Dzejas slamā latgaliski uzvarētāja godu sadala Annele Slišāne un Vinsents Kūkojs

2023.gada 9. septembrī Rogovkā otro reizi uz satikšanos Dzejas dienu laikā aicināja dzejas slams latgaliski “Rogovkys dzejis voga”. Tajā astoņu autoru un trīs kārtu sacensībā uzvarētāja godu, fināla kārtā saņemot vienādu punktu skaitu, sadalīja literāte, tekstilmāksliniece Annele Slišāne un dziesminieks, bet reizē debitants dzejā Vinsents Kūkojs.

Otrajā dzejas slamā latgaliski “Rogovkys dzejis voga” sacentās astoņi latgaliski rakstoši autori – Annele Slišāne, Maruta Avramčenko, Rasma Svikle, Ineta Atpile-Jugane, Vinsents Kūkojs, Aija Mikele-Strušele, Inta Nagla un Elizabete. Autori dzejas sacensībā drīkstēja piedalīties ar līdz šim izdevumos vai medijos nepublicētiem darbiem, tādēļ pasākumā bija iespēja dzirdēt arī speciāli šim pasākumam un arī tieši tajā dienā tapušos dzejoļus. Slama dalībnieku literāro un uzstāšanās sniegumu vērtēja četri žūrijas locekļi: pērnā gada dzejas slama uzvarētāja Mārīte Slišāne, latviešu valodas un literatūras skolotāja, Latgaliešu valodas, literatūras un kultūrvēstrues skolotāju asociācijas vadītāja Veronika Dundure, latgaliešu reperte Ūga un latgaliešu kultūras ziņu portāla lakuga.lv redaktore Laura Melne, kā arī kā piektais žūrijas loceklis bija skatītāji, kuru balsojums par savu simpātiju ietekmēja slama rezultātus. Pirmajā kārtā savu dzeju skaitīja visi sacensības dalībnieki, otrajā kārtā pieci labākie, bet par “Rogovkys dzejis vogys” uzvarērtāja godu finālā sacentās trīs – Annele Slišāne, Vinsents Kūkojs un Elizabete. Šoreiz divi dalībnieki fināla kārtā saņēma pilnīgi vienādu punktu skaitu un par uzvarētājiem žūrijas un skatītāju kopvērtējumā tika atzīti literāte, tekstilmāksliniece Annele Slišāne un dziesminieks Vinsents Kūkojs.

Dzejas slama latgaliski uzvarētāji saņēma naudas balvas radošajai darbībai no Nautrēnu pagasta pārvaldes un no latgaliešu kultūras ziņu portāla lakuga.lv, kur dzejas slama sacensībā skanējušos dzejoļus varēs izlasīt ikviens interesents. Literāte, tekstilmāksliniece Annele Slišāne dzejas slamā piedalījās otro reizi, pērn piekāpjoties vien uzvarētājai, savai māsai Mārītei Slišānei, bet Latvijā zināmajam dziesminiekam Vinsentam Kūkojam piedalīšanās “Rogovkys dzejis vogā” bija pēdējā brīža lēmums un debija uz skatuves tieši ar dzeju. Vinsents gan pasākuma laikā atzina, ka noteikti ar laiku arī tie pārtaps par dziesmām.

“Rogovkys dzejis vogys” vadīšana šogad bija uzticēta Rēzeknes Tautas teātra aktierim un Pieci.lv latgaliskā jauniešu radio raidījuma “Pīci breinumi” vadītājam Jānim Pampem. Par pasākuma muzikālo daļu parūpējās Mareks un Ingars Gusāni ar dziesmām “Buorstuos” un Rogovkas himnu “Ar Reigys morali”, speciālu koncertprogrammu slamam ar latgaliešu tautasdziesmu un citu dziesmu džeza aranžijām, kā arī oriģināldziesmām bija sagatavojusi grupa “Nakts vīzija” un dziedātāja Laura Svikša, bet parsteigums skatītājiem un sveiciens pērnā gada uzvarētājai bija mūziķu Danas Vasiļjevas un Kristapa Viša, kā arī laikmetīgās dejas dejotājas Mafaldas Garcias uzstāšanās – jauni skaņdarbi ar Mārītes Slišānes dzeju.

Dzejas slama nosaukumā “Rogovkys dzejis voga” simboliski savijas septembra pirmā daļa, kas laukos ierasti ir ražas novākšanas, jo īpaši kartupeļu lasīšanas laiks, un dzejas sacensība. Līdzīgi kā kartupeļu vagā, kur zināmu apbrīnu izpelnās ātrākais un centīgāksi lasītājs, arī slamā tomēr kā uzvarētājs līdz galam tiek tas, kurš ar savu radošo darbu spēj spilgtāk pārliecināt žūriju un skatītājus, ir izveicīgākais vārdu meistars. Nākamgad Dzejas dienu laika satikšanās būs 2024. gada 7. septembrī. Pasākums tāpat būs simboliska dzejnieku sacensība, jaundarbu pirmatskaņojumi mūzikā un kādas grupas vai mūziķa uzstāšanās.

Latgalīšu dzejis slamu “Rogovkys dzejis voga” reikuoja Nautrānu pogosta puorvaļde sadarbeibā ar latgalīšu kulturys kusteibu “Volūda” i latgalīšu kulturys ziņu portalu lakuga.lv. Nūtikšonu atbaļsteja Rēzeknis nūvoda pošvaļdeiba i Vaļsts kulturkapitala fonda mierkprograma “Latvīšu viesturiskūs zemu atteisteibys programa”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.504987sec.