«Pastkarte no Romas» sasniedz rekordu – 200 lielie ekrāni visā Latvijā

Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” šāgada laureāte — Elzas Gaujas filma Pastkarte no Romas — jau demonstrēta uz 200 lielajiem ekrāniem visā Latvijā. Kā atzīst kino izplatītāji, šāds izrādīšanas vietu skaits ir pēdējo astoņu gadu rekords, kāds nav piedzīvots kopš vēsturiskās drāmas “Melānijas hronika” (2016).

Divu pastnieku mīlestības stāsts Pastkarte no Romas ar Jāni Jarānu un Indru Burkovsku galvenajās lomās tapa kā mikrobudžeta filma, bet mēneša laikā kopš pirmizrādes sasniedzis gandrīz 20 tūkstošus skatītāju pie lielajiem ekrāniem, pamodinot jaunas izrādīšanas vietas dažādos Latvijas pagastos. Pieprasījumu pēc filmas vairojis arī fakts, ka Pastkarte no Romas saņēmusi Nacionālo kinobalvu Lielais Kristaps kā gada labākā pilnmetrāžas spēlfilma.

Latvijas Kinematogrāfistu savienības projekta Kino visiem un visur Latvijā vadītāja Ieva Pitruka uzskata: “Režisorei Elzai Gaujai izdevies sajust un radīt tādu māksliniecisko kamertoni, kas atbalsojas katra skatītāja sirdī. Pateicoties šai filmai, mums ir izdevies Latvijas reģionos ne tikai atdzīvināt izrādīšanas vietas, kurās jau ilgāku laiku skatītāju trūkuma dēļ filmas nepiedāvāja, bet pat pārliecināt par filmas seansu jaunas vietas, kuras līdz šim kino nekad nebija rādījušas. Saņemot atskaites no pavisam nelielajām vietām, reizēm jokojoties jājautā – vai tad jums tur uz vietas vispār tik daudz cilvēku dzīvo?”

Savukārt projekta Kinopunkts vadītāja Maija Kalniņa norāda: “Tieši tas, ka filmu vēlas noskatīties it visur, ir fenomens, kas ietver kādu universālu kodu, ar ko tiek uzrunāta liela daļa sabiedrības. Šāds fenomens ir noticis arī ar filmu Pastkarte no Romas – pieprasījums pēc filmas pieauga lavīnveidā, un lielā ātrumā tika noklāta visa Latvijas kinodemonstrēšanas punktu karte, līdz pat ieslodzījuma vietām un pansionātiem. Un kad jau liekas, ka nu jau filma tiek rādīta pilnīgi visur, ienākas arvien jauni pieteikumi, apliecinot, cik liela patiesībā ir Latvija!”

Lai gan kopš pirmizrādes pagājis jau vairāk nekā mēnesis, radošā komanda joprojām aktīvi iesaistās filmas Latvijas tūrē, apmeklējot seansus visos Latvijas novados, Pastkarte no Romas joprojām ir arī kinoteātru pastāvīgajā repertuārā – Forum Cinemas, Apollo Kino Plaza, Apollo Kino Akropole un Apollo Kino Domina, K.Suns, Splendid Palace, Kino Bize, Cinamon Alfa, Cinamon Balle, Cēsu kino, Kino Lora Siguldā, Valmieras 3D Cinema, Kuldīgas kinoteātrī, Talsu Kino Auseklis u. c.

Tuvākie īpašie seansi ar autoru piedalīšanos plānoti 24. februārī Kauguru kultūras centrā un cituviet. Filmas Pastkarte no Romas izplatīšanu Latvijā nodrošina Riverbed Sales, Latvijas Kinematogrāfistu savienība un biedrība Kino Punkts.

Filma uzņemta Latvijā un Itālijā, tā veidota studijā Picture House sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un studiju Riverbed. Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, scenāriju veidojušas Elizabete Lukšo-Ražinska un Elza Gauja, filmas māksliniece ir Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece – Kabish, montāžas režisors – Jurģis Ločmelis. Filmas mūzikas autors ir Andris Gauja, producenti — Uģis Riekstiņš, Elza Gauja, Andris Gauja, izpildproducente Marta Šleiere.

Filmas finansētāji ir Valsts Kultūrkapitāla fonds, TV3 Group Latvia un Nacionālais Kino centrs. Filma tiek piedāvāta kā Go3 oriģinālsaturs. Filmu atbalsta Arkogints, Cinevera LV, SIXT, Hansa Film Services, AirBaltic, Spice, Rīgas cirks, Merrild, Rīga Plaza, Cido grupa, Domina, Amber Beverage Group, Mboom, MySkin, Magnum NT, TV3, Go3, izdevniecība Rīgas Viļņi, izdevniecība Dienas Mediji, Radio SWH, ziņu aģentūra LETA, Radio Star FM, Visual Media u. c.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83139706sec.