Valgas un Valkas vadītāji noslēgs miera līgumu uz 225 gadiem

1783.gada 3.jūlijā ķeizariene Katrīna II parakstīja lēmumu par Valkas apriņķa, oriģinālvalodā – Walcksche Kreis, izveidošanu. Šim nozīmīgajam notikumam par godu svētdien, 29.jūnijā ikviens ir laipni aicināts piedalīties Valkas apriņķa 225.gadadienai veltītajā tautas pārgājienā – ar dziesmām un dejām, pāri valstu robežām, pa vēstures takām.

Pārgājiena sākums plkst.12.00 pie Valgas sporta halles, bet noslēgums – Valkas brīvdabas estrādē aptuveni plkst.14.00. Pārgājiens būs īpašs ar to, ka tā gaitā varēs satikt apriņķa dzīvē nozīmīgus personāžus no mūsdienām līdz pat Katrīnas II laikiem. Aicinām visus interesentus ierasties uz pārgājiena sākumu, kad būs reģistrēšanās, jo tieši uz reģistrācijas numuru pamata galapunktā izlozēs papildus piemiņas veltes un balvas.

Pārgājiena priekšgalā ies Valgas un Valkas pilsētu, rajona un apriņķa vadītāji, kuri pasākuma beigās noslēgs simbolisku miera līgumu turpmākajiem 225 gadiem. Abās dvīņu pilsētās – Valgā un Valkā dažādos pieturas punktos pārgājiena dalībniekus sagaidīs padomju laiku milicis un viņa draugi, Igaunijas laika Valgas pilsētas mērs un ārsts Johans Millersons un 19.gadsimta skolmeistars Jānis Cimze, kā arī gadsimtu mijas nerātnās krogus sievas ar tā laika krogus dejām. Pieturas punktos būs planšetes ar informāciju par katru vēsturisko personāžu. Savukārt galapunktā visus sagaidīs pati ķeizariene Katrīna II, kura katram pārgājiena dalībniekam pasniegs karaliskās piemiņas monētas, aicinās uz brīvdabas koncertu un piedāvās nobaudīt desiņas ar sautētiem skābiem kāpostiem. Pasākums ir bez maksas. Nāc, piedalies un aicini citus sev līdzi! NB! Neaizmirsti pasi!

Pārgājiena maršruts: Valgas sporta halle, Kuperjanovi iela, Pedeles krasti, Pikk ielas tilts un ūdenskritums, krasta apsardzes nams, Pedeles krasti, Raja – Rīgas ielas robežpunkts, Rīgas iela, Viestura iela, Semināra iela, J.Cimzes mūzikas skola, Emīla Dārziņa iela, Valkas pilsētas kultūras nams, Ausekļa iela, Rūjienas iela, Valkas brīvdabas estrāde.

Pasākuma rīkotāji un atbalstītāji: Valgas apriņķa valde, Valkas rajona padome, Valkas pilsētas dome, Valgas pilsētas valde, Valgas kultūras un interešu centrs, Valkas kultūras nams, Igaunijas Sporta padome, MTÜ Kungla, Valgas apriņķa Veselības padome, Valgas muzejs, Valkas muzejs, laikraksts Valgamaalane, laikraksts Ziemeļlatvija, radio Ruut, radio Valka, Valkas televīzija, Igaunijas Kultūrkapitāla fonda Valgas apriņķa Ekspertu grupa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 12.05.2024 TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48451686sec.