Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu TOP7

Šajā nedēļas nogalē Latvijā ir daudz un dažādi pasākumi – ikvienai gaumei, ikvienam vecumam – galvenais nepalikt mājās!

Muzeju nakts visā Latvijā

14. maijā beidzot ilgi gaidīts pasākums – pēc divu gadu pārtraukuma, ko izraisīja pandēmija, atkal Latvijā notiks Muzeju nakts. Piedāvājot daudzveidīgas norises, 190 Latvijas muzeji un citas sabiedrisko dzīvi veidojošas organizācijas sestdien bez maksas uzņems apmeklētājus Muzeju naktī. Šogad nakts pasākumi Latvijas muzejos notiks jau 18. reizi.

Rīgā Muzeju naktī durvis apmeklētājiem vērs vismaz 53 kultūrvietas, savukārt reģionos vairāk nekā 133 vietās interesantas aktivitātes rīko pašvaldības un nevalstiskās organizācijas. Ar Muzeju nakts programmu, kā arī ērti lietojamu Muzeju nakts dalībnieku izvietojumu kartē iespējams iepazīties tīmekļvietnē www.muzeju-nakts.lv. Plašāka informācija šeit.

Koknesē modinās Samu

Koknesieši maiju saista ar Sama modināšanas svētkiem. Pēc upes dziļumā pavadītas garas ziemas, Daugavas dižākais iemītnieks tiek modināts ar lustēm un aktivitātēm visas dienas garumā. Šogad tradicionālie svētki norisināsies 14.maijā. Rīts sāksies ar pašarbnieku priekšnesumiem, bet vēlāk sekos Tvīda brauciens un vēl plaša programma. Plašāka informācija šeit.

Cēsīs noritēs ēdienu garšas tirdziņš

Pašā pavasara plaukumā, 15. maijā Cēsīs, Rožu laukumā no plkst. 12:00 līdz 17:00 jau otro reizi norisināsies ēdienu tirdziņš “Pavasara garšas Cēsīs”, kas apvienos piecus ēdināšanas uzņēmējus, kuri cēsniekus un pilsētas viesus cienās ar gardām un kvalitatīvām maltītēm. Plašāka informācija atrodama šeit.

Dobelē starts Ceriņu festivālam

Jau vairāk nekā desmit gadus Dobeles novadā ir iedibināta tradīcija svinēt svētkus pavasarī, priecājoties par krāšņo ceriņu ziedēšanu. Šogad Dobeles novada īpašie svētki “Dobeles Ceriņu festivāls 2022” norisināsies no 12. maija līdz 12. jūnijam. Šogad gan pavasaris nedaudz aizkavējies… Plašāka informācija par festivālu atrodama šeit.

Liepājā “ieburzīs” festivālu sezonu

Liepājas naktsklubā “Cukurfabrik’” 14. maijā, sestdien, no plkst. 22.00 pludmales festivāla “Summer Sound” pre-party jeb iesildīšanās pasākums, kas iedos pirmo grūdienu festivālu vasarai. Par lielisku atmosfēru un ritmu parūpēsies dīdžeji Magnuss Eriņš un Ron Artie, par spirdzinājumu - īpašais “Summer Sound” kokteilis, kas tapis sadarbībā ar Andri Reizenbergu, vienu no pasaulē labākajiem bārmeņiem. Plašāka informācija atrodama šeit.

Ape aicina uz gadatirgu

Svētdien, 15.maijā no plkst. 9.00 līdz 14.00 Apes pilsētā norisināsies tradicionālais Pierobežas pavasara gadatirgus. Būs plašs tirgotāju pulks – mājražotāji, amatnieki, stādu audzētāji. Katrs varēs izvēlēties sev nepieciešamās un sadzīvē noderīgas lietas. Plašāka informācija atrodama šeit.

Tukumā filmu seansi

13. un 14. maijā Tukumā, TukkuMaggi pagalmā, būs iespējams vērot Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS godalgoto filmu seansus. Festivālam tika pieteiktas vairāk nekā 2000 filmas, un četrās dažādās konkursu programmās tika noskaidrotas labākās starptautiskās, Baltijas, vidēja garuma filmas, kā arī bērnu un jauniešu īsfilmas. Šie seansi būs lieliska iespēja vērot izcilu kino no visas pasaules un plašais tematu loks ļaus atrast sev aktuālo ikvienam. Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.700665sec.