Akcijā «Dāvanas no Kurzemes» aicina atbalstīt vietējos ražotājus

Kurzemes plānošanas reģions kopā ar projektu “Ražots Kurzemē” uzsācis akciju “Dāvanas no Kurzemes”, lai aicinātu ikvienu Ziemassvētkos atbalstīt vietējos ražotājus. Akcijas ietvaros  http://razotskurzeme.lv īpašā sadaļā apkopota informācija par vairāk nekā 110 Kurzemes mazajiem ražotājiem un amatniekiem, viņu produktiem un piedāvājumiem, ko dāvināt svētkos, celt galdā vai lietot ikdienā.  

“Šogad izpaliek tradicionālie Ziemassvētku pasākumi un tirdziņi, kur varējām nolūkot dāvanas, ko darinājuši mūsu pašu mazie ražotāji un amatnieki. Šobrīd ir būtiski sniegt patiesu atbalstu mūsu vietējo vērtību radīšanā un attīstībā, tāpēc nolēmām radīt digitālu vietu, kur  mūsu pašu ražotājiem sniegt informāciju par savu lielisko produkciju. Lai arī www.razotskurzeme.lv nav e-veikals, ceram, ka mājas lapa palīdzēs vairāk nekā 110 mazajiem ražotājiem un amatniekiem atrast pircējus saviem lieliskajiem un oriģinālajiem produktiem, bet pircējiem - atrast lieliskas dāvanas, atbalstot vietējos!” stāsta Kurzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītājas p.i. Ingeborga Bordāne.

Mājas lapā http://razotskurzeme.lv iekļauta informācija par tiem Kurzemes uzņēmumiem, ražotājiem un amatniekiem, kuri nodrošina piegādi, izmantojot dažādus piegādes kanālus - pakomātus, kurjeru, pasta un autopasta starpniecību, vai nogādājot pasūtījumu līdz pircēja namdurvīm.  Lielākā daļa ražotāju gatavi arī sūtījumus nogādāt ārpus Latvijas, tāpēc lielisku dāvanu no Kurzemes iespējams sarūpēt gandrīz jebkurā pasaules malā.

“Projekts “Ražots Kurzemē” radās jau 2018.gadā, apvienojoties Kurzemes vietējām rīcības grupām, lai veicinātu vietējo amatnieku un mājražotāju attīstību un popularizētu viņu radīto, tai skaitā arī mājas lapā http://razotskurzeme.lv. Gatavojoties Ziemassvētkiem un sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģionu, mājas lapu papildinājām ar atsevišķu sadaļu "Dāvanas no Kurzemes", kurā ikviens varēs atrast Kurzemē ražotus kvalitatīvus produktus, ko dāvināt svētkos vai lietot ikdienā,” uzsver biedrības “Darīsim paši!” administratīvā vadītāja Ieva Birbele.

Mājas lapā informācija par Kurzemes ražotājiem apkopota 13 kategorijās - bērniem, skaistumam un stilam, apģērbs, keramika, medus, maize, piena izstrādājumi, zivis, dzērieni, dabas veltes, izdevumi, dāvanas no koka un dažādi.

Bērniem

Uzņēmumi, kas piedāvā īpašus un oriģinālus produktus bērniem - burtu un ciparu kastes, bērnu daudzfunkcionāls dīvāns, leļļu mājas un bērnu attīstošas koka rotaļlietas, veidošanas mīkla bērniem rotaļām un attīstībai, bērnu apģērbi un aksesuāri, šūtas rotaļlietas.

Skaistumam un stilam

Dabīgā kosmētika, epoksīda sveķu rotas ar dabas materiāliem, pērļu austas rokassprādzes, porcelāna rožu rotas, vara un misiņa rotaslietas, rotas un aksesuāri no veciem pulksteņiem, produkti no lavandas.

Apģērbs

Austi vilnas plecu lakati un pledi, adītas šalles, cepures, cimdi un jakas, pirts lietas, medību cepures un aksesuāri medniekiem, lina tērpi, dvieļi, palagi, priekšauti, aitas vilnas izstrādājumi, kaņepes šķiedras krekliņi, džemperi un hūdiji, apdrukāti apģērbi un tekstilizstrādājumi.

Keramika

Svēpētā keramika, bļodas, šķīvi un citi keramikas izstrādājumi.

Medus produkti

Bitenieki ir visbagātāk pārstāvētie. Varbūt pirmajā brīdī šķiet, ka medus burciņa ir tik tradicionāla dāvana, tomēr Kurzemes bitenieki piedāvā ne tikai neskaitāmu veidu medu, bet vēl veselu virkni dažādus veselīgo našķu produktus – bišu maizi, bišu maizes pastilas, ziedputekšņus, propolisa preparātus, ogas un riekstus medū, kā arī bišu vaska sveces un pat medus ziepes.

