Izbaudiet ziemas karaļvalsti - Gaujas Nacionālo parku

Pasakaina sniega kārta klāj Gaujas, Amatas un Braslas upes ielejas, majestātisku piļu jumtus un parkus, un ļauj baudīt adrenalīnu, laižot pa garākajiem kalnu nobraucieniem Latvijā.

Ziemā Gaujas Nacionālais parks ir ietinies mierā un cēlumā, kas tā vien mudina izzināt neskartos un apbrīnojamos dabas dārgumus!

Slēpojiet un snovojiet Gaujas Nacionālajā parkā!

Sniegotā ziema aicina iekāpt slēpēs un uz snovborda un laist lejā pa kalniem un slēpošanas trasēs. Gaujas Nacionālajā parka slēpošanas kalni ir līdz 80 metru augstumam ir dabīga daļa no ielejas reljefa neskartajā nogāzē ar neaizmirstamu skatu uz ieleju, Gaujas upi un sniega klātajām koku galotnēm, kas pieglaužas kalniem.

Slēpošanas un atpūtas parks Ozolkalns gaida uz garāko slēpošanas trasi Latvijā, kurā ziemas prieku baudītāji un sportisti var traukties 500 metru garumā. Ozolkalnā iespējams rezervēt stiklotos, mājīgos un dekorētos Saulrieta namiņus, kurā sarīkot pikniku lieliskā draugu un ģimenes kompānijā, apvienojot to ar ziemas sporta aktivitātēm.

Rāmkalnu atpūtas parks ziemā pārtop slēpošanas trasē un piedāvā divus, 200 metru garus nobraucienus, no kuriem viens ir ātrs un sportisks, bet otrs ir lēzenāks un vairāk piemērots bērniem vai tiem, kuri vēl mācās.

Slēpošanas un biatlona trase Cēsīs piedāvā ļoti labas kvalitātes apgaismotu trasi klasiskajai un slidsoļa slēpošanai. Savukārt 2,5 km sarežģītas konfigurācijas un reljefa trase vijās ainaviskā skujkoku mežā, un ir viscaur stāvos kāpumos un kritumos.

Siguldas pilsētas trase ir plaša un piedāvā izjust adrenalīnu 350m un 200m garās nogāzēs. Šajā trasē norisinās lielākās Latvijas mēroga sacensības.

Aktuālo informāciju par aizraujošajām slēpošanas iespējām Valmieras novadā lūkojiet ŠEIT.

Ziemas prieki izbraucienos kamanās

Izbaudiet izbraucienus kamanās sniegotajā ziemas pasakā! Valmiermuižas zirgu stallis sirsnīgi aicina doties zirgu vilktās kamanās pa Valmiermuižas parku un tuvējo apkārtni. Gatavojoties izbraucienam, variet uzzināt Valmiermuižas staļļa iemītnieku ikdienu, stāstus par zirgu kopšanu, kā arī samīļot un pabarot tos ar veselīgiem zirgu kārumiem. Tur pat atrodas arī viesmīlīgā Valmiermuižas alus darītava, kurā izzināt alus ražošanas stāstu, baudīt smalkas degustācijas un palutināt sevi un mīļos, iepērkoties Valmiermuižas veikalā.

Baudiet zirgu pajūgā un kamanās valdzinošās Bīriņu pils parkā. Izbrauciens kamanās Bīriņu pilī ir romantisks piedzīvojums balto kupenu ieskautās takās – sajūti senatnes garu, spirdzinošo gaisu un sniegotās vēja brāzmas! Ziemai raksturīgās dabas ainavas, kuras caurstrāvo pirmatnīguma gars, padara braucienu pasakainu un neaizmirstamu. Brauciens aizvedīs tevi uz Ainavu parku un senā Mežaparka sākumu. Kamanas slīdēs gar vecajām ūdensdzirnavām, līdz nokļūsi pie Mīlestības ozola.

