2023.gada tūrisma sezona Gulbenes novadā – notikumiem un pasākumiem bagāta

Gulbenes novada pašvaldības aģentūra “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” 2023.gadā sadarbībā ar novada tūrisma uzņēmējiem, pakalpojumu sniedzējiem, kaimiņu novadu tūrisma speciālistiem un citām nozares organizācijām veidoja dažādus kopīgus tematiskos pasākumus, akcijas, īstenoja mārketinga aktivitātes un projektus, kas veicināja ne tikai Gulbenes novada, bet arī Ziemeļlatvijas kā pievilcīga tūrisma galamērķa atpazīstamību.

2023.gadā tūrisma informācijas centrā Gulbenes dzelzceļa stacijā tūrisma informācija kopumā klātienē sniegta 10 127 cilvēkiem. Informācija tika sniegta arī telefoniski, e-pastu sarakstēs, kā arī sazinoties sociālo tīklu vietnēs.

Katru gadu aģentūra iegulda lielu darbu, lai popularizētu Gulbenes novada tūrisma piedāvājumu gan vietējā, gan starptautiskā mērogā. 2023.gada sākumā aģentūras pārstāvji kopā ar novada tūrisma uzņēmējiem piedalījās starptautiskajās tūrisma izstādēs “Balttour 2023” Rīgā un “Tourest 2023” Tallinā. Tika apmeklēts Latvijas Tūrisma informācijas tirgus Ogrē, XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgā, Šauļu pilsētas svētki (Lietuva), Rokišķu pilsētas svētki (Lietuva), organizējām arī Gulbenes novada dienu Kalnciema kvartālā Rīgā. Tika veidotas publikācijas un reklāmas materiāli sadarbībā ar dažādiem Latvijas un kaimiņvalstu medijiem. 2023.gadā vietējo un starptautisko projektu rezultātā tika uzlabota tūrisma infrastruktūra, organizētas apmācības, pieredzes apmaiņas braucieni, mārketinga aktivitātes.

Lai iepazīstinātu potenciālos tūrisma nozares sadarbības partnerus ar Gulbenes novada tūrisma piedāvājumu, aģentūras speciālisti organizēja 3 vizītes Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tūrisma operatoriem un aģentiem. Tās tika organizētas ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta finansiālu atbalstu un sadarbībā ar visu trīs valstu Tūrisma aģentu un operatoru asociācijām, kā arī ar Madonas novada tūrisma speciālistiem, piedāvājot izbaudīt divu dienu programmu abos novados kā kompleksu piedāvājumu. Tūrisma operatori atzinīgi novērtēja un izrādīja interesi par Ziemeļaustrumvidzemi kā potenciālu galamērķi savu piedāvājumu veidošanā.

Ar Madonas novada tūrisma speciālistiem tika turpināts projekts – ekskursiju piedāvājums tūristiem, kas ierodas ar vilcienu. Kopumā noorganizētas 9 ekskursijas, uzņemot gandrīz 300 interesentus. Ekskursiju piedāvājumu izmantoja ģimenes ar bērniem, draugu kompānijas, individuālie ceļotāji un pat darba kolektīvi kā korporatīvos pasākumus.
Gulbenes novada apceļotājiem 2023.gadā bija iespēja piedalīties izzinošos un aizraujošos pasākumos - doties ekskursijās pa pilīm un muižām apvienojumā ar pārgājieniem, ekspedīcijās, izaicināt sevi pārgājienos pa skaistajiem Kaļņa un Lazdaga ezera apkārtnes mežiem vai bridienā pa Palsas upi. Velobraucienu cienītāji devās organizētā braucienā pretī Saulgriežiem pa zaļo ceļu no Gulbenes uz Liteni kopā ar novadnieci, aktrisi Aiju Dzērvi. Stiprinot novadu draudzību un sadarbību, aktīvās atpūtas piedāvājuma veidošanā aģentūras pārstāvji sadarbojās ar Balvu un Smiltenes novadu pašvaldību tūrisma speciālistiem.

Gardēžiem lieliska iespēja izbaudīt dažādas īpašās garšas Gulbenes novadā bija Mājas kafejnīcu dienās. Savās sētās, māju pagalmos, uzņēmumos un saimniecībās uzņēma 9 mājas kafejnīcas. Šo piedāvājumu izbaudīja apmēram 600 dalībnieki.

2023.gads bija ļoti īpašs vienam no novada nozīmīgākajiem tūrisma objektiem – Gulbenes-Alūksnes bānītim, kas svinēja 120 gadu jubileju. Atzīmējot to, ikgadējie Bānīša svētki tika svinēti divas dienas. Pirmajā dienā interesenti tika aicināti uz konferenci, ko organizēja aģentūras pārstāvji. Tajā pulcējās industriālā mantojuma un tūrisma speciālisti no Latvijas un Lielbritānijas. Savukārt otrajā svētku dienā apmeklētāji varēja baudīt plašu mākslas, kultūras un sporta pasākumu programmu Gulbenē, Stāmerienā un Alūksnē. Vienlaikus ar Bānīša jubileju tika svinēta izglītojošā un interaktīvā centra “Dzelzceļš un Tvaiks” 5.jubileja.