Maize

Kārtīga latvieša ikdienas un svētku galds nav iedomājams bez kārtīgas maizes rikas – sātīgā rudzu rupjmaize vai gardā saldskābmaize, maize no kaņepju miltiem vai ar dažādām sēkliņām un žāvētiem augļiem, burkāniem un kanēli.

Saldumi

Ziemassvētki ir laiks, kad lutinām sevi ar našķiem un atļaujamies tos vairāk nekā ikdienā.

Dažāda veida piparkūkas, bezē cepumi, zefīri, kūkas, pīrāgi un bulciņas, šokolādes trifeles, vegāniskās kūkas. Arī veselīgie našķi – sublimētas ogas un ķiploki, kaltētas ogas, augļi un dārzeņi, sukādes, ābolu čipsi, batoniņi, ievārījumi un džemi, sīrupi, sulas, kompoti.

Piena izstrādājumi

Mājās ražoti svaigie, nenogatavinātie sieri, ar dažādām piedevām, katrai gaumei.

Zivis

Svētku galds nav iedomājams bez zivs! Kūpinātas, dažādās marinādēs un mērcēs, reņģes, zandarti, brētliņas, un leģendārie nēģi želejā, cepti uz oglēm!

Dzērieni

Jā, un kāpēc gan šogad svētku galdam neizvēlēties kaut ko no Kurzemē darītā! Plaša izvēle gan dāvināšanai, gan svētku galdam.

Veselībai

Dabas spēks Tavā virtuvē. Zāļu tējas, augu pulveri, hidrolāti, garšaugu maisījumi, kaltētas šitaki sēnes, bērnu putru maisījumi, nātru pulveris, pļavas sāls, dzērveņu pulveris, pūteļu milti.

Izdevumi

Grāmata “Ziemeļkurzemes lībiešu tradicionālie ēdieni”, krāsains kalendārs 2021.gadam, atmiņu stāstu apkopojumi par dažādiem laikiem,  svētku svinēšanu, kā arī par izzūdošām prasmēm.

Dāvanas no koka

Personalizēti dekori no koka, virtuves dēlīši, tāfeles, paplātes,  līklīniju koka grīdas segumi un drēbju statīvi, kokles un koka dizaina raketes Frescobol spēlei, ozolkoka sienas pulksteņi, atslēgu pakaramie, svečturi un grāmatzīmes no finiera.

Dažādi

Kuldīgā grauzdēta kafija, personalizēti dizaina priekšmeti, spilveni, krūzīšu paliktnīši, adīti atslēgu piekariņi, eglīšu mantiņas, tekstilizstrādājumi macrame tehnikā, un vēl un vēl…

Kurzemnieki ir radoši un izdomas bagāti! Lai tādas ir arī Tavas dāvanas un mielasts no Kurzemes!

Papildu informācija par akciju pieejama www.razotskurzeme.lv/davanas/davanas/, Kurzemes plānošanas reģiona un Kurzemes vietējo rīcības grupu mājas lapās!

Par “Ražots Kurzemē”

Projekts "Ražots Kurzemē" radies jau 2018.gadā, apvienojoties Kurzemes vietējām rīcības grupām - Saldus rajona attīstības biedrību, biedrību “Partnerība laukiem un jūrai”, biedrību “Talsu rajona partnerība” biedrību “Kandavas Partnerība”, biedrību “Ziemeļkurzemes biznesa asociācija” un biedrību “Darīsim paši!”, kuras aktīvi iesaistās vietējo amatnieku un mājražotāju attīstības veicināšanā un popularizēšanā. Projekta rezultātā tapusi mājas lapa www.razotskurzeme.lv, ar  informāciju par mājražotājiem un amatniekiem, kas rada produktus un uzņem viesus, daloties ar pieredzi un stāstiem par saviem produktiem un to vērtību.

Par Kurzemes plānošanas reģionu

Kurzemes plānošanas reģions ir viens no pieciem plānošanas reģioniem. Tas izveidots 2006. gada jūnijā ar mērķi – nodrošināt reģiona attīstības plānošanu, koordināciju, pašvaldību un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbību. Tas apvieno 20 pašvaldības: 18 novadus – Alsungas, Aizputes, Brocēnu, Dundagas, Durbes, Grobiņas, Kuldīgas, Mērsraga, Nīcas, Pāvilostas, Priekules, Rojas, Rucavas, Saldus, Skrundas, Talsu, Vaiņodes un Ventspils novadi, kā arī 2 republikas līmeņa pilsētas – Liepāju un Ventspili.

Vairāk par Kurzemes plānošanas reģionu, tā funkcijām un īstenotajiem projektiem var uzzināt: www.kurzemesregions.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45260406sec.