Amsterdamā turpinās Rīgas dienas

Līdz 20. jūnijam Amsterdamā turpinās Rīgas dienas, kuras iesākās 29. maijā ar laikmetīgās mākslas izstrādes Homo urbanus – homo sapiens? atklāšanu.

Rīgas dienas Amsterdamā organizē Rīgas dome, valsts aģentūra „Jaunie trīs brāļi”, Latvijas Ārlietu ministrija, Latvijas Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Nacionālais filmu centrs un citi.

Rīgas dienām Amsterdamā ir plaša programma. To ietvaros notiek Latvijas animācijas un mākslas filmu bērniem un pieaugušajiem skate, fotoizstāde „Jūgendstils Latvijā” un Dziesmu svētkiem veltīta fotoizstāde „Kad daudzi kļūst viens”. Rīgas dienu noslēgumā, 20. jūnijā, Amsterdamā notiks arī seminārs „Rīga – iespēju pilsēta”, tiks rādīta filma „Rīgas sargi” un būs iespējams iepazīties ar Jāņu svinēšanas tradīcijām kopā ar folkloras grupu „Grodi”. Sakarā ar Rīgas dienu Amsterdamā norisēm ir izdota arī avīze „Naar Riga” („Uz Rīgu”). Tajā ir publicēta informācija par Rīgu, par tās arhitektūras vērtībām, par „Jauno trīs brāļu” projektiem, par Latvijas un Nīderlandes sadarbību, šā gada Rīgas kultūras pasākumu programma, Rīgas dienu Amsterdamā programma, kā arī mākslinieku, kuru darbi ir eksponēti izstādē Homo urbanus – homo sapiens? vizītkartes. Avīze bez maksas tiek izplatīta Amsterdamā.

Savukārt Rīgas dienu atklāšanā notika virkne pieredzes apmaiņas semināru, kuros piedalījās Rīgas un Amsterdamas pašvaldību pārstāvji, notika arī aģentūras „Jaunie trīs brāļi” projektu prezentācijas un citi pasākumi.

Visi Rīgas dienu Amsterdamā pasākumi notiek „Rozā mājā”, kas ir mākslinieku Aigara Bikšes un Kristapa Gulbja multidisciplinārais projekts (www.pinkhouse.lv).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas "Skyforger" koncerts Valmierā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8.jūnijā plkst. 20.00 jaudīgi un vērienīgi vasaras koncertsezonu Valmieras estrādē atklās folkmetāla grupa “Skyforger”. | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Līgo svētki Gotlandes salā Latvia Tours
Gotlande un tai apkārt pieguļošās mazās saliņas patiks gan vēstures mīļiem, gan dabas mīļiem, gan aktīvās atpūtas cienītājiem, iespējas | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Tālo galamērķu lidojumu akcija  Estravel Latvia
ASV, Āfrika, Āzija un Tuvie Austrumi - lidojumu akcija līdz 04.06. // ceļošana 01.11.2024. - 26.03.2025. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 279 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.05.2024 - 29.05.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51894593sec.