Atklāj velomaršrutu Nr791 «Vidussēlijas mazais loks»

2023. gada 27. augustā notika velomaršruta Nr. 791 “Vidussēlijas mazais loks” atklāšana. Pasākumā piedalījās 50, entuziasma pilni, aktīvās atpūtas piekritēji no dažādām pilsētām - Daugavpils, Ilūkstes, Rīgas un Siguldas. Var sacīt, ka šajā pasākumā savienojās veselīga un aktīva dzīvesveida pamatprincipi, tūrisms un interesantu apskates objektu apmeklējums, kā rezultātā izdevās patiesi aizraujošs piedzīvojums.

Šis ir riņķveida velomaršruts, un tā kopējais garums ir 55 kilometri. Ceļojums sākās Ilūkstē, kas ir viena no skaistākām Sēlijas pilsētām, bagāta ar iespaidīgiem dabas skatiem. Tā kā velomaršruta atklāšana norisinājās svētdienā, pasākuma atklāšanai īpaši svinīgu noti piešķīra fonā skanoši baznīcas zvani. Tas radīja īstu svētku sajūtu. Šī skaņu simfonija norisinājās Ilūkstes katoļu baznīcas tornī. Šis mirklis vienlaikus iedvesmoja un svinīgi atklāja velomaršrutu. Dalībnieki devās ceļā iepazīt Ilūkstes pilsētu un tās kultūras mantojumu.

Nākamais galamērķis bija Paula Sukatnieka mājas “Apsītes” un viņa piemiņas dārzs.  Pauls Sukatnieks ir Latvijas vīnogu tēvs. Viņa mūža lielākais sasniegums bija radīt tās māsu vīnogu-ziemeļnieci, ko var ikviens audzēt savas piemājas dārzā, brīvā dabā. “Dvietes zilā”, “Supaga”, ”Guna”, ”Sukribe”, “Zilga” – tās ir tikai dažas no vīnogu šķirnēm, kas tiek audzētas gan Latvijas dārzos, gan arī ārzemēs. Brauciena dalībniekiem bija iespēja uzzināt informāciju par vīnogu audzēšanu un protams nodegustēt dažādu šķirņu vīnogas.

Maršruts turpinājumā dalībnieki devās uz Bebreni, kur Bebrenes dzirnavās sagaidīja interesanta ekskursija par dzirnavu darbību, atklājot vēsturiskos faktus un tradīcijas, kas saistītas ar šo vietu.

Pasākums ļāva dalībniekiem izbaudīt ne tikai sportisku piedzīvojumu, bet arī iepazīt Sēliju un tās kultūru. Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde “TAKA” izsaka lielu pateicību visiem pasākuma dalībniekiem, kā arī aicina sekot informācijai un piedalīties nākamajās aktivitātēs un piedzīvojumos!

Ar velomaršrutu un tā GPX failu var iepazīties ŠEIT

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68921494sec.