Projekta ietvaros jaunieši izstrādā dzīvnieku fizioterapijas kabineta prototipu

Noslēdzoties Ekonomikas un kultūras augstskolas projekta “Inovāciju granti studentiem mākslas, kultūras, ekonomikas un IT starpdisciplinārajās jomās (MaKE IT)” (Nr. 1.1.1.3/21/A/003) 3. kārtai, augstāko punktu skaitu un vienreizējo stipendiju (balvu) 2000 EUR apmērā idejas turpmākai attīstībai izcīnījušas divas komandas - “Maizes galds”, kas izstrādāja MIDI kontrolieri un “Dzīvnieku fizioterapija”, kas radīja dzīvnieku fizioterapijas kabineta prototipu. Kopumā šajā kārtā piedalījās 7 komandas jeb 22 studenti.

Komanda “Dzīvnieku fizioterapija” projekta ietvaros devās pieredzes apmaiņas braucienā uz dzīvnieku fizioterapijas klīniku Slovēnijā. Pieredzes apmaiņas brauciens sniedza iespēju iegūt vērtīgas zināšanas un prasmes dzīvnieku fizioterapijas jomā. Klīnika ir labi aprīkota un specializējas dzīvnieku rehabilitācijā un fizioterapijā. Komandas dalībnieki ieguva ieskatu modernajā aprīkojumā, un novēroja, kā fizioterapijas metodes uzlabo dzīvnieku veselību. Viņi apguva prasmes klientu komunikācijā un terapijas plānu izskaidrošanā. Šis brauciens attīstīja komandas dalībnieku zināšanas par dzīvnieku fizioterapiju un nozares nozīmi. Tas bija veiksmīgs ieguldījums komandas "Dzīvnieku fizioterapijas" projekta izstrādē.

“Izpētot citas studentu atbalsta programmas un veiksmes stāstus gan Latvijā, gan ārvalstīs, bijām pārliecināti par šī projekta un studentu inovāciju programmas veiksmīgu realizāciju, kas arī apstiprinājās. Projektā izmantojām metodes no iepriekš īstenotām studentu atbalsta programmām, lai nodrošinātu pozitīvu iznākumu. Studentu darba procesā tika piesaistīti tieši viņu idejas attīstībai atbilstoši mentori un speciālisti, kā arī tam nepieciešamais finansējums,” norāda Ekonomikas un kultūras augstskolas rektore Dr.oec., asociētā profesore Oksana Lentjušenkova.

Trešā cikla noslēguma pasākums notika Ekonomikas un kultūras augstskolā (EKA), komisijā piedaloties pārstāvjiem no EKA, nodibinājuma “Ekonomikas un kultūras augstskolas fonds”, nodibinājuma “Ventspils Augsto tehnoloģiju parks”, Alberta koledžas, kā arī Ekonomikas un kultūras augstskolas un Alberta koledžas studējošo pašpārvaldēm. Komisija atzinīgi novērtēja visu komandu paveikto un apstiprināja sasniegtos rezultātus.

Projekta partneri ir Banku augstskola, Alberta koledža, Latvijas Zinātņu Akadēmijas Ekonomikas institūts, Ventspils Augsto Tehnoloģiju parks, Ekonomikas un kultūras augstskolas fonds, SIA „EUROLCDS”. Tas tiek īstenots 24 mēnešu laikā – no 2021. gada 22. novembra līdz 2023. gada novembrim. Projekta kopējās izmaksas ir 1 075 534.72 EUR, t.sk. ERAF finansējums - 900 000,00 EUR (83,68%) un privātais līdzfinansējums - 175 534,72 EUR (16,32 %). 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.6684289sec.