Latvijā jau desmito reizi norisināsies starptautiskais Manhetenas īsfilmu kinofestivāls

No 22. septembra līdz 2. oktobrim Latvijas pilsētās norisināsies 25. Starptautiskais īsfilmu festivāls MANHATTAN SHORT. Šogad festivāls Latvijā atzīmē savu 10 gadu jubileju, kam par godu pirmo reizi tika rīkots arī Latvijas jauniešu veidoto īsfilmu konkurss.

Rīgā kino festivāla seansi notiks no 30. septembra līdz 2. oktobrim k/t “Splendid Palace” un k/t “Ksuns”. Jūrmalā, Liepājā, Cēsīs, Ventspilī, Valmierā, Siguldā, Daugavpilī un citās lielākajās Latvijas pilsētās festivāls norisināsies no 22. septembra līdz 2. oktobrim. Pirms Manhetenas īsfilmu festivāla programmas tiks demonstrēta Latvijas jauniešu īsfilmu konkursa uzvarētāja ekranizējums.

“Festivāls ir kļuvis par tradicionālu Latvijas kino sastāvdaļu,” stāsta festivāla organizators Latvijā, kino režisors Staņislavs Tokalovs, “un šogad mēs sarīkojām arī savu “mazo” - Latvijas jauno kino veidotāju konkursu,kura uzvarētāja filmu demostrēsim pirms Manhattan Short 2022. gada programmas, tādejādi dodot iespēju mūsu jauniešiem parādīt savus darbus plašākai auditorijai un motivējot radīt savus oriģināldarbus.”

Šogad MANHATTAN SHORT programmā redzēsim filmas no astoņām valstīm: Skotijas, Čehijas un Slovākijas, Spānijas, Austrālijas, Somijas un Libānas, kā arī pa divām filmām no Francijas un ASV. Finālisti pārstāv labākās īsfilmas no 868 pieteikumiem no 70 valstīm.

Šī gada festivāla programmas filmas skar veselu spektru tēmu, sākot no attiecību problēmu risināšanas līdz pat pārcilvēciskām spējām un mistikai. Kāda no filmām atklās skatītājiem 11. septembra notikumu caur aculiecinieka skatījumu; cita - parādīs veidu, kā izvairīties no nosodījumie sociālajā un ekonomiskajā hierarhijā; vēl kāda - atklās paralēles starp jauno paaudzi un protestējošiem brīvības cīnītājiem.

Ekranizējumā “Dons vs Zibenis” redzēsim slaveno aktieri Pīteru Mullanu, kurš zināms no Netflix populārā seriāla “Mežonīgo Rietumu pasaule”. Īsfilma “Brīvais kritiens” par finansiālās pasaules darbības principiem balstīta uz fragmentu no holandiešu rakstnieka Jorisa Lujendika grāmatas “Peldēšana ar haizivīm”. Vairākās filmas ir režisoru un scenāristu personīgā pieredze vai balstītas uz patiesiem stāstiem.

MANHATTAN SHORT ir unikāls pasākums. Vairāk nekā 100 000 kinomīļu visā pasaulē vienas nedēļas laikā apvienojas ar mērķi – skatīties un balsot par labākajām pasaules īsfilmām. Kino skatītāji Latvijā un visā pasaulē kļūst par kinokritiķiem. Skatītāju balsojums tiek nosūtīts uz MANHATTAN SHORT galveno mītni, un uzvarētājs tiks paziņots 2022. gada 3. oktobrī ceremonijā Ņujorkā. Festivāla rezultāti tiks publicēti tīmekļa vietnē www.ManhattanShort.com un arī festivāla Latvijas FB lapā https://www.facebook.com/ManhattanShortInLatvia/.

Pēc MANHATTAN SHORT balsojuma rezultātiem katra īsfilma automātiski saņem iespēju piedalīties “Oskara” balvas atlasē. Daudzi bijušie kinofestivāla finālisti ir nominēti “Oskaram”, tādi kā “Pure”, “White Eye” un citi.

Festivālu Latvijā rīko kino režisors Staņislavs Tokalovs. Festivāls notiek ar ASV vēstniecības Latvijā un Rīgas Domes atbalstu. Informatīvi pasākumu atbalsta radio SWH un SWH+.


Biļetes uz seansiem Rīgā, k/t "Splendid Palace" un k/t "Ksuns" 30. septembrī, 1. oktobrī un 2.oktobrī var iegādāties:  

https://www.aula.lv/pasakumi/manhetenas-isfilmu-festivals-2022

vai stundu pirms seansiem k/t "Splendid Palace", Elizabetes ielā 61,  "Ksuns", Elizabetes ielā 83/85.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.45120096sec.