Kad zirgi velk kamanas graciozi, sniega kupenas uzplīvo gaisā aizrautīgo haskiju vilkto pajūgu braucienā! Draudzīgie haskija suņi Latvijas Kamaniņu sporta klubā “Dod ķepu” iepriecina kā lielus, tā mazus visa gada garumā, arī sniegotajā un baltajā ziemā. Dod ķepu komanda parūpēsies par priekpilnu piedzīvojumu autentiskās koka kamanās un profesionālās sporta kamanās. Izbraucieni notiek Āraišu ezerpils apkārtnē, Zaļā dzelzceļa posmos, Zvārtas ieža apkārtnē un Gaujas nacionālā parka takās. Tevi izbrauciena laikā sasegs silti, sagaidīs ar karstu tēju, un Sibīrijas haskiji dāvās siltas bučas.

Izbaudi ātrumu Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē! Šī mākslīgi izveidotā ledus trase bija pirmā kamaniņu trase visā Baltijā. Apmeklētājiem ir iespēja aplūkot 1890. gada ziemas bobsleja kamanas, iepazīt trasi, kā arī doties uz skatu platformu 6. stāvā, lai pašu acīm ieraudzītu krāšņo un vareno Gaujas senieleju. Un ne tikai aplūkot, bet arī pašiem izbraukt trases virāžas bobsleja kamanās un “vučko”.

Dodies izzinošā pārgājienā pasakaini skaistajā dabā

Dabas takas vijās Gaujas Nacionālā parka ielejās starp upēm, mežos, kuros mīt plaša augu un dzīvnieku dažādība. Mežu biezokņos un upju krastos guļ iespaidīgi milži – apbrīnu raisoši smilšakmens atsegumi, ieži, klintis un alas, ko māksliniece daba ir izveidojusi varenā krāsu gammā.

Meties aizraujošos piedzīvojumos kopā ar vietējiem gidiem! Pārgājieni un ekskursijas būs piepildītas ar izzinošiem stāstiem, pārsteigumiem, restorānu dabā vai tautiskās viensētās un vedīs Tevi klāt pie pašiem dabas dārgumiem.

Cēsis Inside gidi ieintriģē vietējo garšu atklājumos un pilsētas skaistāko vietu pārgājienos, kas atklāj unikālo un grezno ēku stāstus.

Staigājot Cecīļu dabas takās dienas tumšajā laikā, kad tā tiek izgaismota, katrs atradīs sajūtu, ka nonācis pasaku mežā. Tā ir meža terapija tumsas gaismā!  Amatas senieleja ir sevišķi bagāta ar ģeoloģiskajiem dabas pieminekļiem, tiem ir liela zinātniska un izglītojoša nozīme.

Majestātiskās  Ērgļu klintis Cēsīs atklāj plašu ainavisku skatu uz Gauju un pieguļošo mežu, kas paveras no skatu laukumiņa virs 18-26m augstajām klintīm. No Sietiņieža labiekārtotās dabas takas paveras iespaidīgs skats uz Gauju, priežu mežu un unikālo baltā smilšakmeņa atsegumu. Cīrulīšu dabas taka sniedz iespēju iedvesmojošā pastaigā izzināt skaistās Gaujas ielejas attīstību no ledus laikmeta līdz mūsdienām, atklās iespaidīgās Spoguļklintis, teiksmām apvīto Līgavas alu un citus burvīgus dabas objektus. Nacionālajā parkā pieejams iespaidīgs skaits skaistu un aizraujošu pārgājienu maršrutu. Apskaties ainaviskos maršrutus, izvēlies un dodies dabā!

Izbaudiet saunas rituālus un gūstiet enerģiju

Pirts siltums pārņem ķermeni un patīkami iesūcas katrā ķermeņa šūnā, un pirts smarža atnes iekšējo mieru. Pirtis jau ir malkas iekurinātas un gaida ierašanos pēc aizraujošās piedzīvojumu bagātās dienas uz kalna un izbraucienos ar kamanām.

Ziedlejas uzskata, ka pirts ir spēka vieta, kurā veicam secīgas un pārdomātas darbības cilvēka gara un miesa tīrībai. Tikpat svarīgi kā uzcelt pirti, ir atrast izcilus pirtniekus – tādēļ Ziedleju lepnums ir viņu meistari. Pirts rituāla laikā katrs viesis saņem meistara uzmanību un rūpīgu lutināšanu no sagaidīšanas līdz pavadīšanai. Izmantojot Ziedlejās pieejamās dabas veltes, tiek sniegta bauda visām maņām, lutināts ķermenis un spēcināts gars. Ziedlejās uz pirts rituāli esiet aicināti laikmetīgā dizaina Stikla pirtī, pirmatnības apdvestā Dūmu pirtī un spirāles formas Vilnas pirtī.

