Astoņi mākslīgā intelekta paņēmieni ērtākai ceļošanai

Astoņi mākslīgā intelekta paņēmieni ērtākai ceļošanai

Mākslīgā intelekta (AI) tehnoloģiju straujā attīstība mainījusi vairākas jomas un arī ceļošana nav izņēmums. Pateicoties augošai AI pieejamībai mobilajās ierīcēs, kuras ērti lietot ceļojuma laikā, piedzīvojumu meklētāji tagad var rīkoties vēl drošāk un lētāk.

Izdevīgāk rezervēt lidojumus

Ja jādodas uz kādu tālu vietu, lidot ir visērtāk. Bieži vien arī vislētāk. Taču aviosabiedrību ir daudz un to piedāvātās lidojumu cenas mainās pa dienām un pat stundām. Dažreiz izdevīga piedāvājuma atrašana prasa daudz laika, rūpju un liekas kā tīrākā veiksme. Ar AI sniegtajām iespējām, kādas atrodamas, piemēram, lietotnē Hopper, var analizēt aviosabiedrību piedāvājumus un atrast labāko laiku, kad rezervēt biļetes par izdevīgāko cenu.

Visi plāni vienuviet

Apkopot un saglabāt visas biļetes, rezervācijas, izsekot izmaiņām un vienmēr būt kursā par to, kurā virzienā doties — tas viss prasa daudz uzmanības un enerģijas. Vieglāk ir izmantot tādu lietotni kā TripIt, kas pati atpazīst un saglabā informāciju no rezervācijām e-pastos un attiecīgi sagatavo dienas plānu. Arī tad, ja (kā jau tas ceļojumos mēdz gadīties) ieceres mainās, tā pati pielāgos dienas plānu.

Pats sev gids

Izmantojot Samsung Galaxy AI funkciju Circle to Search ar Google, atliek vien apvilkt ekrānā redzamo, lai uzreiz piekļūtu meklēšanās rezultātiem un uzzinātu vairāk par ievērības cienīgiem apskates objektiem, kas nonāk tavā priekšā ceļojot.

Veikla pārvietošanās svešā pilsētā

Esot nepazīstamā vietā, kurā satiksmes plūsma atšķiras no ierastās, svarīgi izplānot pārvietošanos. Dārga aizkavēšanās var gadīties, izvēloties īsāku, bet lēnāku ceļu vai iekļūstot kādā sastrēgumā. Lai no tā izvairītos, var izmantot Citymapper vai līdzīgas lietotnes, kas ar AI palīdzību iesaka konkrētajā situācijā izdevīgākos maršrutus un pārvietošanās veidus.

Valoda nav šķērslis

Saziņai klātienē un telefona sarunā noderēs tādas AI funkcijas, kādas piedāvā Samsung Galaxy AI. Ar Live Translate funkciju iespējams tulkot tiešsaistes sarunas 13 valodās. Turklāt ar Samsung Buds palīdzību tagad Galaxy tālruni var izmantot kā abpusēju tulkošanas ierīci gadījumā, ja nevar atrast kopīgu valodu ar sastaptajiem cilvēkiem.

Seko savai veselībai

Lai arī ceļošana ir atpūta prātam, ķermenis var tikt pakļauts neparastai slodzei. Tāpēc vēl jo svarīgāk ir sekot saviem veselības datiem tādās nēsājamās ierīcēs kā Samsung Galaxy Watch vai Samsung Galaxy Fit. Apkopotos datus apstrādājot ar AI lietotnē Samsung Health, var nonākt pie vērtīgiem secinājumiem un ieteikumiem. Piemēram, lai veicinātu aklimatizāciju gadījumā, ja ceļojums notiek starp atšķirīgām laika zonām, ir ļoti svarīgi sekot informācijai par miega režīmu.

Vienmēr esi drošībā

Ceļošana saistās ar riskiem, kas, nonākot svešā vidē, mēdz būt grūtāk uztverami un pienācīgi novērtējami. Tādā gadījuma var noderēt tādas ceļošanas lietotnes, kuras ar AI un drošības ekspertu kombinētiem pūliņiem apstrādā visu pieejamo informāciju, lai palīdzētu ceļotājiem būt informētiem par drošības riskiem ceļojuma laikā.
Tādas lietotnes kā Safeture var nodrošināt reāllaika drošības brīdinājumus krīzes situācijās, ārkārtas palīdzības pakalpojumus, kā arī piedāvā vietējo drošības servisu kontaktinformāciju

Vieglāk uzskaitīt izmaksas

Vienalga, kādam nolūkam tas tiktu darīts — esot komandējumā vai sekojot personīgajam budžetam — sīkumaina sekošana izmaksām var būt pēdējā lieta, ar ko ir vēlme nodarboties ceļojuma laikā. Par laimi, arī to var atvieglot, izmantojot tam speciāli paredzētās lietotnes. Piemēram, Zoho Expense. Tajās AI palīdz ne tikai ērti fiksēt izmaksas, bet arī, piemēram, automātiski atpazīstot čekos redzamos vārdus, apkopot un kategorizēt izmaksas. Iepriekš definējot uzņēmuma komandējumu izmaksu nosacījumus, lietotne var arī uzreiz brīdināt par neatbilstošām izmaksām un tā laicīgi novērst potenciālos pārpratumus, kas var izmaksāt dārgi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.21300101sec.