Valmieras maratonu papildinās kultūras programma

 Svētdien, 30.septembrī Valmieras maratonu dalībniekus un līdzjutējus priecēs daudzveidīga kultūras programma.

 

Pašvaldības izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja vietniece Anita Upeniece pastāstīja, ka pasākuma norises laikā Rātslaukumā no plkst.11.00 uzstāsies bigbends „Valmieras puikas”, kā arī „Ogres blūza brāļi”, grupa „Kantoris 04”. Būs skatāmi arī karsējmeiteņu priekšnesumi.

 

Valmieras maratons svētdien notiks pēc 11 gadu pārtraukuma, un iecerēts kā sporta svētki, kur dalībnieki atkarībā no savām spējām un vecumā varēs sacensties maratonā 42 km un 195 m distancē, satelītskrējienā - 8,4 km, 500 metru bērnu skrējienā un nūjošanas pārgājienos 5 un 15 km garumā.

 

Valmieras maratons vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts maratona distancē.

 

Sacensību oficiālais balvu fonds ir 5000 eiro.

 

Dalībnieku reģistrācija un numuru izsniegšana sāksies sestdien, 29.septembrī, plkst. 9.00 Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvās ēkas 1.stāvā Lāčplēša ielā 2. Reģistrēties maratonam varēs arī svētdien, 30.septembrī no plkst.9.00.

 

Starts maratonam tiks dots plkst.12.00, savukārt satelītskrējienam vienlaikus ar nūjotājiem – plkst. 12.15. Plkst.13.30 skrējienu uzsāks bērni. Savukārt ap 14.15 plānota apbalvošana satelīskrējienam, bet ap 16.00- maratonam.

 

Jāpiebilst, ka pēc finiša spēku atgūšanai visiem dalībniekiem tiks nodrošināta ēdināšana!

 

Maratona trase ir starptautiski sertificēta un tās mērīšanu veica Latvijā vienīgais AIMS sertificētais distanču mērītājs – Juris Beļinskis. Juris Beļinskis ir bijušais Latvijas izlases galvenais treneris garo distanču skrējējiem, kā arī pats ir bijušais garo distanču skrējējs, kurš 1983.gadā ir kļuvis par Valmieras maratona uzvarētāju ar rezultātu 2:42:55.

 

Maratonu skriešanas kustība ir ļoti populāra visā pasaulē, kas katru nedēļas nogali vienlaikus notiek vairāki maratoni, kas vienlaikus pulcē tūkstošiem skriešanas aktīvistu visā pasaulē. Vienlaikus ar Valmieras maratonu 30.septembrī, tādā pašā distancē dosies skrējēji arī Berlīnē, Brēmenē, Budapeštā, Oslo, Toronto, Veronā, Vinčestrā un visticamāk vēl 5-10 vietās pasaulē.

 

Maratona organizatori ir sabiedriskā organizācija biedrība „SportLawt”, Valmieras pilsētas pašvaldība, Latvijas Vieglatlētikas savienība un Valmieras skrējēju klubs „Tonuss”.

 

Papildus informācija un pieteikšanās Valmieras maratonam: valmieras-maratons.lv.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38286901sec.