuma "Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju" ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41122103sec.