Jelgavā notiks ledus skulptūru karnevāls

Šajā nedēļas nogalē no 10. līdz 12. februārim Jelgavā, Pasta salā iemirdzēsies vairāk nekā 50 ledus skulptūras, kuras veidojuši 32 profesionāli tēlnieki par tēmu “Karnevāls”. Baltijā vērienīgākais ziemas notikums – Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls norisināsies jau deviņpadsmito reizi. Apmeklētājus sagaida dažādu mūziķu uzstāšanās, izrādes bērniem, skulptūru spīdēšana, darbnīcas, uguņošanas un daudz kas cits.

Festivālā piedalās pasaulē atzīti ledus tēlnieki no astoņām valstīm: Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Turcijas, Krievijas, Mongolijas, Portugāles un Īrijas. Jelgavā būs apskatāmas 45 konkursa skulptūras, no tām 30 individuālās un 15 lielās komandu, kā arī papildus tiks veidots “Koskenkorva” ledus bārs un vairākas foto skulptūras – garākā sasniegs 9 metrus. Kopumā konkursa darbu un papildu ledus skulptūru veidošanai tiks izmantots vairāk nekā 70 tonnas ledus.

Apmeklētāji varēs baudīt ne vien skulptūras, bet arī citas svētku aktivitātes – ledus labirintu un ledus slidkalniņu bērniem –, kā arī visā festivāla teritorijā būs izvietoti dažādi foto objekti, kā, piemēram, greizie spoguļi un ēnu rāmis. Darbosies atrakcijas ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem: “Orbitrons”, loku šaušana u.c. Apmeklētājus pārsteigs 3D multimediju instalācija “Masku parāde”, kas aizvedīs ceļojumā cauri dažādiem pasaules karnevāliem. Savukārt tirdzniecības sektorā varēs iegādāties suvenīrus un nogaršot vietējo ražotāju gardumus – dažāda veida karameles, augļu-ogu konfektes, karsto smiltsērkšķu vai medus dzērienu, ābolu ledus vīnu, ķiršu-upeņu karstvīnu u.c.

Festivāla uzvarētāji tiks paziņoti piektdien, 10. februārī, kad notiks atklāšanas un apbalvošanas ceremonija, pēc tās uzstāsies Roberto Meloni un vakara galvenais viesis – starptautisku atzinību guvušais dziedātājs no Lietuvas Ignas Pociūnas, labāk pazīstams kā “Daddy Was a Milkman”. Sestdien, 11. februārī, apmeklētājus izklaidēs grupa “The Roop” no Lietuvas un Lauris Reiniks, savukārt svētdien, 12. februārī, uz Pasta salas skatuves kāps pašmāju indie roka grupa “CARNIVAL YOUTH” un JUSTS Sirmais.

Sestdien un svētdien notiks ģimenes rīti ar radošās apvienības “Pasaku nams” muzikālo rotaļu izrādi “Talantu meklējot!” un Liepājas ceļojošā cirka “Beztemata” uzvedumiem “Alises piedzīvojumi Brīnumzemē” un “Brēmenes muzikanti”. Diennakts gaišajā laikā darbosies ledus darbnīca, kur bērniem un vecākiem būs iespēja pašiem iejusties skulptoru ādā un izmēģināt ledus grebšanu.

Savukārt klātienē redzēt, kā profesionāli mākslinieki veido skulptūras, varēs paraugdemonstrējumu laikā, kas notiks sestdien un svētdien plkst. 17.00 un 19.00. Šim procesam sekot līdzi varēs arī tiešraidē mājaslapā – www.festivali.jelgava.lv .

Februāris pasaulē ir karnevālu, jautrības un svinību laiks, ko Latvijā vislabāk varēs sajust Jelgavā. Apmeklētāji aicināti piedalīties karnevāla gaisotnes radīšanā un pašiem tērpties maskās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Akmeninė rezidencija
,


Lakštingala
,


Tiesiai.lt
,


L'Ambra Rossa
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7034471sec.