16. oktobris vēsturē: Pasaulē svin Priekšnieku dienu

Ja Tu strādā algotu darbu kāda pakļautībā, vai esi aizdomājies, kāda ir Tava priekšnieka ikdiena ārpus darba? Cik daudz no savām domām viņš velta darba vides patīkamai nodrošināšanai, algu izmaksai, sava uzņēmuma tēla spodrināšanai un – būsim atklāti – lielā daļā gadījumu – vienkārši izdzīvošanai lielajā konkurencē un smago nodokļu radītajā slogā.

Liela daļa uzskata, ka priekšnieki to vien māk, kā aizrādīt vai likt izdarīt neiespējamus darbus. Tomēr – pateicoties šiem celmlaužiem, daudziem ir darbs. Priekšnieku diena jeb "Boss day" radīta ar nolūku, lai mēs novērtētu priekšnieku smago darbu un uzslavētu tos, kā arī pateiktu paldies par sniegto iespēju strādāt.

Zināma priekšnieku dienas rašanās nelielā vēsture. 1958. gadā to ieviesa Patrīcija Baia Haroski (Patricia Bays Haroski). Viņa izvēlējās 16. oktobri, jo tas bija viņas tēva dzimšanas dienas datums. Tolaik Patrīcija strādāja tēva vadītā uzņēmumā un viņai šķita, ka cilvēki nenovērtē smago darbu, ko tēvs dara savu darbinieku labā. Līdz 1979. gadam 16. oktobris kļuva par ļoti populāru svinamo dienu, kurā priekšniekiem tika dāvinātas dāvanas un apsveikumu kartiņas. Pēdējo gadu laikā gan šī diena ir raisījusi plašas diskusijas par to, vai ir pareizi darba devēju nostādīt augstāk par citiem un dāvināt viņiem dāvanas.

Kopš pirmsākumiem priekšnieku diena tiek atzīmēta 16. oktobrī, taču tad, ja šis datums iekrīt brīvdienā, priekšnieku diena tiek pārcelta uz tuvāko darba dienu.

Kā svinēt šo dienu? Paspied priekšniekam roku un apsveic svētkos. Ja ir vēlme, vari pasniegt arī kādu jauku kartiņu. Ja nu gadījumā tu nezini, kādi ir priekšnieka pienākumi, šī ir lieliska diena, kad vari to noskaidrot.

Atceries - ja tev ir priekšnieks, viņa darbs noteikti nav no vieglajiem. Pirmkārt, viņam jātiek galā ar tevi!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.02.2024 - 23.03.2024 KRAUZE pret KRAUZI - Sarunu vakars Jaunmoku pils
23. martā pl. 19.00 Jaunmoku pilī iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru “Krauze pret Krauzi". | Skatīt vairāk
no 15.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16140509sec.