TŪRISMA BIZNESS | Bizness

20 labākos restorānus vienos kopīga atpazīšanas zīme

Šī gada 25.novembrī svinīgā pasākumā restorānā “Vincents” pulcējās 20 labāko Rīgas restorānu pārstāvji, lai atzīmētu to iekļaušanu atzītajā Ziemļevalstu restorānu un gardēžu ceļvedī White Guide Nordic. Šos restorānus turpmāk vienos arī kopīga atpazīšanas zīme – Recommended by Nordic White guide (Nordic White guide iesaka, latv.val).

Jau ziņots, ka ceļvedī apkopoti 325 labākie restorāni Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Islandē, Faro salās un Grenlandē. Pirmo reizi tajā iekļauti arī 60 Baltijas valstu restorāni.

“White Guide Nordic ir starptautiski atzīts un novērtēts restorānu ceļvedis, un mēs ļoti vēlējāmies, ka arī Latvijas restorāniem tajā tiek iekļauti. Būt līdzās ne tikai Baltijas reģiona, bet visu Ziemeļvalstu labākajiem restorāniem, ir liels sasniegums. Šis ir arī viens no instrumentiem, kā popularizēt un attīstīt gastronomijas tūrismu, jo šī reģiona gardēži to nereti izmanto kā iedvesmas avotu nākamā ceļojuma galamērķa izvēlē,” skaidro RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

Vietas izvēle nebija nejauša, jo tieši mēneša sākumā, kad tika prezentēts jaunākais White Guide Nordic izdevums, restorāns “Vincents” tika atzīts par labāko restorānu Baltijas valstīs.

Kā norāda restorāna “Vincents” šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, “uzcītīgs darbs un serviss ir mūsu panākumu atslēga, un šo recepti mēs centīsimies atkārtot ik dienas arī turpmāk.”

Pavisam izdevumā iekļauti 20 Latvijas restorāni (alfabētiskā secībā): 36. līnija, Restorāns 3, 3 Pavāru restorāns "Tam labam būs augt!", Bibliotēka No.1 Restorāns, COD Robata Grill, Dikļu pils restorāns, Entresol, Equus, Ferma, Kolonāde. Mūsu stāsti.., Koya, Laivas, Locale, Muusu, Per sé, Riviera, Valmiermuižas vēstniecība Rīgā, Valtera restorāns, Vīna studija un Vincents.

Šis ir trešais White Guide izdevums, kas ir tapis ar “Live Rīga” un LIAA Tūrisma departamenta atbalstu. Tajā tiek apkopoti labākie Ziemeļvalstu restorāni. Šogad pirmo reizi, pateicoties veiksmīgajai Rīgas Tūrisma Attīstības biroja (RTAB) un Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta, kā arī kopējai Baltijas valstu tūrisma nozares sadarbībai, restorānu ceļvedī iekļauti arī Latvijas restorāni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48198009sec.