Latvijas Ziemassvētku vecītis Rūķupē sāks jauno sezonu

Ziemassvētku vecītis un Rūķi Rūķupē (Ziemupes jūrmalā Pāvilostas novadā) lielus un mazus bērnus ciemos gaidīs no 2019. gada 8. decembra līdz decembra izskaņai.

Atklāšanas pasākums norisināsies 8. decembrī no plkst. 13.00, kad pie Rūķiem ciemosies Rūķu sens draugs – Aļaskas malamuts Mesis ar saviem draugiem no biedrības Canis Group Liepāja. Biedrības "Canis Group Liepāja" mērķis ir palīdzēt cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tāpēc šie suņi ir nokārtojuši terapijas suņa eksāmenus un kļuvuši par suņiem- kanisterapeitiem

Ziemassvētki Rūķupē ir lieliska vieta, kur atcerēties svētku patieso nozīmi un ļauties sirsnīgai kopā būšanai. Ciemos gaidīs ne tikai Ziemassvētku vecītis un Rūķi, bet arī ponijs Kriksis un trusēni Hips un Hops, kuri priecāsies par kādu veselīgu našķi – burkāniņu, kāpostiņu, ābolīti vai sakaltušu maizes riku. Būs iespēja izzināt Rūķupes vēsturi mītiskajā Rūķu takā, iemācīties ko jaunu un interesantu rūķotavās, kur savas prasmes rādīs un mācīs dažādi Rūķi. Varēs baudīt garšīgās un veselīgās Tējas Rūķa zāļu tējas un Rūķenes Kadiķogas smaržīgās piparkūkas, ļauties sarunām ar Ziemassvētku vecīti, aplūkot Lielo Vēstuļu skapi, ierakstīt savu vislabāko šī gada darbu Lielisko darbu grāmatā, apciemot jūru un vēl daudz ko citu.

Savukārt, 8. decembra vakarā Ziemupes KulTūrBodē norisināsies Lustīgi muzikālais Rūķu vakars, kurā brīvā atmosfērā RūķRūķis Ziemassvētku vecītis ar savu draugu Rūķi Stīdziņu dalīsies savās Ziemassvētku sajūtās un Prieka Receptēs.

Ziemassvētku vecītis un Rūķi ciemos Rūķupē (Ziemupes jūrmalā) gaidīs līdz pat decembra beigām. Darba dienās un vakaros ciemos gaidīti kolektīvi, grupas un pulciņi, savukārt sestdienas, svētdienas un svētku dienas atvēlētas ģimenēm un draugu kompānijām.

Pieteikšanās ciemos un sīkāka informācija, zvanot Rūķim Plānotājam t. 29400470.

Jau sesto gadu Ziemupes Ziemassvētku vecītis un Rūķupes rūķi aicina gatavot dāvanas, kuras pēcsvētku laikā nogādāt Kurzemes reģiona ģimenēm un vientuļajiem cilvēkiem. Tiem, kuriem pašiem nav iespējas tās sagādāt vai šajā dzīves mirklī ir nepieciešams mazs uzmundrinājums.

Labdarības akcija "Piepildīsim Lielo Dāvanu maisu" norisinās jau sesto gadu. Lai gan Rūķupe atrodas Ziemupē, Ziemassvētku vecītis ar Rūķiem ar lielu prieku dodas ciemos uz citiem novadiem un pilsētām. Piecu gadu laikā izdevies īpašu svētku, sirsnības un mīļuma sajūtu uzburt vairāk kā 200 ģimenēm, vientuļajiem cilvēkiem un pensionāriem Pāvilostas, Rucavas, Kandavas, Saldus un Tukuma novadā, Blīdenē, Ventspilī, Kuldīgā un citur Latvijā.

Lai iesaistītos akcijā, nozīme nav naudas ieguldījumam, bet labajām domām, sirds siltumam un vēlmei iepriecināt. Lielajā Dāvanu maisā īpaši noder pārtikas produkti (dārza labumi, rīsi, milti vai citi virtuvē noderīgi pārtikas produkti un našķi), gultas veļa, dvieļi, apavi (īpaši bērniem), apģērbs ziemai, interesantas grāmatas, spēles, kas rosina domāt un darīt, skolas piederumi. Ņemot vērā, ka dāvanu maisus (pakas) Rūķi komplektē pēc to adresātu mazas izpētes, aicinājums ir tās nesaiņot dāvanu papīros (izņemot gadījumus, ja tie ir caurspīdīgi), bet ievietot dāvanu maisiņos vai kastēs, lai tās var ērti aplūkot un sagrupēt.

"Aicinām nedāvināt mīkstās rotaļlietas un apdomāt, vai tas, ko tu sagatavo otram, ir kas tāds, ko tu pats priecātos saņemt. Šī akcija nav radīta, lai atbrīvotos no vecām, nevajadzīgām, saplīsušām vai netīrām mantām. Katrs saņēmējs - kā liels, tā mazs - ir dzīvs cilvēks, tāpat kā šo lietu sagādātāji. Pirms nolem, ko atdot, apdomājies, kā tu justos, to saņemot, atrodoties tieši tur, kur tu esi," uz pārdomām aicina rūķi.

Lai svētku sajūta raisītos ikvienā sirdī, visas dāvanas ar Ziemassvētku vecīša Motivācijas brigādes gādību aizceļos pie tām Kurzemes reģiona ģimenēm un vientuļajiem cilvēkiem, kuriem nav iespēju tās saņemt no saviem mīļajiem. Kā arī pie tām ģimenēm, kuras ir pelnījušas iepriecinājumu, jo drosmīgi tiek ar visu pašas galā, nesūdzas un tur godā darba tikumu. Dāvanu saņēmēji tiek izvēlēti kopā ar konkrēto pilsētu un novadu sociālajiem darbiniekiem.

Ja dāvanas sagatavojat kolektīvi (skolās, pirmskolas izglītības iestādēs, darba kolektīvos), to savākšanu iespējams pieteikt līdz 3. decembrim zvanot 29400470. Savukārt no 8. decembra tās personiski ir iespējams nogādāt Rūķupē Ziemupes jūrmalā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78631997sec.