Ar daudzveidīgu programmu jūlija nogalē Gulbenē priecēja Pilsētas svētki. Svētku programmu papildināja arī aģentūras piedāvātie Gulbenes elektrovilcieniņa muzikālie vakara braucieni. Elektrovilcieniņš, kas ļauj doties braucienā pa Gulbeni, 2023.gadā tika apmeklētājiem piedāvāts jau 10.gadu. Jubilejas sezonas laikā tika piedāvāti braucieni ar īpašiem gidiem – Gulbenes novadā populāriem cilvēkiem. Arī 2024.gada sezonā ierastos ikdienas ekskursiju braucienus papildinās īpašie braucieni, kas pārsteigs ar citādāku un neierastāku piedāvājumu. Novada viesi patiesi priecājas, ka Gulbenē kursē elektrovilcieniņš, kas ļauj nepilnas stundas laikā gūt ieskatu pilsētas nozīmīgākajās apskates vietās un arī iepazīt vēstures stāstu.

Kā magnēts novada tūrisma piedāvājumā ir Stāmerienas pils. Tā ļauj iepazīt kultūrvēsturisko mantojumu, izzināt vēsturi, arhitektoniskās vērtības, kā arī piedāvā baudīt lieliskus kultūras pasākumus. 2023.gadā pilī norisinājās dažādas mākslas izstādes, koncerti, teātra mākslas pasākumi. Stāmerienas pili un tās teritoriju 2023.gadā kopumā apmeklējusi 26 671 persona (pēc āra skaitītāja datiem).

Liels prieks, ka 2023.gadā novada tūrisma piedāvājumu ir papildinājuši arī vairāki jauni tūrisma objekti. Izglītojošajā un interaktīvajā centrā “Dzelzceļš un Tvaiks” darbu uzsāka jauna izlaušanās spēle “Ores apmātība”, kas ļauj pārbaudīt savas spējas uzdevumu risināšanā un iepazīt Gulbenes dzelzceļa stacijas ēkas vēsturi. SIA "Dafi" ir izveidojusi jaunu izklaides vietu Gulbenē, kas piedāvā spēlēt golfu jebkurā sezonā, izmantojot golfa simulatoru "Sky Track", tādējādi ļaujot uzlabot savu golfa spēli un virtuāli izspēlēt spēles 30 dažādos golfa laukumos pasaulē. Dabas izzinātāji un baudītāji, dodoties pastaigās pa Emzes un Spārītes parku meža takām, turpmāk varēs gūt vairāk informācijas par parkā mītošajiem putniem, to nodrošinās informatīvie stendi. Ar degustāciju ekskursiju novada tūrisma piedāvājumu ir papildinājusi liofilizēto augļu un dārzeņu ražotne “Zaļā Vaļā” Lejasciema pagastā. Savukārt uzņēmums “Sunbeam Cosmetics”, kas ražo dabīgo kosmētiku, meistarklasē piedāvā izgatavot dabīgās kosmētikas produktus. Kopš pagājušās vasaras ir iespēja nogaršot dažādus gardumus “Cafe Vagonā” pie Gulbenes dzelzceļa stacijas. Ir papildinājies arī naktsmītņu piedāvājums novadā – darbu uzsākuši apartamenti “Swan City Family Apartment” un brīvdienu māja “Provinces idille” Gulbenē, bet Rankas pagastā naktsmājas piedāvās lauku māja “Vecrozas”.

2024.gadā turpināsim veidot jaunus tematiskos piedāvājumus, balstītus uz tūrisma uzņēmēju un pakalpojumu sniedzēju piedāvājumu, organizēsim izzinošas ekskursijas, pārgājienus un velobraucienus, popularizējot Gulbenes novadu un Vidzemes reģionu kā pievilcīgu tūrisma galamērķi, piedalīsimies tūrisma, kultūrvēsturisko, industriālo, dabas objektu attīstības projektu izstrādē un veicināsim infrastruktūras attīstību tūrisma izaugsmei novadā. Februāra sākumā ceļotājus gaidīsim izstādē “Balttour 2024”, kur piedāvāsim uzzināt par lielākajiem pasākumiem novadā, jo arī šogad 13.-14.jūlijā notiks Mājas kafejnīcu dienas, jūlija beigās visus gaidīsim uz Pilsētas svētkiem un starptautisko mākslas festivālu “Divi Jūliji” un 7.septembrī svinēsim Bānīša svētkus, bet būs arī vēl citi lieliski piedāvājumi mākslas, kultūras un sporta pasākumu baudītājiem. 2024.gadā notiks ekskursiju pārgājienu, upju bridienu un velobraucienu cikls, kas būs kā aizraujošs piedzīvojums visas sezonas garumā.

Gaidīsim ciemos Gulbenes novadā! Plānojot savu ceļojumu šajā skaistajā, dabas un kultūrvēsturiskā un industriālā mantojuma bagātajā novadā, aicinām ielūkoties mājaslapā www.visitgulbene.lv un sekot līdzi informācijai sociālo tīklu profilos: facebook.com/visitGulbene un instagram.com/Visitgulbene

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50418091sec.