Valmieras pusē izzinās ziemas saulgriežu tradīcijas

Ziemas saulgrieži latviešiem jau izsenis ir bijuši ļoti nozīmīgi svētki, kad tiek svinēta gaismas uzvara pār tumsu. Svinībās saimnieki klāj bagātīgus svētku galdus, kur netrūkst ne cūkas šņukura, ne zirņu, ne pīrāgu, ne alus. Valmiermuižas parkā 2018. gada 22. decembrī no plkst. 11.00 līdz 15.00 aicina uz ziemas saulgriežu svinībām un tirdziņu "Gardu muti".

Ziemas saulgrieži ir greznāki un bagātāki par citām gadskārtu svinībām. Lai vairotu labklājību, jāiet ciemos, jāaicina pie sevis, jācienā ar ēdieniem un jādāvina dāvanas. Valmiermuižas parkā sabrauks tuvāki un tālāki tirgotāji, kur būs iespējams sarūpēt svētkiem visu nepieciešamo! Mājražotāji būs saveduši brangus lauku labumus svinību galdam, savukārt amatnieki – rotājumus mājai, pašiem, kā arī latviskas dāvanas!

Kopā ar folkloras deju kopu "Dandari" izzinās ziemas saulgriežu tradīcijas. "Dandaros", izmantojot dejotāju un mūziķu pieredzi, tiek saglabāta un kopta latviešu horeogrāfiskā folklora – spēles, rotaļas, rotaļdejas, pāru un daudzpāru dejas, īpašu uzmanību pievēršot izpildījuma detaļām. Bet viņi ir arī lieli dziedātāji, kas pieskandinās svinību placi! Šādos svētkos neiztikt bez laimes liešanas un zīlēšanas! Īpašā zīlēšanas darbnīcā skaidros, kas katru sagaida nākamajā gadā.

Sanākušie varēs mieloties ar Valmiermuižas alus virtuves un darītavas meistaru sarūpētajiem ēdieniem un dzērieniem. Valmiermuižas alus virtuve 22. un 23. decembrī Latvijas garšu vēlajās brokastīs no plkst. 10.00 līdz 14.00 īpaši godās pupas un zirņus. Savukārt 22. decembra vakarā plkst. 18.00 aicina uz ziemas saulgriežu tradīciju vakaru, kur kopā ar folkmūzikas grupu "Māsas Dimantas" būs iespēja apgūt, kā svinami ziemas saulgrieži. Lustes būs visa vakara garumā – kopīgi mielosimies, izzināsim tradīcijas caur stāstiem un dziesmām, zīlēsim nākotni, vilksim bluķi, iesim rotaļās un izpriecāsimies dančos! Savukārt saimes galdā cels deviņus dažādus ēdienus – kā jau šādos īstenos svētkos pienākas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47634101sec.