Valmierā noris Starptautiskais ziemas mūzikas festivāls

Janvārim Valmierā ir īpaša skaņa – gadu iesākam ar Starptautiskā ziemas mūzikas festivāla brīnišķīgajiem koncertiem. Šogad festivāls norisināsies visu mēnesi, piedāvājot Valmierā apmeklēt gan profesionālu mūziķu koncertus, gan dzirdēt Valmieras novada mūzikas skolu audzēkņu, gan draugu no Limbažu novada un Lietuvas sniegumu. Festivāla pirmajā nedēļā uzzināsim, kā skan dažādu laikmetu un mūzikas žanru apvienojums koncertā “Džezbaroks”; muzicējošās ģimenes tiksies sirds siltā, muzikālā, ar latvju dančiem bagātā notikumā  “Balle kāpostos”; klātesošos savos koncertos priecēs mūzikas skolu jaunāko klašu audzēkņi.

Koncertā “Cantabile”, kas mūzikas valodā ir apzīmējums dziedošam izpildījumam, 10. janvārī plkst. 18.30 Valmieras 5. vidusskolā uzstāsies Valmieras novada mūzikas skolu 6.–7. klašu audzēkņi, kā arī Valmieras Mūzikas skolas koris “SolLaRe”. Koncertā “Con Amore” (mūzikas valodā – mīļi un sirsnīgi) 11. janvārī plkst. 18.00 Valmieras 5. vidusskolā uzstāsies mūzikas skolu 1.–3. klašu audzēkņi, kā arī 1.–2. klašu koris.

12. janvārī plkst. 18.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas mūros citu laikmetu ienesīs angļu un itāļu baroka laikmeta mūzika profesionālu mūziķu izpildījumā. Koncertā “Džezbaroks” Jāņa Strazdiņa (vokāls), Jāņa Rubika (kontrabass), Lāsmas Melderes-Šestakovas (baroka vijole) un Aigara Reiņa (ērģeles) sniegumā dzirdēsim, kā jaunos ritmos un improvizācijās izskan angļu un itāļu baroka laikmeta mūzika. Dažādi rokraksti, žanri, laikmeti un to apvienojums brīvā saspēlē – tā programmas noskaņu raksturo mūziķi. Kas kopīgs barokam un džezam? Improvizācija! Tā baroka laika izpildītājiem bija ierasta prakse, katrs pēc savas gaumes izrotāja, papildināja un pārveidoja pierakstīto nošu materiālu, tādējādi parādot savas muzikālās un tehniskās spējas. Jāpiemin, ka klausītājiem būs iespēja arī uzzināt vairāk par baroka mūzikas stila attīstību, jo koncertu papildinās mūziķu stāstījums.

Sirds siltas uzstāšanās pieredzēsim pērn sāktajā tradīcijā. Muzicējošo ģimeņu spiets “Balle kāpostos” skanēs scherzando (mūzikas valodā – rotaļīgi, draiski) nokrāsās 13. janvārī plkst. 16.00 Valmieras Kultūras centrā. Gaidāmi arī danči un ziemas aukstumam piestāvoša izkustēšanās, lai sasildītos. Ģimenisko svētku atmosfēru papildinās pašu rūpēts cienasts pie galdiņiem.

“Starptautiskā Ziemas mūzikas festivāla nemainīgā devīze ir “Ar saknēm zemē un mūziku dvēselē”. Tas ir virsuzdevums festivāla rīkošanai. Taču katru gadu festivāls izskan citādākā gaisotnē, aicinot ikvienam tajā atrast ko sev sirdij tuvu. “Variācijas ziemas nokrāsās” – tā šoreiz varam raksturot gaidāmā festivāla skanējumu, aicinot piedzīvot mūzikas dažādās nokrāsas. Esam aicinājuši piedalīties visas Valmieras novada mūzikas skolas, mūsu skolas draugus un viesus – profesionālus mūziķus, kas būs lieliska iespēja, nebraucot uz galvaspilsētu, tepat atrast un piedzīvot savu muzikālo prieku. Šogad festivāls skanēs visu mēnesi, nevis vienu nedēļu, kā ierasts līdz šim, lai nesteidzoties un nenogurstot varam baudīt plašo programmu. Un tāds ir arī mūsu aicinājums – baudīt festivālu. Savu ziemas nokrāsu saklausīs un ieraudzīs gan bērni un pedagogi, gan viņu ģimenes, gan ikviens mūzikas mīlis,” aicina Valmieras Mūzikas skolas direktore Inese Sudraba.

Plašāk par Ziemas mūzikas festivālu un tā programma šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48267388sec.