TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Notiks Latvijas dienas Vācijā; uzņēmēji aicināti pieteikties tirdzniecības misijai

Notiks Latvijas dienas Vācijā; uzņēmēji aicināti pieteikties tirdzniecības misijai

Vācija ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas ekonomiskās sadarbības partneriem gan eksporta, gan investīciju piesaistes jomā, tādēļ Vācija ir izvēlēta kā viena no mērķa valstīm, kur Hamburgas ostas svētku laikā no 7. līdz 12. maijam norisināsies Latvijas dienas un uzņēmēju tirdzniecības misija. Pasākums būs daļa, no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) īstenotās ārējās mārketinga stratēģijas #MissionLatvia.

“Latvijas un Vācijas ekonomiskā sadarbība ietver plašu jomu klāstu, aptverot tādas nozares kā mašīnbūve, automatizācija un robotika, IT, viedās un inovatīvās tehnoloģijas, jaunuzņēmumus, farmāciju, kokrūpniecību, enerģētiku un citas nozares. Organizējot Latvijas dienas Vācijā, vēlamies stiprināt mūsu ekonomisko sadarbību un uzrunāt potenciālos investorus,” uzsver LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja, piebilstot, ka 2. un 3. aprīlī Rīgā kopā ar Vācijas uzņēmēju delegāciju oficiālā vizītē viesosies Hamburgas brīvpilsētas Ekonomikas un inovāciju ministre, senatore Melānija Leonharda (Melanie Leonhard), kura apmeklēs vairākus Latvijas uzņēmumus, tiksies ar Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas brīvostas vadību, apliecinot Hamburgas ieinteresētību ciešākā sadarbībā ar Latviju.

Latvijas dienu Vācijā ievaros no 7. līdz 10. maijam ir plānota satiksmes ministra Kaspara Briškena dalība Hamburgas ostas svētku oficiālajā programmā un Latvijas – Hamburgas biznesa forumā. kuru organizē LIAA kopā ar Hamburgas Ekonomikas un inovāciju ministriju, Hamburgas tirdzniecības kameru, un Hamburgas ostu.

Uzņēmēji aicināti pieteikties dalībai oficiālajā delegācijā, kas ļaus dibināt jaunus kontaktus un sadarbības ar interesējošo nozaru uzņēmumiem, kā arī iepazīt digitalizācijas, mākslīgā intelekta, transporta un loģistikas, enerģētikas un inovāciju, jaunuzņēmumu jomas Vācijā. Darba programma Latvijas uzņēmējiem tiks veidota sadarbībā ar LIAA pārstāvniecību Vācijā. Pieteikties dalībai tirdzniecības misijā var šeit.

Hamburgas ostas svētkos no 9. līdz 12. maijam ar plašu programmu notiks Latvijas dienas Vācijā, kuru mērķis ir veicināt Latvijas atpazīstamību, tādējādi kāpinot eksporta apjomu un investīciju piesaisti, vienlaicīgi iepazīstinot Vācijas iedzīvotājus ar Latvijas produktiem, gastronomiju, kultūru, inovācijām un tehnoloģijām. Pasākuma organizatori plāno, ka Latvijas dienas “Kehrwiederspitze” četru dienu laikā varētu apmeklēt 250 līdz 350 tūkstoši cilvēku.

Hamburgas osta ir trešā lielākā osta Eiropā un nozīmīgākais ekonomikas sektors Hamburgas federatīvajā zemē. Hamburgas ostas svētki ir ikgadējs pasākums, kuru apmeklē līdz 1,5 miljoniem pilsētas iedzīvotāju un viesu. Pasākuma galvenais mērķis ir godināt Hamburgas kā svarīgas ostas pilsētas nozīmi, kā arī veicināt ekonomisko sadarbību, īpaši ar konkrēto svētku partnervalsti, kas šogad būs Latvija. Plašāka informācija par svētku norisi atrodama šeit: https://www.hamburg.de/hafengeburtstag/.

Darba programma Latvijas uzņēmējiem tiks veidota sadarbībā ar LIAA pārstāvniecību Vācijā. Vizītes ietvaros kā perspektīvākie sadarbībai ir identificēti šādi sektori: digitalizācija, mākslīgais intelekts, transports un loģistika, enerģētika un inovācijas kā arī jaunuzņēmumi.

2023. gadā Vācija bija Latvijas 3. lielākais preču eksporta un 2. lielākais preču importa partneris. Latvijas preču eksports uz Vāciju bija 1,30 miljardi eiro, savukārt preču imports no Vācijas bija 2,60 miljardi eiro. 2023. gadā Latvijas preču ārējās tirdzniecības bilance ar Vāciju bija negatīva (-1,30 miljardi eiro). 2023. gadā preču eksports uz Vāciju veidoja 6,9% no kopējā Latvijas preču eksporta, savukārt imports – 11,2% no kopējā preču importa.

Svarīgākās Latvijas eksporta preces uz Vāciju ir koksnes izstrādājumi, mašīnas, mehānismi un elektropreces. Visvairāk no Vācijas ieved transportlīdzekļus, mašīnas, mehānismus un elektropreces, ķīmiskos produktus.
Valsts vizītes LIAA rīko Eiropas Reģionālā attīstības fonda un Latvijas valsts budžeta līdzfinansētās Mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) inovatīvās uzņēmējdarbības attīstības programmas ietvaros. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16783404sec.