Rēzekne gatavojas 16. Eiropas tautu festivālam

No 27. jūlija līdz 1. augustam Rēzeknē notiks 16. Eiropas tautu festivāls, kurā piedalīsies 800 dalībnieku no 15 Eiropas valstīm – Beļģijas, Dānijas, Grieķijas, Francijas, Itālijas, Īrijas, Vācijas, Ungārijas, Lietuvas, Luksemburgas, Portugāles, Somijas, Spānijas, Lielbritānijas un, protams, Latvijas.

Šāds festivāls Latvijā tiek rīkots pirmo reizi, bet tā aizsākumi meklējami 1992. gadā, ik reizi tas notiek citā Eiropas valstī. Festivāla mērķis – sekmēt savstarpējo sapratni Eiropas tautu vidū un sniegt iespēju iepazīt citu valstu kultūru un tradīcijas.

Festivāla dienās Rēzeknē būs iespēja vērot sportistu un mākslinieku sacensības, apmeklēt festivāla dalībvalstu izstādi-tirgu, vakara koncertos (plkst. 20.00) baudīt valstu priekšnesumus, betnakts koncertos (plkst. 23.00) uzstāsies ārvalstu un pašmāju mūziķi.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks 27. jūlijā plkst. 20.00 Festivāla parkā. Tajā piedalīsies pilsētas kolektīvi – deju kopas "Dziga" un "Vadži", kapelas "Dziga" un "Vīteri", folkloras draugu kopa "Vīteri". Savukārt nakts koncerts veltīts Latvijas mūzikai, jo tajā uzstāsies "Laimas muzykanti" un grupa "Labvēlīgais tips".

28. jūlija vakara koncertā uzstāsies kolektīvi no Spānijas, Francijas, Dānijas, Lietuvas, Beļģijas, pēc tam – nakts koncerts "Youth night" (Jauniešu nakts), kurā Latvijas tūres ietvaros uzstāsies dīdžeju apvienība "SONAR MUSIQUE".

29. jūlijā rēzekniešus un pilsētas viesus priecēs kolektīvi no Skotijas, Portugāles, Grieķijas, Luksemburgas un Vācijas, bet Latgaliešu mūzikas naktī - Inga&Normunds, grupas "Liktineigais pagrīzīņs iz Vainovu", "Bez PVN" un "Borowa MC".

Vakara koncertā 30. jūlijā uzstāsies festivāla dalībnieki no Īrijas, Somijas, Itālijas, Ungārijas, bet Kantrīmūzikas naktī – Latvijas grupas "Austrumkrasts" un "Dakota", kā arī "Kukurūza" no Krievijas.

Eiropas tautu festivāla ietvaros 31. jūlijā notiks arī Nacionālo kultūru festivāls. Plkst. 20.00 Festivāla parkā uzstāsies kolektīvi no Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Ukrainas, bet nakts koncertā "Fusion night" (Raibā nakts) - pašmāju "Ramiros" un "Forte", kā arī "Moussa Diallo quintet" no Dānijas un Gambijas.

Eiropas tautu festivāla noslēguma koncerts izskanēs 1. augustā, kad festivāla dalībniekiem un skatītājiem tiek gatavots īpašs pārsteigums. Zināms, ka šajā koncertā piedalīsies Festivāla koris, J. Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas simfoniskā orķestra grupa, pūšamo instrumentu orķestris "Rēzekne", taustiņinstrumentālists Einārs Liskis. Koncerta programmā iekļauti P.Makartnija, Dž.Lenona, I.Berlina u.c. autoru darbi. Diriģenti – Anda Lipska un Sergejs Sergejevs.

Nakts koncerts tiks veltīts rokenrolam. Tajā muzicēs grupa "Keksi" un "Pits Anderson band", kā arī "Kukurūza".

Savukārt restorāna "Latgale" Lielajā zālē (Atbrīvošanas alejā 98) no plkst. 22.00 līdz 24.00 festivāla dienās skanēs "dzīvā mūzika":

27. jūlijs, svētdiena.

Plkst. 20.00. – festivāla atklāšanas koncerts,

piedalās Rēzeknes kolektīvi – deju kopas „Dziga” un „Vadži”, kapelas „Dziga” un „Vīteri”, folkloras draugu kopa „Vīteri”.

Plkst. 22.00. – Latvijas mūzikas nakts (Latvian night),

„Laimas muzykanti”, „Labvēlīgais tips”.

28. jūlijs, pirmdiena.

Plkst. 20.00. – vakara koncerts,

piedalās kolektīvi no Spānijas, Francijas, Dānijas, Lietuvas, Beļģijas.

Plkst.23.00. – Dīdžeju nakts (DJ night)

dīdžeju apvienības „SONAR MUSIQUE” koncerts „CRYPTIC SENSE” Latvijas tūres ietvaros.

29. jūlijs, otrdiena.

Plkst. 20.00. – vakara koncerts,

piedalās kolektīvi no Skotijas, Portugāles, Grieķijas, Luksemburgas un Vācijas.

Plkst. 23.00. – Latgaliešu mūzikas nakts ( Latgalian music night),

„Likteneigais pagrīzīns uz Vainovu”, „Bez PVN” un „Borowa MC”.

30. jūlijs, trešdiena.

Plkst. 20.00. – vakara koncerts,

piedalās kolektīvi no Īrijas, Somijas, Itālijas, Ungārijas.

Plkst. 23.00.- Kantrimūzikas nakts ( Country music night),

„Austrumkrasts”, „Dakota”, „Kukurūza” (Krievija).

31. jūlijs, ceturtdiena.

Plkst. 20.00. – 4. Nacionālo kultūru festivāla koncerts,

piedalās kolektīvi no Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Ukrainas.

Plkst. 23.00. – Raibā nakts (Fusion night),

„Ramiros”, „Forte”, „Moussa Diallo quintet” (Dānija-Gambija).

1.augusts, piektdiena.

Plkst. 20.00. – festivāla noslēguma koncerts,

piedalās Rēzeknes Festivāla koris, J. Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas simfoniskā orķestra grupa, pūšamo instrumentu orķestris „Rēzekne”, taustiņinstrumentālists Einārs Lipskis. Programmā - P. Makartnija, Dž. Lenona, I. Berlina, Rodžera darbi. Diriģenti – Anda Lipska un Sergejs Sergejevs.

Plkst. 22.00. - Rokenrola nakts ( Rock’n’roll night),

„Keksi” , „Pete Anderson band”, „Kukurūza” (Krievija).

Biļetes uz Eiropas tautu festivāla koncertiem drīzumā varēs iegādāties Rēzeknes pilsētas Kultūras nama un Biļešu Servisa kasēs. Biļešu cena Ls 2 un Ls 4.

Savukārt restorāna „Latgale” Lielajā zālē (Atbrīvošanas alejā 98) no plkst. 22.00 līdz 24.00 festivāla dienās skanēs „dzīvā mūzika”:

- 27. un 28. jūlijā – džeza trio „Stafeckis&Co” (Rīga-Rēzekne);

- 29. un 31. jūlijā – Rēzeknes bigbends;

- 30. jūlijā – flamenko ģitārists Andris Kārkliņš (Rīga).

Plašāka informācija par festivālu –mājas lapā www.epf2008.net

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55171299sec.