Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Sveiciens pavasara pirmajā mēnesī, ko senie latvieši dēvējuši par sērsnu mēnesi! Gluži kā aiz smaida var paslēpties skumjas, arī pavasara mēnesis uzreiz nebūt nesola zaļu zāli un saules pielietus pagalmus, kuros runči dzied savas serenādes. Viss nāks pamazām, dienu pa dienai, mirkli pa mirklim. Un tieši tos aicinām vērpt sajūtu krellēs un nedēļas nogalē izbaudīt to, ko katram no visas sirds gribas! Lai ikvienam izdodas atrast savu pasākumu!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit

1. Gulbenes pusē norisināsies Lielais Autofotoorientēšanās brauciens

Nezini, ko darīt brīvdienās? Izmēģini Lielo Autofotoorientēšanās braucienu! 2019.gada 2. martā ikvienam tiek dota iespēja 7 stundu laikā apceļot Gulbenes - Balvu pusi, apvienojot aktīvu atpūtu ar autofotoorientēšanos. Brauciena laikā būs ne tikai jāorientējas pēc kartes un jāfotografējas pie atrastajiem kontrolpunktiem, bet arī jāveic dažādi interesanti un āķīgi organizatoru sagatavotie papilduzdevumi. Šajā dienā savas durvis dalībniekiem vērs arī Gulbenes, Balvu, Rugāju un Lubānas novada mājražotāji, viesu mājas, muzeji un amatnieki. Brauciena laikā komandas ar labajiem darbiem un dāvaniņām iepriecinās SAC "Rugāji" iemītniekus. Lai piedalītos braucienā, nepieciešams vieglais automobilis, vismaz 2 cilvēku komanda, digitālais fotoaparāts/viedtālrunis ar izņemamu atmiņas karti (SD/microSD), ieteicamā ceļu karte Austrumvidzeme/Ziemeļlatgale ("JāņaSēta"), rakstāmais un labs noskaņojums. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

2. Jau divdesmit piekto reizi Ķīpsalā notiks izstāde «Skola 2019»

No 2019. gada 1. līdz 3. martam starptautiskā izglītības izstāde "Skola" jau divdesmit piekto reizi Ķīpsalā piedāvās iegūt aktuālāko informāciju par mācību iespējām un palīdzēs izvēlēties turpmāko izglītības ceļu. Kā jau īstā jubilejā – būs ballīte un pārsteigumi! "Esmu lepns, ka "Skola" jau divdesmit piecus gadus ir būtisks palīgs tūkstošiem jauniešu nākotnes profesijas izvēlē! Izmantojiet to – klātienē satieciet augstskolu mācībspēkus, studentus un iztaujājiet visu par interesējošo mācību iestādi, uzzini profesiju meistarstiķus, atklāj daudz jauna un gūsti iedvesmu turpmākai karjeras attīstībai," aicina izstādes "Skola" vadītājs Valts Jirgensons. Vairāk nekā 140 izstādes dalībnieku – valsts un privātās augstskolas, profesionālās izglītības kompetences centri – koledžas, tehnikumi un profesionālās vidusskolas –, mācību centri u. c. jauniešiem prezentēs vairākus simtus izglītības programmu un visdažādāko nozaru mācību kursus. Interesenti varēs uzzināt visu nepieciešamo par starptautisko eksāmenu kārtošanu, skolēnu vasaras valodu nometnēm ārzemēs, kā arī iepazīties ar inovatīviem mācību papildlīdzekļiem un jaunākajām mācību tehnoloģijām. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

3. Randu pļavās norisināsies Niedru skulptūru festivāls

Ņemot vērā pavasarīgos laika apstākļus un drošības apsvērumus, 2019. gada 2. martā gaidāmais Niedru skulptūru festivāls no sākotnēji paredzētās vietas - Sedas purva dīķiem - pārcelts uz Randu pļavām Salacgrīvas novadā. Festivāla norisē gan viss kā plānots – no kopīgas niedru pļaušanas līdz skulptūru veidošanai un apskatei. Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas vadītājs Rolands Auziņš skaidro, ka saulaino un silto laika apstākļu dēļ ledus iepriekš plānotajā festivāla norises vietā Sedas purva dīķos nav pietiekami drošs liela dalībnieku skaita uzņemšanai, līdz ar to visas aktivitātes pārceltas uz dabas liegumu "Randu pļavas". Arī šajā vietā kā viens no biotopu apsaimniekošanas pasākumiem ir niedru pļaušana, taču šajā vietā dalībniekiem nav jāuzturas uz ūdenskrātuvju ledus. Dabas liegums "Randu pļavas" dibināts jau 1962. gadā, lai aizsargātu piejūras pļavas un tajās atrodamās retās augu sugas. Šī ir arī nozīmīga ligzdojošo bridējputnu un ūdensputnu dzīvotne. Randu pļavās niedres sastopamas ļoti lielās platībās un tās jāpļauj, lai ar tām neaizaugtu bioloģiski vērtīgie zālāji, bet mitrainēs tiktu saglabāti putnu ligzdošanai labvēlīgi apstākļi. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