Autentiska un lauku stila pirtiņa brīvdienu mājas “Mīļmājiņa” pagalmā ļauj sajust īstenu pirts baudīšanu nesteidzīgi. Sēžot uz lāviņām un uzmetot garu uz akmeņiem, skats paveras uz mūra krāsniņu.

Izbaudiet pirts sniegto mieru arī lieliskajās viesnīcās Viesnīca Sigulda, Viesnīca Santa, Viesnīca Wolmar, kā arī Brīvdienu mājās Green Hill House, Jaunlīdmieki, Gungas, Agave.

Baudiet vietējo garšu buķetes bagātību

Izzinot un atklājot ziemas karaļvalsts plašo aktivitāšu piedāvājumu, lutiniet savas garšas kārpiņas un vēderus ar bagātīgām garšām. Sezonālie dabas dārgumi tiek pārvērsti nesteidzīgos brīžos kafejnīcās un restorānos.

Ceļojiet laikā Ungurmuižas restorānā. Šeit pasniegtās maltītes receptes radījusi muižas saimniece 18.gadsimtā. Pavārs būs priecīgs un lepns dzirdēt jūsu vēlmes un sagatavos maltīti svinībām Ungurmuižā, restorānā, Tējas namiņā vai muižas parkā.

Restorāns Aparjods ir miera oāze un ir iekārtots skaistā koka ēkā. Baudiet maltīti, sēžot pie ozolkoka galdiem un greznos kokgriezumu rotātos krēslos. Ziemā iekurtā uguns kamīnā uzbur mājīgu atmosfēru. Restorāna šefpavārs ir izveidojis smalku un piemērotu ēdienkarti īpaši Aparjoda restorāna interjeram, un turklāt, gardās maltītes radīšanā iedvesma ir latviešu tradīcijas.

Annas Hotel restorānā Kannas mīt patiesas garšas un dabas unikalitāte ik katrā sastāvdaļā, ko ir iedvesmojušas senās latviešu gatavošanas tradīcijas un slow-food gatavošanas filozofija. Restorāna šefpavārs rada jaunu ēdienkarti, kas ļauj jums izbaidīt īpašu un neparastu maltīti. Šeit baudiet svaiguma buķeti un dabīgus produktus, kas ir izaudzēti tuvākās saimniecībās!

Viesnīcas “Wolmar” restorāns ir kā logs uz dabas pasauli, kur flora un fauna savā starpā mijiedarbojas. Interjerā cauri vijās pļavas motīvs, izceļot smilgu par pļavas karalieni. Papagaiļa Čārlija čalošana uzbur patiesu sajūtu par dabas vienreizīgumu un skaistumu.

Mīļuma piepildītām brīvdienām Gaujas Nacionālajā parkā aicinām apmeklēt Latvijas lauku amatniecības un dzīvnieku sētu Mini Zoo Mežiņi nedēļas nogalēs! Apraugiet, pabarojiet un papaijājiet dažādus dzīvniekus un mājputnus. Šeit iespējams ne tikai apskatīt zvēriņus, bet arī piedalīties Angoras trušu cirpsanas un vilnas vērpšanas darbnīcā.

Gaujas Nacionālais parks ir vissenākais un lielākais nacionālais parks Latvijā, kas piedāvā plašu aktivitāšu klāstu katrā gadalaikā! Atklājiet elpu aizraujošo dabas skaistumu, vēstures pērles, kultūru un tradīcijas.

Enter Gauja, rūpējoties par saviem viesiem, ir izveidojusi speciālu un ērti lietojamu mobilo lietotni, kas viennozīmīgi atvieglos atrašanos dabā un ļaus ērti orientēties Gaujas nacionālā parka teritorijā. Lejupielādējiet mobilo aplikāciju ŠEIT.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.516747sec.