Aicina balsot par idejām vides sakopšanai kampaņā «Dari savu pilsētu labāku!»

Sākusies balsošana sabiedrības līdzdalības kampaņas “Dari savu pilsētu labāku!” ietvaros un ikviens aicināts nobalsot par sev tīkamāko ideju vides sakopšanai, ko iesūtījuši dalībnieki no visas Latvijas. Ideja, kura iegūs visvairāk balsu, un tās autors saņems finansējumu projekta īstenošanai. Balsot iespējams vienu reizi dienā un balsošana norisināsies līdz 2023. gada beigām ŠEIT.

Šogad sabiedrības līdzdalības kampaņas ietvaros iesūtītas vairāk kā 100 idejas no visas Latvijas un trīs no tām saņems finansējumu līdz 10 000 eiro – lai iecere varētu kļūt par reālu risinājumu. Divas idejas izvēlēsies žūrija, taču trešo uzvarētāju noteiks tieši sabiedrības balsojums.

“Pērn kampaņas ietvaros tika īstenotas trīs idejas – Rīgā, Jēkabpilī un Gulbenē, tāpēc ar nepacietību gaidām gan sabiedrības balsojuma rezultātus, gan žūrijas vērtējumu, lai uzzināti, kuras idejas tiks realizētas šogad. Arī saskaņā ar socioloģiskās aptaujas rezultātiem varam redzēt, ka daudzās apkārtnēs ir vietas, ko iedzīvotāji vēlētos sakopt, piemēram, 61% aptaujāto vēlas sakopt parkus vai skvērus, bet 31% - peldvietas. Sabiedrības līdzdalības kampaņa ir lieliska iespēja no vēlmes pāriet pie rezultāta,” stāsta “Mežpils alus” zīmola vadītāja Ieva Anita Rieksta.

Sabiedrības līdzdalības kampaņas ietvaros sadarbībā ar pētījumu centru “Norstat” tika veikta arī socioloģiskā aptauja, kuras rezultāti apliecina – 25% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā kopumā nav pietiekami sakārtota un labiekārtota vide. 72% norāda, ka vide Latvijā ir drīzāk sakopta, bet 3% - ļoti sakopta. Atbildi, ka vide ir ļoti sakopta, biežāk sniedz respondenti no Latgales (5%), bet retāk respondenti no Zemgales (1%). Savukārt, viedokli, ka vide ir drīzāk nesakopta biežāk pauž aptaujātie no Zemgales (27%) un Rīgas (27%).

Analizējot atbildes, ko snieguši vīrieši un sievietes, iespējams secināt, ka sievietes kopumā pozitīvāk vērtē vidi Latvijā – 76% sievietes norāda, ka vide Latvijā ir ļoti sakopta vai drīzāk sakopta, kamēr šādu atbildi sniedz 72% vīriešu.

Lai noskaidrotu Latvijas iedzīvotāju viedokli par iesaisti savas apkārtnes un pilsētvides uzlabošanā, “Mežpils alus” sadarbībā ar pētījumu centru “Norstat” veica aptauju, aptaujājot 1000 respondentus izlases veidā visā Latvijā 2023. oktobrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.04814792sec.