4. Ziemas galvaspilsētā Alūksnē aicina piedalīties slētpošanas sacensībās

Jau vairāk nekā trīsdesmit gadus nozīmīgu vietu Latvijas ziemas sporta sacensību kalendārā ieņem arī slēpojums "Alūksnes ziema". Ziema šeit iestājās ātrāk nekā citur un arī sniegs nokūst vēlāk. Te trenējušies un izauguši meistarīgi Latvijas biatlonisti un arī viņiem slēpojums ir bijušas vienas no sacensībām uz meistarības virsotnēm. Noteikti gribas uzsvērt, ka šī ir arī patlaban spēcīgākā Latvijas biatlonista Andreja Rastorgujeva treniņu vieta vasarā un ziemā. Arī "Alūksnes ziema" slēpojuma laikā lielākā daļa trases vīsies tieši pa šīm trasēm. Viegli nebūs, bet jūs tās noteikti spēsiet pieveikt! Sacensības risināsies piektdien un sestdien, 2019.gada 1. un 2. martā, Alūksnes novada ziemas sporta centrā "Mežinieki". Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

5. Siguldā notiks tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā

No 2019. gada 28. februāra līdz 3. martam Siguldas Pilsētas trasē notiks "Siguldas kauss 2019" kalnu slēpošanā un snovbordā, kas ir tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā un notiek jau kopš 1969. gada. Piedalīties tiek aicināti gan amatieri, gan profesionāli slēpotāji visās vecuma grupās. Pasākuma kulminācija gaidāma 2. martā, kad ikviens aicināts piedalīties gada lielākajā "Aprés-Ski" kalna ballītē. Siguldā jau izsenis ziemas sporta veidi tiek īpaši cienīti, ejot cauri laikam šīs kalnu slēpošanas sacensības ir spējušas saglabāt lielu daļu no vēsturiskajām tradīcijām. Arī šogad, 2. martā, pasākuma viesiem būs iespēja vērot nakts braucienu ar lāpām, kalna karaļa un karalienes kronēšanu, kā arī piedalīties  "Aprés-Ski" ballītē. Par godu "Siguldas kauss" apaļajai jubilejai, krāšņo svētku programmu papildinās grupas "Dzelzs Vilks" koncerts, ka arī "Red Bull" dīdžejs un motošovs. Apmeklētājiem būs pieejama īpaša svētku ēdienkarte, karstie dzērieni no kalna pakājes kafejnīcas "Finišs", kā arī ugunskuri, kur omulīgi sasildīties. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

6. Ziemeļblāzmā notiks Rīgas deju kolektīvu skate – koncerti «Rīgas deju pūrs»

2019. gada 2. un 3. martā Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments rīko Rīgas tautas deju kolektīvu skati – koncertus "Rīgas deju pūrs". Skatē piedalīsies Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu un citu dibinātāju jauniešu, vidējās paaudzes un senioru deju kolektīvi. Četros koncertos katrs kolektīvs izdejos divas dejas no sava kolektīva repertuāra. Ieeja pasākuma bez maksas. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

7. «Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā» sarūpēts īpašs piedāvājums

2019. gada 3. martā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā mainīgās izstādes apmeklētājiem skatāmas par īpašām akcijas cenām. Aktualizējot patiesības, uzdevuma un iekšējās viendabības klātbūtni mākslā, februārī tika atklāta šī gada pirmā Daugavpils Marka Rotko mākslas centra izstāžu sezona. Izstāžu sezonā jaunatklātās izstādes ikvienam interesentam 3. martā ir iespēja skatīt par īpašām akcijas cenām. Arī pastāvīgā ekspozīcija "MARKS ROTKO. DZĪVE UN MĀKSLA" ar Marka Rotko oriģināldarbiem un ekspozīciju "Citāds Martinsons" veltītu Pētera Martinsona 88 gadu jubilejai būs iespējams apmeklēt paz ievērojami zemāku cenu. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.797086sec.